MC MEDIA NETWORK

Πέμπτη 6/10/2022

Δεν θα πιστεύετε πως βγάζει χρήματα η βασιλική οικογένεια!

«The Firm» ή πιο επίσημα «Monarchy PLC» ονομάζεται η επιχείρηση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, η αξία της οποίας ανέρχεται στα 28 δισ. δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά επικερδής επιχείρηση που κάθε χρόνο αποφέρει δισεκατομμύρια τόσο στα κορυφαία μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, όσο και στην οικονομία του Ηνωμένου βασιλείου.

Γεγονότα υψηλής κάλυψης, όπως οι γάμοι του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του Χάρι, τα ταξίδια στις χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, ακόμα και οι επιλογές των ρούχων και αξεσουάρ που επιλέγουν στις δημόσιες εμφανίσεις τους τα μέλη της Εταιρείας (The Firm), δημιουργούν τεράστιο ενδιαφέρον και υψηλά κέρδη για τα brands που λαμβάνουν την «σφραγίδα εμπιστοσύνης» της βασιλικής οικογένειας.

Τα μέλη που ανήκουν στον στενό κύκλο της Εταιρείας (The Firm) εμφανίζονται στο παραπάνω γενεαλογικό δέντρο με κόκκινο και γαλάζιο.

Μετά την αποχώρηση του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, ο στενός κύκλος της Εταιρείας αποτελείται από οχτώ άτομα, τα οποία δρέπουν και τους – περισσότερους – οικονομικούς καρπούς, ενώ φυσικά επιφορτίζονται και με τις περισσότερες υποχρεώσεις.

Πέρα από την βασίλισσα Ελισάβετ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας του «στενού κύκλου» είναι ο Πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος είναι ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής για το θρόνο και η σύζυγος του Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης. Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος είναι και ο τρίτος στη σειρά διαδοχής για το θρόνο και η σύζυγος του Κέιτ, Δούκισσα του Κέιμπριτζ. Ακολουθούν τα παιδιά της βασίλισσας, Πριγκίπισσα Άννα και Πρίγκιπας Έντουαρντ και τέλος η Σοφία, Κόμισσα του Ουέσσεξ, σύζυγος του πρίγκιπα Έντουαρντ.

Elizabeth Corp.
Η βασίλισσα Ελισάβετ διαδέχθηκε τον πατέρα της, ως το κορυφαίο στέλεχος στην Εταιρεία το 1952. Πέρα από την ευρύτερη οικογένεια, ο Οίκος των Γουίνσδορ απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους ανά τον κόσμο, με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ να μετρά αυτή τη στιγμή περί τα 1.000 άτομα προσωπικό. Παράλληλα, ο οργανισμός Crown Estate, ο οποίος επιβλέπει τα ακίνητα της οικογένειας απασχολεί επιπλέον 450 άτομα, μεταξύ των οποίων και το συμβούλιο που λαμβάνει τις οικονομικές αποφάσεις για τη Μοναρχία.

Υπό την Elizabeth Corp. και μέσω των επιμέρους οργανισμών βρίσκονται τα περιουσιακά στοιχεία των: Crown Estate (19,5 δισ. δολάρια), Παλάτι του Μπάκιγχαμ (περί τα 4,9 δισ. δολάρια), Δουκάτο της Κορνουάλης (1,3 δισ. δολάρια ), Δουκάτο του Λάνκαστερ (748 εκατ. δολάρια), Παλάτι του Κένσινγτον (περί τα 630 εκατ. δολάρια) και Crown Estate της Σκωτίας (592 εκατ. δολάρια).

Πέρα από αυτά, το Forbes εκτιμά πως η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ακόμα 500 εκατ. δολάρια προσωπικής περιουσίας, ενώ και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν τις δικές τους προσωπικές περιουσίες και επαγγελματικές ενασχολήσεις, με μεγαλύτερη όλων την Charles, Inc. του Πρίγκιπα Κάρολου. Συγκεκριμένα, το Δουκάτο της Κορνουάλης να απασχολεί περί τους 150 εργαζόμενους και διαθέτει ακίνητα συνολικής αξίας 1,3 δισ. δολαρίων, με έσοδα 50 εκατ. δολαρίων το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Σε όλα τα παραπάνω, φυσικά, πρέπει να προσθέσουμε και το Sovereign Grant, το οποίο δεν είναι άλλο παρά τα κρατικά κονδύλια του Ηνωμένου Βασιλείου για την «εξυπηρέτηση» επίσημων εξόδων της βασιλικής οικογένειας. Το τελευταίο Sovereign Grant που έλαβε η Εταιρεία ήταν ύψους 120 εκατ. δολαρίων, ποσό που αξιοποιήθηκε για την κάλυψη επίσημων εξόδων όπως μισθοδοσία, ασφάλεια, επίσημα ταξίδια, κόστη συντήρησης, μεταξύ άλλων.

Πηγή:insider.gr

Trending

H πιο ευνοϊκή φθινοπωρινή ημέρα σύμφωνα με το ζώδιο σου!

Οι καλύτερες ημέρες, οι οποίες θα σας δώσουν ώθηση στην νέα φθινοπωρινή σεζόν! Μπορεί αυτόν τον καιρό να περνάμε μια μονότονη φάση, με καθυστερήσεις και...

Ερωτικές προβλέψεις Οκτωβρίου για όλα τα ζώδια!

Ερωτικές προβλέψεις Οκτωβρίου 2022 Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας ο οποίος θα μας βγάλει επιτέλους από τη στασιμότητα του Σεπτεμβρίου, θα ξεκαθαρίσει αρκετά τις καταστάσεις...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Χώρισε γνωστή παρουσιάστρια μετά από 5 χρόνια γάμου με τον σύζυγο της! (Photo)

Χωρισμός ζευγαριού της ελληνικής showbiz! Σήμερα πρωί Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, η Αθηναΐς Νέγκα γνωστοποίησε με δημοσίευση της, το τέλος του γάμου της, με τον σύζυγο...

Lifestyle

Χωρισμός στην ελληνική showbiz. Το ανακοίνωσε μέσω Instagram (pics)

Χωρισμός στην ελληνική showbiz. Το ανακοίνωσε μέσω Instagram (pics)

Στην Αγιά Σοφιά με συνοδεία αστυνομίας (PHOTOS PROTATHLIMA)

Στην Αγιά Σοφιά με συνοδεία αστυνομίας (PHOTOS PROTATHLIMA)

Άφιξη Βλάνταν και παρουσίαση

Άφιξη Βλάνταν και παρουσίαση

Advertorials