MC MEDIA NETWORK

Δευτέρα 27/6/2022

Eurovision 2023: Δεν θα γίνει στην Ουκρανία! Σε ποια χώρα θα διοργανωθεί ο διαγωνισμός;

Πόλεμος εναντίον Eurovision σημειώσατε ένα!

Ο πόλεμος στερεί από την Ουκρανία το δικαίωμα της διοργάνωσης της Eurovision 2023 και, όπως όλα δείχνουν, ο επόμενος μουσικός διαγωνισμός θα γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) ανακοίνωσε την Παρασκευή (17/06) πως η Eurovision 2023 δεν θα πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου παρά τη νίκη της χώρας στον διαγωνισμό τραγουδιού ο οποίος έγινε, τον Μάιο, στο Τορίνο. Ακόμα, όπως έγινε γνωστό, προτεραιότητα για τη διοργάνωση του μουσικού θεσμού την επόμενη χρονιά έχει πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο αφού κατετάγη, φέτος, στη δεύτερη θέση.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωση της EBU επισημαίνεται:
«Μετά τη νίκη του στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τον Μάιο, η EBU διερεύνησε τις επιλογές για τη διοργάνωση του διαγωνισμού του επόμενου έτους με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ουκρανίας (UA:PBC), ο οποίος είχε φιλοξενήσει τη διοργάνωση το 2017 και το 2005. Είναι γνωστή η παράδοση ότι ο νικητής του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision φιλοξενεί τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται ορισμένα κριτήρια, μεταξύ των οποίων η διασφάλιση της βιωσιμότητας της διοργάνωσης και της ασφάλειας όλων των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένου του κοινού. Δεδομένου του συνεχιζόμενου πολέμου μετά τη ρωσική εισβολή στη φετινή νικήτρια χώρα, η EBU αφιέρωσε χρόνο για τη διενέργεια πλήρους αξιολόγησης και μελέτης τόσο με το UA:PBC όσο και με τρίτους ειδικούς, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων ασφαλείας και προστασίας».

Ακόμα, η EBU προσθέτει: «Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι μία από τις πιο σύνθετες τηλεοπτικές παραγωγές στον κόσμο, με χιλιάδες εργαζόμενους και συμμετέχοντες στην εκδήλωση και απαιτούνται 12 μήνες προετοιμασίας. Έπειτα από αντικειμενική ανάλυση, η Ομάδα Αναφοράς, δηλαδή το Διοικητικό Δυμβούλιο της Eurovision, κατέληξε με μεγάλη λύπη στο συμπέρασμα ότι -δεδομένων των σημερινών συνθηκών- οι εγγυήσεις ασφαλείας και λειτουργίας που απαιτούνται για έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα σχετικά με τη φιλοξενία, την οργάνωση και την παραγωγή του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, σύμφωνα με τους κανόνες της Eurovision, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από τo UA:PBC. Η EBU θα ήθελε να ευχαριστήσει τo UA:PBC για την ολόψυχη συνεργασία και την εμπλοκή του στη διερεύνηση όλων των σεναρίων κατά τις εβδομάδες μετά τη νίκη των Kalush Orchestra στις 14 Μαΐου, στο Τορίνο, και να μοιραστεί τη θλίψη και την απογοήτευσή της που ο διαγωνισμός του επόμενου έτους δεν μπορεί να διεξαχθεί στην Ουκρανία. Η EBU έχει υποστηρίξει το UA:PBC σε ένα ευρύ φάσμα τομέων από την εισβολή. Θα διασφαλίσουμε ότι η υποστήριξη αυτή θα συνεχιστεί, ώστε το UA:PBC να διατηρήσει τις απαραίτητες υπηρεσίες που παρέχει στους Ουκρανούς».

Κατόπιν, στην εν λόγω ανακοίνωση της EBU τονίζεται: «Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, σύμφωνα με τους κανόνες και για να διασφαλιστεί η συνέχεια της διοργάνωσης, η EBU θα αρχίσει τώρα συζητήσεις με το BBC, ως επιλαχόντα της φετινής διοργάνωσης, για να φιλοξενήσει ενδεχομένως τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πλήρης πρόθεσή μας η νίκη της Ουκρανίας να αντανακλάται στον διαγωνισμό του επόμενου έτους. Αυτό θα αποτελέσει προτεραιότητα για εμάς στις συζητήσεις μας με τους ενδεχόμενους οικοδεσπότες».

Πηγή: ieidiseis.gr

Trending

Αυτά τα 4 ζώδια θα έχουν έναν υπέροχο Ιούλιο!

Ο Ιούλιος θα είναι ο τυχερός σας μήνας! Ο κάθε μήνας κρύβει ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις και γεγονότα για κάποια ζώδια και το ίδιο ισχύει...

Κι όμως αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν γνώριζες για το ζώδιο σου!

Κάθε ζώδιο έχει και από μια ταμπέλα αλλά και μια άγνωστη πλευρά! Μπορεί να νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα γύρω από το ζώδιό σου αλλά...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Ανάσες με αποθεραπεία και τοξοβολία (pics)

Ανάσες με αποθεραπεία και τοξοβολία (pics)

Lifestyle

Αντρέ Ρικάρντο: «Ιστορικός σύλλογος ο ΠΑΟΚ, δεν θα μπορούσα να πω ”όχι”»

Αντρέ Ρικάρντο: «Ιστορικός σύλλογος ο ΠΑΟΚ, δεν θα μπορούσα να πω ”όχι”»

Ανάσες με αποθεραπεία και τοξοβολία

Ανάσες με αποθεραπεία και τοξοβολία

Μεγάλη αλλαγή για τα top-5 πρωταθλήματα: Αυξήθηκε κατά μια μέρα η μεταγραφική περίοδος

Μεγάλη αλλαγή για τα top-5 πρωταθλήματα: Αυξήθηκε κατά μια μέρα η μεταγραφική περίοδος

1ο βήμα μάσκα σε φαρμακεία και πλαφόν σε self-test. Τι πάει αύριο ενώπιον Υπουργικού

1ο βήμα μάσκα σε φαρμακεία και πλαφόν σε self-test. Τι πάει αύριο ενώπιον Υπουργικού

Advertorials