MC MEDIA NETWORK

Κυριακή 29/1/2023

Ονούφριος Σωκράτους: Η νέα σεζόν, οι πισώπλατες μαχαιριές και τα νούμερα τηλεθέασης! (Αποκλειστικό!)

Ο Ονούφριος Σωκράτους αποκλειστικά στη ShowBiz!

O δημοσιογράφος με το φλογερό ταμπεραμέντο και την εκρηκτική προσωπικότητα στην πιο αποκαλυπτική συνέντευξη της ζωής του αποκλειστικά στη ShowBiz!

Ο παρουσιαστής της μεσημεριανής εκπομπής,“Ενημέρωση Τώρα”, η οποία προβάλλεται καθημερινά στις 12:00 μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό “OMEGA”, ανοίγει την καρδιά του και μιλάει για την προσωπική του ζωή, την επαγγελματική του πορεία, τον ανταγωνισμό, τα νούμερα τηλεθέασης, τις πισώπλατες μαχαιριές αλλά και τον έρωτα στη ζωή του.

Μεταξύ άλλων ο Ονούφριος Σωκράτους αποκαλύπτει τον λόγο που γίνεται ασπίδα προστασίας για τους ανθρώπους που αγαπά αλλά και τις αλλαγές που θα έκανε εάν καθόταν στην προεδρική καρέκλα για 24 ώρες.

Πως είσαι και σε ποια φάση σε πετυχαίνουμε;

Θα έλεγα ότι είμαι σε λειτουργία flight mode στον προσωπικό μου χώρο και χρόνο και σε εγρήγορση επαγγελματικά.

Τι σου στέρησαν και τι σου χάρισαν αυτά τα δυο χρόνια της πανδημίας;

Δεν στερήθηκα τη δουλειά μου. Το αντίθετο, περνούσα πολλές περισσότερες ώρες στο να ακούω κόσμο που αντιμετώπιζε προβλήματα, οικονομικής ή άλλης φύσεως, λόγω της πανδημίας και να διαβάζω, προσπαθώντας να κατανοήσω όσα περισσότερα μπορούσα για την υγειονομική κατάσταση. Λίγο την οικογένεια στερήθηκα, αλλά μας έφερνε κοντά η τεχνολογία, έστω.

Πως ξεκίνησε η νέα τηλεοπτική σεζόν για εσένα;

Ξεκινήσαμε ανανεωμένοι, σε νέο στούντιο, μένοντας πιστοί στο φορμάτ της ενημέρωσης που ακολουθούσαμε και τις προηγούμενες χρονιές, με κάποιες αναβαθμισμένες διαφοροποιήσεις. Για την ώρα η σεζόν είχε τα πάνω και τα κάτω της. Ένα πράγμα όμως με έμαθε καλά η τηλεόραση. Πως δεν πρέπει να καταλήγεις σε βιαστικά συμπεράσματα από την αρχή. Παίρνει λίγο καιρό μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ομογενοποιηθεί το δείγμα και είναι ακόμη πολύ νωρίς.

Παρακολουθείς τον ανταγωνισμό και τα νούμερα τηλεθέασης ή είναι κάτι που δεν σε απασχολεί;

Υπάρχει κάποια δουλειά που δεν παρακολουθεί αριθμούς; Είτε το θέλουμε, είτε όχι μας καθορίζουν. Είναι όπως μία επιχείρηση που θα κοιτάξει στο τέλος της ημέρας τι ταμείο έκανε και αυτό θα κρίνει την επιτυχία της. Όλα είναι μετρήσιμα. Για τον ανταγωνισμό μπορεί να τύχει να δω κάτι αποσπασματικά, όταν δημοσιεύονται θέματα στο διαδίκτυο που μπορεί να βγήκαν από άλλες εκπομπές.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή ή άβολη που έζησες στον τηλεοπτικό αέρα σε όλα αυτά της καριέρας σου και πώς το αντιμετώπισες;

Στον τηλεοπτική αέρα μιας ζωντανής εκπομπής, μπορεί να τύχουν διάφορα. Ιδιαίτερα όταν έχεις να κάνεις με θέματα που μπορεί να ζορίσεις λίγο τον καλεσμένο σου, ψάχνοντας απαντήσεις. Υπάρχουν άβολες στιγμές και εντάσεις. Θυμάμαι ας πούμε στο παρελθόν όταν σηκώθηκε καλεσμένος και έφυγε εκνευρισμένος από το στούντιο στη μέση της συζήτησης. Το αντιμετώπισα ευχαριστώντας τον για την μέχρι εκείνη την στιγμή παρουσία του και συνέχισα κανονικά την εκπομπή.

Είσαι ένας άνθρωπος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Σου κόστισε ποτέ αυτό;

Στο παρελθόν, ναι. Σήμερα νομίζω ότι οι άνθρωποι γύρω μου κατανοούν ότι είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα μου και σε επίπεδο δουλειάς και σε προσωπικό. Γνωρίζουν ότι δεν θα πω κάτι επιπόλαια. Προσπαθώ να είμαι δίκαιος και να κακίζω, όχι ανθρώπους, αλλά συμπεριφορές που κρίνω ότι έχουν σκοπιμότητα ή το στοιχείο της ανειλικρίνειας. Μπορεί κάποιος να με απορρίψει γι’ αυτό ή κάποιος άλλος να νιώσει ότι τον αντιπροσωπεύει αυτό που λέω.

Ως δημοσιογράφος και παρουσιαστής στην ενημέρωση δέχθηκες ποτέ πίεση είτε από ιθύνοντες είτε από πολιτικά πρόσωπα για ένα θέμα που έθιξες και αν ναι πως αντέδρασες;

Υπήρξαν παράπονα για πράγματα που ειπώθηκαν στα πλαίσια της δουλειάς. Μπορεί κάποιοι να ένιωσαν θιγμένοι σε πολιτικό επίπεδο. Αλλά είναι μέρος τους επαγγέλματος μας. Πιέσεις δεν δέχτηκα όμως που να θίγουν τη συνείδηση ή τα πιστεύω μου. Προσπαθώ ακόμη και αν έχω αντίθετη άποψη, να είμαι δίκαιος στην παρουσίαση θέσεων ή ειδήσεων.

Δέχθηκες πισώπλατες μαχαιριές; Είτε στην προσωπική είτε στην επαγγελματική σου ζωή; Πως αντιδράς; Ανταποδίδεις ή αφήνεις τον χρόνο να σε δικαιώσει;

Όλοι μας δεν δεχθήκαμε πισώπλατα χτυπήματα; Μπορεί για κάτι μικρό και ασήμαντο που εμπιστεύτηκες κάπου και στο τέλος προδόθηκες ή για κάτι πιο μεγάλο που το βρήκες μπροστά σου στα πλαίσια του επαγγελματικού ανταγωνισμού. Σου λέω με βεβαιότητα ότι ποτέ εσκεμμένα δεν πρόδωσα ανθρώπους ή επιχείρησα να υποσκάψω, νομίζοντας ότι θα κερδίσω κάτι από τέτοιου είδους συμπεριφορές. Δεν αποκομίζεις οφέλη από την προδοσία, μόνο προσωπική διάβρωση. Ωριμάζοντας κατάλαβα ότι για πολλούς ανθρώπους αυτή η διάβρωση είναι στη φύση τους, η οποία δεν συμπεριφέρεται το ίδιο με όλους. Μάλλον επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες, όπως το περιβάλλον και τα ερεθίσματα που παίρνεις μεγαλώνοντας. Αν με χτυπήσεις, αυθόρμητα θα αμυνθώ, αυτό έμαθα να κάνω. Δεν σχεδιάζω όμως εκδίκηση. Η δολοπλοκία είναι για τους αργόσχολους, γιατί παίρνει χρόνο και ενέργεια την οποία επιλέγω να χρησιμοποιώ δημιουργικά για να βελτιώσω τη ζωή μου και όχι να βλάψω την δική κάποιου άλλου που μπορεί ήδη να είναι κατεστραμμένη γιατί στερείται αρχών και αξιών.

Ποιο είναι το δικό σου σχόλιο για τον διαπληκτισμό που έλαβε χώρα στον αέρα της εκπομπής της Κατερίνας Μηλιώτη; Σου έτυχε ποτέ στα χρόνια της καριέρας σου κάτι τέτοιο;

Δεν συνηθίζω να σχολιάζω συμβάντα που γίνονται σε άλλες εκπομπές, πόσο μάλλον σε μία εκπομπή που βρίσκεται στην ίδια ζώνη με μένα. Το μόνο που μπορώ να σου πω ότι ο καθένας μας οριοθετεί τις δικές του γραμμές με βάση την κρίση του και ξέρει πότε τις ξεπερνά. Προσωπικά έχει τύχει να μου πουν διάφορα στον αέρα, κάποιοι να υπερβούν τα εσκαμμένα ή και να μου ασκήσουν κριτική στον αέρα, αλλά το θεωρώ μέρος της δουλειάς που κάνουμε και δεν θίγομαι και εύκολα. Εκτίθεσαι. Κάποιες φορές κρίνεις άρα θα κριθείς, άλλοτε υποκειμενικά και κάποτε αντικειμενικά. Συζητήσαμε στον αέρα και το αφήσαμε μέχρι εκεί. Δεν ταράζομαι εύκολα να σου πω την αλήθεια και δίνω τη μάχη μου επί τόπου, την ώρα που λαμβάνει χώρα ένα γεγονός. Δεν το παίρνω πιο κάτω.

Υπάρχει συνάδελφος που δεν μιλάτε ή είσαι από τα άτομα που τα έχουν καλά με όλους;

Υπάρχει ναι, γιατί ακριβώς αν είσαι ο εαυτός σου, είναι αδύνατον να τα έχεις καλά με όλους. Πρέπει να αλλάζεις πρόσωπα κάθε μέρα για να το πετύχεις. Δεν θα προκαλέσω ένταση και δεν μου αρέσει κιόλας. Γενικά θέλω να υπάρχει αρμονία ακόμη και με κατατεθειμένες διαφωνίες. Αν ο άλλος όμως υπερβεί τα όρια, πέφτει μαύρο και εξαφανίζεται από το οπτικό μου πεδίο και πάλι για την δική μου ηρεμία.

Πως είσαι στην προσωπική ζωή σου; Είσαι ερωτευμένος αυτό το διάστημα;

Είμαι ερωτευμένος με πολλά πράγματα. Τα ζώα μου, τη ζωή, τη φύση όπου υπάρχει. Μέχρι εκεί. Έμαθα να μου αρκούν για να νιώθω ευτυχισμένος.

Το πιο τρελό πράγμα που έκανες για τον έρωτα;

Αγνόησα την λογική και την ορθή κρίση.

Πως χαλαρώνει το μυαλό του ο Ονούφριος;

Με απλά πράγματα που μπορεί να ακούγονται και κλισέ. Βιβλίο, ταινία, εκδρομή, οικογένεια, φύση και τα πλάσματα της.

Με τους ανθρώπους που αγαπάς και όχι μόνο γίνεσαι ασπίδα προστασίας! Από που πηγάζει όλο αυτό;

Δεν ξέρω, νομίζω κάποια πράγματα σου έρχονται δοτά. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όπου η μοναδική αντρική παρουσία ήμουνα εγώ και έτσι αναγκάστηκα σε δύσκολες καταστάσεις να δώσω μάχες και να αναλάβω βάρη που δεν επέλεξα αρχικά. Δεν είχα επιλογή. Κάποτε ένιωθα αδικημένος, στερούμενος στιγμές που χάνονταν μέσα στις υποχρεώσεις. Μετέπειτα όμως αντιλήφθηκα ότι από τη ζωή παίρνεις διδάγματα. Ένα από αυτά είναι ότι δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι. Κάποιοι δεν έχουν την δύναμη να μιλήσουν ή να τα βγάλουν πέρα στα δύσκολα, έτσι ένιωθα ότι έπρεπε να παρέμβω όπως έμαθα να κάνω μεγαλώνοντας, όταν έβλεπα ότι χάνεται το αίσθημα του δικαίου. Προς Θεού δεν το παίζω Ρομπέν των Δασών. Απλά εκεί που μπορώ θα προσπαθήσω να στηρίξω ή να βοηθήσω. Νομίζω ότι έγινε στοιχείο του χαρακτήρα μου να προσπαθώ να προστατέψω ανθρώπους που νιώθω ότι αξίζουν στήριξης.

Υπάρχει κάτι που δεν μάθαμε ποτέ για εσένα και θα ήθελες να μοιραστείς;

Ότι τρώω πολύ φυστικοβούτυρο!

3 πράγματα που θα άλλαζες αν ήσουν πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας για μια μέρα;

Το μοντέλο ανάπτυξης, με 100% στροφή στην πράσινη ανάπτυξη και τεχνολογία.
Την κατανομή του πλούτου.
Και το ΦΠΑ στα αγαθά πρώτης ανάγκης.

Ποια κουβέντα ή συμβουλή κρατάς πάντα στην καρδιά σου και σου δίνει δύναμη;

Σήκω πάνω, σήμερα θα είναι καλύτερα.

Trending

Τα 12 ζώδια στο «Survivor»: Ποιοι θα επιβίωναν και ποιοι θα τα παρατούσαν!

Έτσι θα αντιδρούσε το κάθε ζώδιο! Παρακολουθείτε το παιγνίδι επιβίωσης από τον καναπέ σας και φαντάζεστε πώς θα ήσασταν εσείς στον Άγιο Δομίνικο και τι...

Τα 3 ζώδια που θα σας διεκδικήσουν μέχρι τέλους!

Θα επιμείνουν και θα προσπαθήσουν πολύ για να σας «κερδίσουν»! Όταν πρόκειται για ραντεβού και φλερτ, υπάρχουν εκείνοι που τους αρέσει να περιμένουν και να...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Lifestyle

Έφαγε… γλάρο στις καθυστερήσεις και αποχαιρέτησε το Κύπελλο η Λίβερπουλ!

Έφαγε… γλάρο στις καθυστερήσεις και αποχαιρέτησε το Κύπελλο η Λίβερπουλ!

Εκτός αποστολής και ΤΕΛΟΣ ο Οϊέρ Ολαθάμπαλ από την Πάφο

Εκτός αποστολής και ΤΕΛΟΣ ο Οϊέρ Ολαθάμπαλ από την Πάφο

Ενεργειακά αυτόνομες θα είναι οι νέες εγκαταστάσεις της ΕΚΟ στο Βασιλικό, λέει η εταιρεία

Ενεργειακά αυτόνομες θα είναι οι νέες εγκαταστάσεις της ΕΚΟ στο Βασιλικό, λέει η εταιρεία

Advertorials