MC MEDIA NETWORK

Πέμπτη 2/2/2023

Η απάντηση του ΡΙΚ για τον Ανδρέα Γιόρτσιο και την εκπομπή “Happy Hour”

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση απαντά το τηλεοπτικό κανάλι!

Μετά την ανάρτηση του μέχρι πρότινος παρουσιαστή της απογευματινής εκπομπής του ΡΙΚ, “Ηappy Hour”, μέσα από την οποία ο δημοσιογράφος εξέφρασε την δυσαρέσκεια του όσον αφορά το αίτημα του καναλιού να διαγραφούν όλες οι συνεντεύξεις, τα ρεπορτάζ αλλά και οι μονόλογοι από την επίσημη σελίδα στο FaceBook, απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

To κρατικό κανάλι θέλησε να τοποθετηθεί και να απαντήσει στον παρουσιαστή μέσα από ένα δελτίο τύπου το οποίο έγραφε τα εξής:

Μετά λύπης μας παρατηρούμε ότι ο πρώην συνεργάτης του ΡΙΚ κος Ανδρέας Γιόρτσιος, επιδίδεται τις τελευταίες μέρες σε μια προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης μέσω διαφόρων αναρτήσεων και δημοσιευμάτων σχετικά με την εκπομπή Happy Hour, που παρουσίαζε μέχρι πρόσφατα, με σκοπό τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.

Για σκοπούς αποκατάστασης της αλήθειας, το ΡΙΚ επιθυμεί να ενημερώσει με διαφάνεια όλους τους πολίτες για τα ακόλουθα:

Ο κος Γιόρτσιος συνεργαζόταν με το ΡΙΚ μεταξύ των ετών 2018-2021. Οι συμφωνίες συνεργασίας που ο κος Γιόρτσιος υπέγραψε εν γνώση του, περιείχαν ρητούς και περιεκτικούς όρους βάσει των οποίων όλη η πνευματική ιδιοκτησία που συνδέεται με την εκπομπή Happy Hour ανήκει αποκλειστικά στο ΡΙΚ, όπως είναι η συνήθης πρακτική τηλεοπτικών σταθμών ανά το παγκόσμιο.
Ο κος Γιόρτσιος μετά το τέλος της συνεργασίας του με το ΡΙΚ συνέχισε να χρησιμοποιεί το όνομα του προγράμματος Happy Hour χωρίς τη συγκατάθεση του ΡΙΚ. Επιπλέον διαχειρίζεται σελίδες διαδικτυακών πλατφόρμων στις οποίες αναρτά υλικό που αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία παραβιάζοντας έτσι τα δικαιώματα του ΡΙΚ σύμφωνα με τη νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το γεγονός ότι παραβιάζεται η πνευματική ιδιοκτησία του ΡΙΚ, όπως φαίνεται, αναγνωρίζει και ο ίδιος ο κος Γιόρτσιος, σύμφωνα και με τη νομική συμβουλή που έχει λάβει και συνεπώς, θα προβεί σε αφαίρεση του σχετικού υλικού από σελίδα την οποία δεν διαχειρίζεται το ΡΙΚ.
Η επίκληση νόμιμων δικαιωμάτων δεν ταυτίζεται ούτε και αποτελεί προσπάθεια λογοκρισίας και δήθεν φίμωσης όπως ανυπόστατα ισχυρίζεται ο κος Γιόρτσιος. Τέτοιες πρακτικές δεν αρμόζουν ούτε στην ιστορία του ΡΙΚ ούτε και στον υπεύθυνο ρόλο που επιτελεί ως ΜΜΕ. Κύριο μέλημα του ΡΙΚ είναι η αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού αλλά και η προάσπιση της ελευθερίας του λόγου δίνοντας βήμα και φωνή στις διαφορετικές απόψεις της κοινωνίας. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα των όσων αναφέρουμε είναι ακριβώς η εκπομπή Happy Hour η οποία έδωσε την ευκαιρία στον κο Γιόρτσιο και στους καλεσμένους του να εκφράζονται ελεύθερα και επί καθημερινής βάσεως, χωρίς κανένα περιορισμό για αριθμό πολιτικών και κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα μας.
Tα επεισόδια του προγράμματος Happy Hour βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΡΙΚ, όπου και θα παραμείνουν ελεύθερα προσβάσιμα. Το ΡΙΚ εξετάζει και την ανάρτηση τους στην ιστοσελίδα του ΡΙΚ στη διαδικτυακή πλατφόρμα Facebook το συντομότερο δυνατόν.
Το ΡΙΚ ως οργανισμός δημοσίου δικαίου, που χρηματοδοτείται από τον Κύπριο φορολογούμενο, οφείλει να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που θα του επιτρέψουν να προστατεύσει τα πνευματικά του δικαιώματα.
Ευελπιστούμε ότι ο κος Γιόρτσιος θα παύσει να χρησιμοποιεί παράνομα το όνομα της εκπομπής Happy Hour αφού γνωρίζει ότι αυτό γίνεται χωρίς τη συγκατάθεση του ΡΙΚ.

Δεν θα επανέλθουμε με νέα τοποθέτηση καθότι δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε ένα επικοινωνιακό πόλεμο με τον κο Γιόρτσιο του οποίου την προσφορά εκτιμούμε.

Trending

Φεβρουάριος: Τα 4 ζώδια που θα χαράξουν νέα κατεύθυνση στη ζωή τους!

Δείτε ποια! Ο πιο σύντομος μήνας της χρονιάς, ο Φεβρουάριος, είναι και ο πρώτος χωρίς ανάδρομες πορείες πλανητών και οι προοπτικές του είναι αξιόλογες. Μέχρι...

Φεβρουάριος: Δύσκολος μήνας επαγγελματικά και προσωπικά γι΄ αυτά 3 ζώδια!

Η Πανσέληνος στις 5/02/2023 φέρνει ανατροπές, καθοριστικές αλλαγές και επηρεάζει άμεσα ορισμένα ζώδια! Ο πιο σύντομος μήνας της χρονιάς, ο Φεβρουάριος, είναι και ο πρώτος...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Τριαντάφυλλος: Φεύγει για το Survivor All Star; «Δεν είμαστε μακριά με την παραγωγή»! (Βίντεο)

Η αποκάλυψη που έκανε για πρώτη φορά! Στην Κύπρο βρέθηκε ο Τριαντάφυλλος την Κυριακή 29 Ιανουαρίου για τις ανάγκες προγραμματισμένης εμφάνισης σε γνωστό μαγαζί στην...

Lifestyle

Σκόραρε ο Μαέ υπο το βλέμα Ισπανού σκάουτερ

Σκόραρε ο Μαέ υπο το βλέμα Ισπανού σκάουτερ

Ατζένης Μπεσεντίν: «Ευκαιρία για τον Αρτέμ η Ομόνοια να κάνει επανεκκίνηση, να αλλάξει την κατάσταση»

Ατζένης Μπεσεντίν: «Ευκαιρία για τον Αρτέμ η Ομόνοια να κάνει επανεκκίνηση, να αλλάξει την κατάσταση»

Persona non grata ο Τζανιόλο, αφαιρέθηκαν μέχρι και οι φωτογραφίες του από τα αποδυτήρια

Persona non grata ο Τζανιόλο, αφαιρέθηκαν μέχρι και οι φωτογραφίες του από τα αποδυτήρια

«Τσακώσαμε» γοητευτική τραγουδίστρια σε γνωστό ξενοδοχείο της Λεμεσού! Δείτε ποια (Photos)

Που την πέτυχε ο φακός της Ladytimes; Στην Κύπρο βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (1/2) η Αναστασία. Η Ελληνίδα τραγουδίστρια, που έκανε το ντεμπούτο της στη δισκογραφία...

Advertorials