MC MEDIA NETWORK

Πέμπτη
25/04/2024
Advertisement

Άγιος Παΐσιος: Ο «ασυρματιστής» του Θεού καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό – Πάρτι στο twitter (βίντεο)

Advertisement
Advertisement

Πάρτι στήθηκε στο Twitter με αφορμή την πρεμιέρα της σειράς για τη ζωή του Αγίου

Σπουδαίοι ηθοποιοί και ένα εκπληκτικό σενάριο καθήλωσαν τους τηλεθεατές στη νέα σειρά του MEGA, «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό» που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης (10/2).

Advertisement

Η τηλεθέαση του πρώτου επεισοδίου έφτασε το 33% ενώ το 32,3% έφτασε η τηλεθέαση στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 54ετών. 1,597,820 τηλεθεατές παρακολουθούσαν την σειρά ανά λεπτό. Το hashtag #AgiosPaisios βρέθηκε στην πρώτη θέση των trends του Twitter πριν καν τελειώσει το πρώτο επεισόδιο.

Άγιος Παΐσιος: Τρελάθηκε το Twitter

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν σταμάτησαν να σχολιάζουν την νέα σειρά ακόμα και ώρες μετά την προβολή της.

Ο ιερέας των Φαράσων. Ο πνευματικός Πατέρας και πνευματικός οδηγός των Φαρασιωτών ο οποίος και βάφτισε τον Άγιο Παϊσιο συγκέντρωσε διθυραμβικά σχόλια για την ερμηνεία του.

«Επιτέλους λίγη ποιότητα στα μάτια μας, γιατί πήξαμε στα reality…».

«Υποκλίνομαι!!! Συγχαρητήρια σε όλους γι αυτό το εκπληκτικό και μοναδικό αποτέλεσμα! Ο Νικήτας Τσακιρογλου απλά συγκλονιστικός! Σίγουρα θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι βλέποντας αυτή τη σειρά..!Δε γίνεται διαφορετικά..».

«Κύριε Νικήτα Τσακίρογλου!! Σέβομαι και υποκλίνομαι!!».

«Αχ… Ευλογημένοι όσοι έζησαν τέτοιες στιγμές… Με συνεπήρε η γιαγιά με το παραμύθι…έγινα ξανά για μια στιγμή παιδί…».

Άγιος Παΐσιος: Ποιος ήταν ο «ασυρματιστής» του Θεού

Ο Αρσένιος Εζνεπίδης, όπως ήταν το κοσμικό του όνομα, γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου 1924.

Η γέννησή του συνέπεσε με τον ξεριζωμό των Ελλήνων.

Μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει το ταξίδι των Ελλήνων Φαρασιωτών ο Αγιος Παϊσιος βαφτίζεται από τον ιερέα της ενορίας ο οποίος επιμένει και του δίνει το όνομά του.

Η οικογένεια Εζνεπίδη, μαζί με τα καραβάνια των προσφύγων, έφτασε στον Πειραιά προωθήθηκε στην Κέρκυρα από εκεί βρέθηκε στην Ηγουμενίτσα καταλήγοντας στην Κόνιτσα.

Ασχολήθηκε με την τέχνη του ξυλουργού και επιθυμούσε τη μοναχική ζωή. Στα χρόνια του εμφυλίου πόλεμου έκανε κανονικά τη θητεία του υπηρετώντας ως ασυρματιστής.

Αφού επισκέφθηκε το Άγιο Όρος εκάρη μικρόσχημος μοναχός και έλαβε το όνομα «Παΐσιος» στην Ιερά Μονή Φιλοθέου όπου και προετοιμάστηκε για την ζωή του ερημίτη

Για όσους τον συνάντησαν από κοντά, ήταν φανερό το χάρισμα της προόρασης και της διόρασης. Είχε την αναμφισβήτητη δύναμη, να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα του ανθρώπου που ήταν απέναντι του, πριν ακούσει έστω και μια λέξη. Με προσευχή και πνευματική καθοδήγηση, του έδινε λύση, φώτιση και δύναμη.

Με τον καιρό, η φήμη του απλώθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και την Ορθοδοξία.

Το 2015 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε την κατάταξη του μοναχού Παϊσίου του Αγιορείτου στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Advertisement

TRENDING

Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK