MC MEDIA NETWORK

Δευτέρα 15/8/2022

Έγινε ευθανασία στο γηραιότερο γιγαντιαίο πάντα

Ο Αν Αν, το μεγαλύτερο σε ηλικία γιγάντιαιο πάντα, το οποίο ζούσε σε θεματικό πάρκο υποβλήθηκε σε ευθανασία μετά την επιδείνωση της υγείας του

Το μεγαλύτερο σε ηλικία στον κόσμο γιγαντιαίο πάντα, Άν Άν, υποβλήθηκε σήμερα Πέμπτη σε ευθανασία.

Το γιγάντιαιο πάντα, ήταν 35 ετών, που αντιστοιχεί σε ανθρώπινη ηλικία 105 ετών και είχε υψηλή αρτηριακή πίεση, μια κοινή πάθηση μεταξύ των μεγάλων σε ηλικία πάντα.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ο Άν Άν κρατήθηκε μακριά από τους επισκέπτες στο πάρκο καθώς η υγεία του επιδεινώθηκε.

Σταμάτησε να τρώει στερεά τροφή και ήταν σημαντικά λιγότερο δραστήριος τις τελευταίες ημέρες.

Υποβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης σε ευθανασία για να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία, καθώς οι κτηνίατροι του θεματικού πάρκου και οι κυβερνητικές Αρχές συμβουλεύτηκαν πρώτα το Κέντρο Διατήρησης και Έρευνας της Κίνας για το Γιγαντιαίο Πάντα.

Το Ocean Park θρήνησε τον Άν Άν ως μέλος της οικογένειας που μεγάλωσε με το πάρκο και δημιούργησε δεσμούς με ντόπιους και τουρίστες.

«Το An An μας έφερε όμορφες αναμνήσεις με πολλές συγκινητικές στιγμές. Η εξυπνάδα και το παιχνιδιάρικο του βλέμμα θα λείψουν πολύ», δήλωσε ο Paulo Pong, πρόεδρος της Ocean Park Corporation.

Την περασμένη εβδομάδα, εκατοντάδες άφησαν σχόλια σε μια ανάρτηση στο Ocean Park σχετικά με την κατάσταση του Αν Αν, ευχόμενοι ταχεία ανάρρωση.

Το γιγαντιαίο πάντα έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Ocean Park αφού ο ίδιος και ένα θηλυκό πάντα δόθηκαν στο Χονγκ Κονγκ από την Κίνα το 1999. Το θηλυκό πάντα, Τζία Τζία, πέθανε το 2016 σε ηλικία 38 ετών, καθιστώντας την το γηραιότερο θηλυκό πάντα υπό ανθρώπινη φροντίδα. Η μέση διάρκεια ζωής ενός πάντα στην άγρια ​​φύση είναι 14-20 χρόνια, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής.

Τα πάντα και η Κίνα

Η Κίνα συνήθως εμπλέκεται σε «διπλωματία panda», όπου τα θηλαστικά που βρίσκονται αποκλειστικά στην Κίνα μισθώνονται σε άλλες χώρες ως ένδειξη καλής θέλησης.
επιδεινώθηκε.

Όταν έφτασαν για πρώτη φορά στην πόλη τα δύο γιγαντιαία πάντα, ο τότε διευθύνων σύμβουλος Tung Chee-hwa είπε ότι τα ονόματά τους θα εμπνεύσουν το Χονγκ Κονγκ. Το  Άν να είναι σταθερό και το Τζία να επιτύχει εξαιρετική απόδοση.

Το Χονγκ Κονγκ έλαβε ένα άλλο ζευγάρι πάντα – τον Γινγκ Γινγκ, ένα θηλυκό και ένα αρσενικό, τον Λε Λε – το 2007 για να γιορτάσει τη 10η επέτειο από την επιστροφή της πόλης στην Κίνα.

Πρόσφατα έγιναν πρωτοσέλιδα επειδή άρχισαν να δείχνουν συμπεριφορά ζευγαρώματος κατά τη διάρκεια της πανδημίας μετά από σχεδόν μια δεκαετία αδιαφορίας.

Αξίζει να σημειωεί πως τα πάντα είναι διαβόητα κακά στην αναπαραγωγή, ειδικά στην αιχμαλωσία, ενώ κατηγοριοποιούνται ως «ευάλωτοι» από το WWF με ρεκόρ 1.864 μονάδων που ζουν στην άγρια ​​φύση.

Πηγή: In.gr

Trending

Σε αυτά τα 3 ζώδια αρέσει να ταξιδεύουν μόνα τους

Είναι οι solo travelers του ζωδιακού Τα ζώδια αυτά παίρνουν τη βαλίτσα τους και ταξιδεύουν μόνα τους, με άνεση, παντού. Δεν θεωρούν ότι είναι απαραίτητο...

Αυτό είναι το μυστικό για να γοητεύσεις τους άλλους, ανάλογα με το ζώδιo σου!

Δες ποιο είναι το δικό σου! Βγάζοντας στην επιφάνεια την πιο γνήσια πτυχή του εαυτού σου, μπορείς να αναδείξεις τη γοητεία σου και όλοι να...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Lifestyle

Πυρκαγιά στην Πάφο κινητοποίησε την Πυροσβεστική. Προβληματίζει το ότι ξέσπασε νύκτα

Πυρκαγιά στην Πάφο κινητοποίησε την Πυροσβεστική. Προβληματίζει το ότι ξέσπασε νύκτα

Advertorials