MC MEDIA NETWORK

Σάββατο 4/2/2023

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου: Οι “24 ΩΡΕΣ” της δικής του ζωής, η ιστορία που τον στοιχειώνει μέχρι σήμερα και η απάντηση σε όσους προσπάθησαν να παρέμβουν στην εκπομπή του! (Αποκλειστικό)

O Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου αποκλειστικά στη ShowBiz!

Ο παρουσιαστής της εκπομπής του ALPHA, “24 ΩΡΕΣ”, αποκαλύπτεται σε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης!

Ο δημοσιογράφος ο οποίος δουλεύει ακούραστα και καταφέρνει με εξαιρετική μαεστρία να καταπιάνεται με τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα αλλά και με ανθρωπινές ιστορίες που συγκλόνισαν ή προβλημάτισαν το παγκύπριο μιλάει αποκλειστικά στη ShowBiz, για την δημοσιογραφική του πορεία, τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει κανείς στον χώρο των ΜΜΕ, on και off air, την ιστορία που τον στοιχειώνει μέχρι σήμερα, τα διδάγματα ζωής που λαμβάνει από κάθε εκπομπή!

Παράλληλα ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει πως του πήρε αρκετό χρόνο να χτίσει τα δικά του τείχη και άμυνες προκειμένου να μην επηρεάζεται από κακεντρεχή σχόλια και συμπεριφορές, εντούτοις το επάγγελμα του δημοσιογράφου του πρόσφερε περισσότερα καλά παρά κακά!

Μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος δίνει τη δική του αιχμηρή απάντηση σε όσους προσπάθησαν να παρέμβουν στην εκπομπή του και τέλος μιλάει για τον πιο γλυκό ρόλο της ζωής του, αυτόν του πατέρα!

Πως είσαι; Σε ποια φάση σε πετυχαίνουμε;

Και προσωπικά και επαγγελματικά είμαι πάρα πολύ καλά. Με γεμάτες μπαταρίες από το καλοκαίρι που πέρασε και σε εγρήγορση καθώς διανύουμε ήδη τη νέα σεζόν.

Πως ξεκίνησε η τηλεοπτική σεζόν;

Η σεζόν ξεκίνησε μέσα σε ένα δύσκολο από πλευράς ανταγωνισμού τηλεοπτικό περιβάλλον. Νέες παραγωγές και μια μάχη με το χρόνο για όλους, που νιώθω ότι τρέχει πιο γρήγορα. Ίσως το γεγονός ότι είχαμε ζήσει 2 σεζόν με περιοριστικά μέτρα ενώ τώρα η κατάσταση είναι πιο «ελεύθερη» μας αναγκάζει να πρέπει να συστηθούμε ξανά στον κόσμο γενικά ως ΜΜΕ.

Τι περιλαμβάνει ένα δικό σου 24ωρο;

Είμαι πρωινός τύπος καθώς μου αρέσει να ξεκινώ νωρίς τη μέρα μου, σε λογικά όμως πλαίσια. Ταυτόχρονα όμως λόγω των καθηκόντων μου σε συνδυασμό με τις ισορροπίες που θέλω να κρατώ στη ζωή μου για τα προσωπικά μου, αυτό επιβάλλεται. Ένα δικό μου 24ωρο λοιπόν περιλαμβάνει, μια μάχη με το χρόνο ανάμεσα σε γυρίσματα, έρευνα, μοντάζ, συναντήσεις αλλά και ποιοτικό χρόνο με τους δικούς μου ανθρώπους.

Οι 24 ώρες της μέρας είναι αρκετές για τον Κωνσταντίνο ή δεν φτάνουν;

Είναι ένα ερώτημα που με απασχολεί και μένα αυτό! Για να με φτάσει ένα 24ωρο πρέπει να κινούμαι στη ζωή μου με διπλή ταχύτητα και αυτό δεν είναι και πολύ καλό για την υγεία μου. Όμως τώρα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα γιατί ζήτησα να αποδεσμευτώ από τις αρχισυνταξίες του δελτίου ειδήσεων και επικεντρώθηκα στις 24 ΩΡΕΣ. Αυτό μου ελεύθέρωσε και χρόνο και πίεση.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες on και off air στη δημοσιογραφική σου καριέρα μέχρι σήμερα;

On air, θυμάμαι χαρακτηριστικά το πρώτη μου παρουσίαση κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο Sigma. Είχα μπει απευθείας στο κεντρικό χωρίς να περάσω από τα απογευματινά δελτία και έτσι δεν είχα χρόνο προσαρμογής. Μόλις τελείωσε το δελτίο θυμάμαι που έπεσα από την καρέκλα και σωριάστηκα στο πάτωμα από το άγχος. Off Air όταν μπήκα σε ένα σπίτι μια οικογένειας που ξεκληρίστηκε στο αεροπορικό της Ήλιος. Το να βλέπεις άθικτα τα πράγματα τους, και να ξέρεις ότι έφυγαν από εκείνη την πόρτα και δεν ξαναγύρισαν ήταν κάτι το οποίο δεν κατάφερα να διαχειριστώ και με στοιχειώνει μέχρι σήμερα.

Η τηλεόραση απαιτεί γερό στομάχι, αρκετή πειθαρχεία και αυξημένη ικανότητα ελιγμού σε όλα τα επίπεδα! Πόσο δύσκολο ήταν για εσένα να χτίσεις τα δικά σου τείχη προστασίας σε μια τόσο ανταγωνιστική «αρένα»;

Μου πήρε αρκετά χρόνια το ομολογώ να κτίσω τείχη και άμυνες. Όταν ήμουν νέος στο επάγγελμα, επηρεαζόμουν αρκετά από πολλά «κακά» του χώρου των ΜΜΕ. Έναν χώρο ο οποίος αλλοιώνει χαρακτήρες που στον βωμό της δημοσιότητας μπορούν να λειτουργήσουν με αθέμιτα μέσα και πισώπλατες μαχαιριές. Όμως σήμερα, πιο ώριμος από ποτέ επιλέγω τις μάχες που θα δώσω και εννοείται αυτόματα κάνω «σκιπ» κακές συμπεριφορές. Νιώθω ότι δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν γιατί δούλεψα σκληρά και βασισμένος στις δικές μου δυνάμεις.

Υπήρξαν άνθρωποι στον χώρο των MME που σε αδίκησαν (μπορεί να μην το «έμαθαν» και ποτέ;) Αν ναι, τι απαντάς;

Εννοείται ότι υπήρξαν. Είμαι άτομο χαμηλών τόνων γενικά και παλαιότερα «κατάπια» αρκετές αδικίες. Όμως θέλω να κάνω και αυτοκριτική γιατί ίσως ούτε εγώ είχα τα κότσια να διεκδικήσω κάτι που μου άξιζε. Και αυτό γιατί θεωρώ πως ένας υγιής επαγγελματικός χώρος πρέπει να αξιολογεί τους ανθρώπους του στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων. Δε θέλω να είμαι όμως αχάριστος. Γιατί ο χώρος των ΜΜΕ για μένα μου έχει προσφέρει πολύ περισσότερα καλά από τα κακά.

Ποια είναι η δικιά σου αντίδραση στις πισώπλατες μαχαιριές;

Δεν αντιδρώ παρορμητικά. Είμαι ψύχραιμος και πρέπει να φτάσω στο «αμήν» για να ξεσπάσω. Γιατί όπως σου είπα και πριν νιώθω ότι δεν έχω να αποδείξω κάτι. Όμως αυτή μου η στάση σε καμία περίπτωση δεν είναι αδυναμία αλλά επιλογή.

Η εκπομπή «24 ΩΡΕΣ» καταπιάνεται με αληθινές ιστορίες και γεγονότα τα οποία συγκλόνισαν. Δέχθηκες ποτέ πιέσεις, παρεμβάσεις από υψηλά υφιστάμενα πρόσωπα;

Εννοείται ότι υπήρξαν περιπτώσεις που επιχειρήθηκαν παρεμβάσεις. Αλλά εννοείται επίσης ότι δεν τις δέχθηκα και είχα και τη στήριξη που αξίζει στην εκπομπή από τη διεύθυνση. Και ειλικρινά σιχαίνομαι όταν μαθαίνω ότι κάποιος «θίχτηκε» από ένα θέμα το οποίο γίνεται για να βοηθηθούν συνάνθρωποι μας και επέλεξε να πιάσει τηλέφωνο οποιονδήποτε άλλον εκτός από μένα για να «καταγγείλει». Αυτό είναι δείγμα χαρακτήρα δειλών ανθρώπων που νομίζουν ότι είναι ανώτερα όντα γιατί έχουν κάποια θέση. Υπάρχουν όμως και άτομα που κατέχουν εξουσία που είναι έντιμοι και με ευαισθησίες. Ποτέ δε θέλω να μηδενίζω.

Ποια ιστορία σε στιγμάτισε περισσότερο και γιατί;

Όλες οι εκπομπές αφήνουν το στίγμα τους γιατί οι 24 ΩΡΕΣ, είναι τρόπος ζωής και λειτουργούν ως ένα «ιδιωτικό γραφείο ευημερίας» και ως μια φωνή των ανθρώπων. Θα έλεγα καλύτερα πως δένομαι με ιστορίες που πρέπει να καταλήξουν κάπου, όπως πχ η υπόθεση του Θανάση. Αυτή η ιστορία πραγματικά με συγκλόνισε και πλέον θεωρώ την κυρία Ανδριάνα ως ένα άνθρωπο της οικογένειας μου. Επίσης η ιστορία της Βασιλικής που απευθύνθηκε στις 24 ΩΡΕΣ για να βρει το παιδί της που το είχαν απαγάγει και τελικά τα καταφέραμε συλλογικά.

Στη δημοσιογραφία όπως και σε άλλα επαγγέλματα είναι σημαντικό και συνάμα αρκετά δύσκολο να παραμείνεις παρατηρητής απέναντι σε ένα γεγονός! Εσύ τo πετυχαίνεις ή επηρεάζεσαι συναισθηματικά;

Επηρεάζομαι συναισθηματικά, αλλά προσπαθώ να πάρω τα διδάγματα της κάθε ιστορίας για να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Και πίστεψε με πήρα αρκετά μαθήματα!

Ποιο είναι το πιο σπουδαίο μάθημα που πήρες από την εκπομπή σου;

Ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή και πρέπει να εκτιμούμε αυτά που έχουμε.

Τι άλλο θα ήθελες να κάνεις στην τηλεόραση;

Προς το παρόν, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μέσα από τις 24 ΩΡΕΣ. Για το μέλλον έχω διάφορες σκέψεις και μια ιδέα για ένα νέο πρωτοποριακό πρότζεκτ το οποίο επεξεργάζομαι και θα έχει επίκεντρο και πάλι τον άνθρωπο. Άλλωστε και η διεύθυνση με έχει καλέσει να σκεφτώ την επόμενη μέρα των 24 ΩΡΩΝ, όποτε έρθει αυτή, γιατί εμπιστεύεται πλήρως τις δυνατότητες της ομάδας παραγωγής.

Εμφανώς ανανεωμένος μπορώ να πω! Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ξεκινήσεις διατροφή; Και αν επιτρέπεται πόσα κιλά έχασες στο σύνολο;

Πέραν του ότι είχα φτάσει στο απροχώρητο με τα κιλά μου, έψαχνα ένα κίνητρο στο πρώτο lockdown. Αγόρασα ένα ποδήλατο, πήγα σε σύμβουλο διατροφής και κατέληξα να χάσω 35 κιλά. Και κατάλαβα πραγματικά τη σημασία του να είμαστε υγιείς. Σε τέτοιο βαθμό που εμπνεύστηκα και σύντομα θα είμαι και γω σε θέση να μπορώ να βοηθήσω άλλους ανθρώπους σε αυτό το κομμάτι!

Τι μπορεί να σε εξοργίσει και τι μπορεί να σε ηρεμήσει;

Με εξοργίζουν η αχαριστία και το άδικο. Στον αντίποδα, μια εκδρομή, ένα ταξίδι και χρόνος με τους δικούς μου ανθρώπους μπορεί να με ηρεμήσει.

Η σχέση που έχεις με τον γιο σου, σου θυμίζει την δική σου με τον μπαμπά σου;

Νιώθω πως ναι. Ο πατέρας μου τον οποίο έχω χάσει αρκετά χρόνια πριν ήταν ο ήρωας μου και το λιμάνι μου. Προσπαθώ με κάθε τρόπο να νιώθει και ο Ανδρέας μου πως πέραν απο πατέρας είμαι εκεί γι’ αυτόν και ένας φίλος που μπορεί να εμπιστευθεί και να κρατηθεί σε κάθε δύσκολη του στιγμή. Ναι, η σχέση μας μου θυμίζει πολύ αυτήν που είχα με τον πατέρα μου.

Ποια κουβέντα που σου είπε ο γιος και η κόρη σου κρατάς ως φυλακτό;

Το σ’ αγαπώ που μου ρίχνουν σε ανύποπτο χρόνο. Πραγματικά είναι σαν να ανανεώνεται το κάθε κύταρο μου!

Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια!

Να προσπαθώ με κάθε τρόπο να είμαι υγιής γιατί όντως η ζωή είναι πολύτιμή και θέλω να ζήσω την κάθε στιγμή με τους αγαπημένους μου. Αν όλα πάνε καλά, σύντομα θα κάνω παράλληλα κάτι δικό μου σχετιζόμενο με αυτό που σου ανέφερα προηγουμένως για να βοηθήσω άλλους ανθρώπους. Μακροπρόθεσμα έχω όνειρο και απωθημένο, να αποκτήσω ένα σπιτάκι σε κάποιο χωριουδάκι.

Αν σου ζητούσα να συνοψίσεις σε μια ατάκα αυτή τη χρονιά ποια θα ήταν αυτή;

«Τα καλύτερα έρχονται». Αυτό, γιατί πραγματικά ο κόσμος πέρασε πολύ δύσκολα το τελευταίο διάστημα και μετρηθηκε με τον εαυτό του αλλά και τους γύρω του λόγω του εγκλεισμού. Και νιώθω ότι πραγματικά αυτός ο εγκλεισμός πρέπει να άφησε και θετικά στην αξιολόγηση του τι είναι σημαντικό και τι ασήμαντο.

Trending

Τα ζώδια που είναι πολύ πιθανό να ερωτευτούν μέσα στον Φεβρουάριο!

Και αυτός είναι ο λόγος! Η Αφροδίτη μπαίνει στους Ιχθύες και φέρνει έναν μήνα γεμάτο με έρωτα και ρομαντισμό Για κάποια ζώδια ο Φεβρουάριος θα είναι...

Πανσέληνος του «χιονιού» στις 5/02: Ποια ζώδια θα επηρεαστούν περισσότερο!

Πανσέληνος της 5ης Φεβρουαρίου 2023, είναι η πρώτη του χρόνου και έρχεται να φέρει αιφνιδιαστικές αλλαγές για τα 3 παρακάτω ζώδια! Είναι η πρώτη Πανσέληνος...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

«Τα λάθη τιμωρούνται, δεν ήταν τελικός…»

«Τα λάθη τιμωρούνται, δεν ήταν τελικός…»

Lifestyle

ΣΩΦΡΟΝΗΣ: «Καταφέραμε από τρία στημένα να δεχθούμε τρία γκολ»

ΣΩΦΡΟΝΗΣ: «Καταφέραμε από τρία στημένα να δεχθούμε τρία γκολ»

ΣΕΡΓΙΔΗΣ: «Δεν ήταν τελικός αλλά σίγουρα τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα»

ΣΕΡΓΙΔΗΣ: «Δεν ήταν τελικός αλλά σίγουρα τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα»

ΣΑΤΣΙΑΣ: «Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι»

ΣΑΤΣΙΑΣ: «Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι»

Survivor All Star: Παίκτης πιάστηκε να έχει μαζί του… βιάγκρα (video)

Survivor All Star: Παίκτης πιάστηκε να έχει μαζί του… βιάγκρα (video)

Advertorials