MC MEDIA NETWORK

Τετάρτη 5/10/2022

Απίστευτη αποκάλυψη! Προσέλαβαν ντετέκτιβ για να γίνει “σκιά” της Μέγκαν Μαρκλ

Στα άκρα έφτασε η βρετανική εφημερίδα The Sun προκειμένου να μάθει περισσότερα πράγματα για τη Μέγκαν Μαρκλ, λίγο αφότου έγινε γνωστή η σχέση της με τον πρίγκιπα Χάρι: Προσέλαβε ιδιωτικό ντετέκτιβ, που απέκτησε παράνομα πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα της.

Ο Νταν Χανκς, ο οποίος ζει στο Λος Άντζελες, είπε στην ιστοσελίδα Byline Investigates ότι συνέταξε μια έκθεση 90 σελίδων για το μελλοντικό μέλος της βασιλικής οικογένειας τον Οκτώβριο του 2016, λίγο αφότου η βρετανική εφημερίδα έμαθε για τη σχέση της με τον πρίγκιπα Χάρι.

Ο ντετέκτιβ προσκόμισε προσωπικά στοιχεία της Μέγκαν Μαρκλ

Οι πληροφορίες που εστάλησαν στον συντάκτη της Sun στις ΗΠΑ φέρεται να περιλαμβάνουν αριθμούς τηλεφώνων συγγενών, βασικές πληροφορίες για τον πρώην σύζυγό της καθώς και τον προσωπικό αριθμό κοινωνικής ασφάλισης της Μέγκαν Μαρκλ. Αν και πολλές από τις πληροφορίες θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί νόμιμα, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ ισχυρίζεται ότι τις πήρε από μια βάση δεδομένων που δεν μπορούσε νομίμως να χρησιμοποιηθεί για δημοσιογραφικούς σκοπούς.

Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι έχουν μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά για τον πόλεμο που δέχονται από τα ΜΜΕ
Ο Χανκς είπε στους New York Times, πως η Sun τον έβαλε να υπογράψει μία επιστολή που να δηλώνει ότι δε θα χρησιμοποιούσε παράνομες μεθόδους για να εντοπίσει ανθρώπους ή να ψάξει στο παρασκήνιο: «Μετά οι δημοσιογράφοι μου τηλεφώνησαν και μου είπαν: ‘Αλλά εάν θέλετε να κάνετε τη δουλειά σας, συνεχίστε να το κάνετε με πονηρό τρόπο’».

Η βρετανική εφημερίδα αρνείται αυτό τον ισχυρισμό και λέει πως είχε μια γραπτή συμφωνία με τον ιδιωτικό ερευνητή ότι δε θα παραβίαζε το νόμο ενώ εργαζόταν για το πρακτορείο και πως δεν ήξερε ότι το είχε κάνει. Ο εκδότης της εφημερίδας είπε ότι σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του το 2017, αφότου μπήκε στη φυλακή όταν κρίθηκε ένοχος για εκβιασμό σε μια άσχετη υπόθεση.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ βρίσκονται σε πόλεμο με τα βρετανικά ταμπλόιντ τα τελευταία δύο χρόνια, με την δούκισσα να μηνύει με επιτυχία την Mail on Sunday για την δημοσίευση μιας ιδιωτικής επιστολής που έστειλε στον πατέρα της. Η συνέντευξή τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ ξεκίνησε επίσης ένα εθνικό ντιμπέιτ σχετικά με το ρατσισμό στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η οποία στοίχισε τη δουλειά του Πιρς Μόργκαν – μεγάλου επικριτή της – όσο και του προϊσταμένου του Society of Editors, του οργανισμού της βιομηχανίας των μέσων ενημέρωσης.

Ένας εκπρόσωπος του ζευγαριού είπε: «Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ πιστεύουν ότι σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή προβληματισμού για τη βιομηχανία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και την κοινωνία γενικά, καθώς αυτή η υπόθεση με την έρευνα δείχνει ότι οι αρπακτικές πρακτικές του παρελθόντος εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, προκαλώντας μη αναστρέψιμη ζημιά σε οικογένειες και σχέσεις. Είναι ευγνώμονες σε όσους εργάζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που υπερασπίζονται τις αξίες της δημοσιογραφίας, οι οποίες είναι απαραίτητες τώρα περισσότερο από ποτέ».

Η Byline Investigates, η οποία αναφέρει ο ιδιωτικός ερευνητής, διευθύνεται από τον Γκράχαμ Τζόνσον, έναν ανεξάρτητο δημοσιογράφο, που καταδικάστηκε για παραβίαση τηλεφώνου αλλά τώρα εργάζεται για να αποκαλύψει άλλα παραδείγματα ιστορικών παραβάσεων στα μέσα ενημέρωσης. Η Byline λέει ότι πλήρωσε τον Χανκς για να λάβει τις αρχειοθετημένες εκθέσεις για την Μέγκαν Μαρκλ που αποτελούν τη βάση της ιστορίας του.

Αμφισβητεί η Sun τις δηλώσεις του ιδιωτικού ερευνητή: Όλα ήταν νόμιμα

Ένας εκπρόσωπος του εκδότη της Sun, δήλωσε: «Το 2016, η Sun ζήτησε νόμιμα από τον κο Χανκς να ερευνήσει στοιχεία επικοινωνίας και διευθύνσεις για την Μέγκαν Μαρκλ και τους πιθανούς συγγενείς, χρησιμοποιώντας νομικές βάσεις δεδομένων. Πληρώθηκε 250 δολάρια. Στον κο Χανκς δεν δόθηκε άδεια να κάνει τίποτα παράνομο ή να παραβιάσει νόμους περί απορρήτου – αντιθέτως του δόθηκε σαφής γραπτή δήλωση να ενεργήσει νόμιμα και υπέγραψε νομική δέσμευση ότι θα το έκανε. Σε καμία περίπτωση η Sun δεν ζήτησε τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης της Μέγκαν Μαρκλ, ούτε χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που παρείχε για οποιαδήποτε παράνομη πρακτική. Η Sun συμμορφώνεται με όλους τους νόμους και κανονισμούς και διατηρεί αυστηρά πρωτόκολλα σε σχέση με τη λήψη πληροφοριών από τρίτους. Υπάρχει αυστηρή συμμόρφωση για την κάλυψη όλων των δημοσιευμάτων μας».

Πηγή:iefimerida.gr

Trending

H πιο ευνοϊκή φθινοπωρινή ημέρα σύμφωνα με το ζώδιο σου!

Οι καλύτερες ημέρες, οι οποίες θα σας δώσουν ώθηση στην νέα φθινοπωρινή σεζόν! Μπορεί αυτόν τον καιρό να περνάμε μια μονότονη φάση, με καθυστερήσεις και...

Ερωτικές προβλέψεις Οκτωβρίου για όλα τα ζώδια!

Ερωτικές προβλέψεις Οκτωβρίου 2022 Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας ο οποίος θα μας βγάλει επιτέλους από τη στασιμότητα του Σεπτεμβρίου, θα ξεκαθαρίσει αρκετά τις καταστάσεις...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Επίσημο: Νέος τεχνικός του ΑΠΟΕΛ ο Μιλόγεβιτς!

Επίσημο: Νέος τεχνικός του ΑΠΟΕΛ ο Μιλόγεβιτς!

Lifestyle

ΕΠΙΣΗΜΟ του Μιλόγεβιτς στο ΑΠΟΕΛ

ΕΠΙΣΗΜΟ του Μιλόγεβιτς στο ΑΠΟΕΛ

ΛΟΙΖΟΥ: «Θέλω να αγωνιστώ στην Premier League / Υπέροχο που θα αγωνιστώ απέναντι στον CR7»

ΛΟΙΖΟΥ: «Θέλω να αγωνιστώ στην Premier League / Υπέροχο που θα αγωνιστώ απέναντι στον CR7»

Το θέμα ασφάλειας στα σχολεία Αγλαντζιάς-Φρενάρους ενώπιον της Επ. Παιδείας

Το θέμα ασφάλειας στα σχολεία Αγλαντζιάς-Φρενάρους ενώπιον της Επ. Παιδείας

Advertorials