MC MEDIA NETWORK

Σάββατο
27/04/2024
Advertisement

Γυναίκα ξύπνησε από κώμα και μιλούσε αγγλικά με άπταιστη προφορά από χώρες της Ωκεανίας! (Βίντεο)

Advertisement
Advertisement

«Στην αρχή είχα βρετανική προφορά, είχα ένα γαλλικό πέρασμα ενώ κάποια στιγμή για λίγο ήμουν από τη Ρωσία»

Το τι συμβαίνει στον οργανισμό και στον εγκέφαλο των ανθρώπων μετά από ένα σοβαρό ατύχημα πάντα θα έχει ένα μικρό κομμάτι μυστηρίου, όσο και αν η επιστήμη έχει καταφέρει να διεισδύσει στα πλέον δύσβατα κομμάτια του μυαλού. Μία τέτοια περίπτωση ήταν και μιας γυναίκας από την Αμερική η οποία δεν είχε επισκεφτεί ποτέ τη Νεά Ζηλανδία ή την Αυστραλία αλλά αφού ξύπνησε από κώμα 2 εβδομάδων, μιλούσε αγγλικά με άπταιστη προφορά από τις χώρες της Ωκεανίας.

Advertisement

«Δεν θυμάμαι τίποτα για εκείνη την ημέρα», είπε η Σάμερ Ντίαζ, 24 ετών, στο Jam Press για την ακούσια ικανότητά της να μιλά στα Kiwi.

Το ατύχημα που προκάλεσε την παράξενη ομιλία συνέβη στις 25 Νοεμβρίου 2020, όταν και η κοπέλα που κατάγεται από το Λος Άντζελες επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά της όπου και εργάζεται με παιδιά με αυτισμό. Η Ντίαζ περπατούσε στη διάβαση πεζών διασχίζοντας το δρόμο όταν και χτυπήθηκε από ένα SUV.

Το θύμα του τροχαίου μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο όπου οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε υποστεί πληθώρα τραυματισμών, συμπεριλαμβανομένου μιας σπασμένης λεκάνης και ενός σοβαρού εγκεφαλικού τραύματος. Έτσι το ιατρικό προσωπικό αποφάσισε να την βάλει σε ιατρικό κώμα.

«Είχα ένα γαλλικό πέρασμα ενώ κάποια στιγμή για λίγο ήμουν από τη Ρωσία»

Όταν συνήλθε η ασθενής, φέρεται να ήταν αποπροσανατολισμένη και μπερδεμένη. Ενώ η κοπέλα ανέκτησε σταδιακά την ομιλία της, παρατήρησε αλλαγές στη φωνή της. «Θυμάμαι ότι προσπαθούσα να μιλήσω σε ανθρώπους και η φωνή μου ακουγόταν διαφορετική», είπε.

Στη συνέχεια, η Ντίαζ πήγε σε κλινική αποκατάστασης, όπου συνεργάστηκε με έναν λογοθεραπευτή για να ανακτήσει τις δεξιότητές της στη λεκτική επικοινωνία. Και ενώ η ομιλία της βελτιώθηκε, η ξένη προφορά της έγινε ακόμα πιο έντονη, φτάνοντας τελικά στο σημείο οι νοσοκόμες να μην πιστεύουν ότι η Ντίαζ ήταν από τις ΗΠΑ.

Έκτοτε, το καλοκαίρι πέρασε μέσα από ένα πλήθος διαφορετικών προφορών με κάποιες φωνές να διαρκούν λίγες μόνο ώρες και άλλες να παραμένουν για μήνες.

«Είχα μια βαριά βρετανική προφορά, κοντά σε εκείνη του φίλου μου για λίγο», εξήγησε η Ντίαζ. «Είχα ένα γαλλικό πέρασμα ενώ κάποια στιγμή για λίγο ήμουν από τη Ρωσία».

Έχει καταλήξει τελικά σε μια προφορά από την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία, η οποία είναι τόσο πειστική, προφανώς, που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το κορίτσι κατάγεται από τις χώρες της Ωκεανίας.

Το σύνδρομο της «ξένης προφοράς»

Αφού πέρασε περίπου ένα μήνα στο νοσοκομείο και την αποκατάσταση, η Ντίαζ κρίθηκε αρκετά υγιής για να επιστρέψει στο σπίτι, οπότε απέκτησε πτυχίο ψυχολογίας ενώ υποβαλλόταν σε εξωτερική θεραπεία. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, ανακάλυψε, μέσω έρευνας στο Διαδίκτυο και μετά από μια μαγνητική τομογραφία, ότι έπασχε από «σύνδρομο ξένης προφοράς» (FAS). Μια διαταραχή που «προκαλεί μια ξαφνική αλλαγή στην ομιλία, έτσι ώστε ένας άνθρωπος με μητρική γλώσσα του, για παράδειγμα, τα αγγλικά των ΗΠΑ, να μιλάει αγγλικά με ξένη προφορά». Το FAS είναι τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα εγκεφαλικής βλάβης που προκαλείται από εγκεφαλικό ή εγκεφαλικό τραύμα και επί του παρόντος δεν έχει θεραπεία παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό ότι υποχωρεί από μόνο του.

«Αν με χτυπήσει αυτοκίνητο αλλά κρατήσω την προφορά, είμαι εντάξει με αυτό – αυτό είναι το καλύτερο μέρος. Αυτό είναι διασκεδαστικό», είπε η σαστισμένη γυναίκα. «Πάντα έστελνα μηνύματα στους φίλους μου λέγοντάς τους ότι θέλω πραγματικά να το κρατήσω γιατί μου αρέσουν πολύ οι προφορές».

Πηγή:newsbeast.gr

Advertisement

TRENDING

Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK