MC MEDIA NETWORK

Τετάρτη 20/10/2021

Ηλίας Χαλντούπης: Η απώλεια του πατέρα του και το νέο του επαγγελματικό βήμα!

Ο Ηλίας Χαλντούπης αποκλειστικά στη ShowBiz!

Ο πολυτάλαντος ραδιοφωνικός παραγωγός του Sfera Fm με το κοφτερό μυαλό, με την καταπληκτική και χαρακτηριστική χροιά, ανοίγει την καρδιά του και μιλάει για όλα στον δημοσιογράφο Ιωάννη Γερολέμου!

Η νέα του επαγγελματική πρόκληση στα ερτζιανά, η συνεργασία του με την συμπαρουσιάστρια του Μαρίνα Φιλιππίδου Θεοχάρους, ο έρωτας στη ζωή του, αλλά και το δύσκολο καλοκαίρι που έζησε πλάι στον πατέρα που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Ηλία μου πως είσαι και που σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο;

Είμαι σε μεγάλη στιγμή αλλαγής μιας και μετά από 10 χρόνια στον σταθμό που με ανέδειξε και αισθάνομαι ότι έχω αποκτήσει μια οικογένεια παντοτινή, έρχομαι στον όμιλο του Φιλελεύθερου και στον Sfera 96.8, για να γίνω μέλος μιας ομάδας που έχει τεράστια όρεξη για δουλειά και αποδεικνύει καθημερινά ότι θέλει να παραμείνει στην κορυφή. Οπότε αισθάνομαι τιμή και έχω πολύ δημιουργικό άγχος για να πετύχουμε όλα όσα στοχεύουμε.

Πως πέρασες το καλοκαίρι σου; Πήγες διακοπές;

Ήταν το πιο δύσκολο καλοκαίρι για μένα καθότι ήμουν στο πλευρο του πατέρα μου, ο οποίος έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο πρόσφατα. Οπότε, μέσα από τη δουλειά, προσπαθώ να το αποδεχτώ και να προχωρήσω. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι μου έκανε ένα δώρο φεύγοντας: έγινα πιο σκληρός με την πραγματικότητα, πιο πρακτικός στην επίλυση προβλημάτων, βλέπω τα πράγματα πιο απλά και αφήνω ό,τι με κάνει λιγότερο ευτυχισμένο. Ίσως ακούγεται ψυχρό, αλλά αν δεν δεις τη θετική πλευρά, θα σε πάρει από κάτω.

Αλλαγή ραδιοφωνικής στέγης μετά από 10 χρόνια. Πως πήρες την απόφαση;

Το γεγονός της απώλειας με έκανε να αναζητήσω τρόπους διαφυγής από μια στατικότητα. Οπότε η πρόταση ήλθε την κατάλληλη στιγμή. Στον Mix έχω δώσει ένα μεγάλο μέρος του εαυτού μου και η οικογένειά του μου επέτρεψε να κάνω πράγματα που λίγοι συντελεστές στο ραδιόφωνο είχαν την τύχη και την χαρά να βιώσουν. Ένιωσα ότι σε αυτό το σημείο της ζωής μου δεν είχα να προσφέρω κάτι άλλο. Και η πρό(σ)κληση του Sfera είναι κάτι που με κάνει να επανέλθω νοερά στα πρώτα μου βήματα και να δω πολλά πράγματα από την αρχή.

Sfera…ΚΑΛΗΜΕΡΑ κάθε πρωί από τις 6:30 μέχρι τις 10:00 με την Μαρίνα Φιλιππίδου…

Με φουλ ζάχαρη και τόνους σκέτου καφέ. Έτσι θα το χαρακτήριζα. Έχει απίστευτη ενέργεια, γλυκύτητα εκεί που αισθάνεται και δεν χαρίζεται εκεί που νιώθει ότι δεν αξίζει. Έχει τρομερό ταμπεραμέντο και έχει ζήσει καταστάσεις που, για μένα, την καθιστούν την επιτομή της σύγχρονης γυναίκας, η οποία χαίρεται τη ζωή της εκτιμώντας την άνεση και δουλεύοντας σκληρά στα δύσκολα. Είμαστε σε πολύ αρχικό στάδιο, βελτιωνόμαστε καθημερινά, δίνουμε κριτική ο ένας τον άλλον με σεβασμό στην προσωπικότητά του και στόχος μας είναι να νιώθουμε καλά, ώστε να κάνουμε όσους μας κάνουν την τιμή να μας επιλέγουν στο ραδιόφωνό τους να αισθάνονται καλύτερα.

Για να μπορέσω να συνεργαστώ με μια τόσο θυελλώδη προσωπικότητα, οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Έλενα Ολυμπίου, που είναι η δεύτερη μου αδερφή και το ραδιοφωνικό μου δίδυμο τα τελευταία 5 χρόνια στον Mix FM. Χωρίς εκείνη, δεν θα ήξερα τις έννοιες της ενσυναίσθησης, δεν ανέπτυσσα την ικανότητα της αντίληψης μηνυμάτων που δεν μπορεί να δώσει ο λόγος, δεν θα μου γεννιόταν η ανάγκη να ξεφεύγω από πεπατημένες οδούς και να βρίσκω την ουσία ακόμα και στα πιο μικρά, που φαίνονται ανούσια.

Τηλεοπτικά θα σε ενδιέφερε να κάνεις κάτι;

Έχω κάνει απόπειρες με δικό μου πρότζεκτ και έχω δεχθεί αξίολογες προτάσεις, που δεν ήταν η σωστή στιγμή να ευδοκιμήσουν.
Την αγαπώ την τηλεόραση, αλλά δεν είναι στόχος ζωής. Αν την κυνηγήσεις, σε ρουφάει. Οπότε όταν νιώσω ότι θα είμαι πλήρως έτοιμος θα την επαναπροσεγγίσω ή θα επανεξετάσω τις υπάρχουσες ευκαρίες. Σκοπός μου είναι να βγάλω τον Ηλία που θα έχει λόγο ύπαρξης μέσα στην τηλεόραση και όχι να κλέψω χρόνο για χάρη της δημοτικότητας. Κι αν είμαι καλός, θα έλθει μόνη της.

Εκτός από το ραδιόφωνο που είσαι εκπληκτικός σε αυτό. Με τι άλλο ασχολείσαι που δεν γνωρίζουμε;

Σε ευχαριστώ πολύ! Εγώ πάλι έχω μάθει να εντοπίζω τα λάθη και να τα βελτιώνω. Επαγγελματικά, έχω ασχοληθεί με το Μάρκετινγκ, τη διαφήμιση και τα events. Έχω δουλέψει και σε τράπεζα μια περίοδο για να καταλάβεις, αλλά δεν ήμουν η καλύτερη εκδοχή μου, οπότε απέσυρα την καταθεση ψυχής και άφησα μόνο την χρηματική!

Πόσα χρόνια είσαι Κύπρο και πως ήρθες και έμεινες μόνιμα;

Είμαι 16 χρόνια εδώ. Ξεκίνησα σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, έκανα ένα διάλειμμα όπου έφυγα για Μεταπτυχιακό στην Αγγλία και επανήλθα. Με κρατούν οικογενειακοί δεσμοί με το Νησί, μιας και η μητέρα μου έχει γεννηθεί εδώ και έχω οικογένεια εδώ.

Ελλάδα θα επέστρεφες;

Δεν είναι αυτοσκοπός. Θεωρώ ότι έχω 2 σπίτια, και η Κύπρος έχει πρώτη θέση μιας και η ενηλικίωση και ωρίμανσή μου έγινε εδώ. Έχω φιλίες ζωής με άτομα που θεωρώ επίσης οικογένεια.
Αν όμως έρθει η στιγμή που νιώσω ότι ο κύκλος μου εδώ κλείνει, θα το κάνω.

Είσαι ερωτευμένος αυτό το διάστημα; Τι ρόλο παίζει στην ζωή σου ο έρωτας;

Όχι δεν είμαι. Είναι βασικό στοιχείο για μένα και σε κάποιους φαίνεται ότι το υπερεκτιμώ. Γι’ αυτό και δεν εκφράζομαι όταν δεν αισθάνομαι κάτι αληθινά.

Είναι στα σχέδια σου η δημιουργία οικογένειας;

Θέλω να προκύψει από έρωτα. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε δεν θα το επιδιώξω χάριν οικογένειας. Το να μεγαλώνεις παιδιά ευτυχισμένα, πηγάζει από το πόσο ευτυχισμένος είσαι. Αν υπάρχει ευτυχισμένη ομάδα, τα παιδιά θα μεγαλώνουν ευτυχισμένα. Θα μου πεις, πώς ξέρεις ότι αυτό θα κρατήσει; Δεν το ξέρω, αλλά και αν τελειώσει, τότε θα είμαστε ώριμοι να συνεχίσουμε δρόμους παράλληλους, για τα παιδιά, κρατώντας ως βάση μας τη χρονική διάρκεια που είμασταν ο ένας για τον άλλον.

Με ποιο πρόσωπο θα ήθελες μελλοντικά να συνεργαστείς στο ραδιόφωνο;

Με τον Ρίκκο Ιωάννου. Δεν κάνω πλάκα. Ο άνθρωπος έχει τόση ενέργεια όση κανείς ποτέ. Και ο θαυμασμός που έχει το κοινό είναι αξιοζήλευτος -με την θετική του έννοια. Δεν είναι δυνατόν να είσαι τόσα χρόνια σε αυτή τη θέση και να είσαι κάθε μέρα με τόση όρεξη.

Στο ραδιόφωνο υπάρχει ο ανταγωνισμός όπως στην τηλεόραση;

Σαφώς και υπάρχει. Αλλά είναι πιο υγιής. Υπάρχει στο μεγαλύτερο ποσοστό των παρουσιαστών – παραγωγών αλληλοεκτίμηση και πολλές φορές συνδέονται δυο γενιές που έχουν ο ένας να δώσουν στον άλλον. Δεν είναι λίγες οι φορές που συναντιέμαι με συναδέλφους από άλλα ραδιόφωνα και συζητάμε τί θαυμάζουμε και σε τί θα μπορούσαμε να γίνουμε καλύτεροι. Το ραδιόφωνο είναι συνυφασμένο με τη συντροφικότητα. Η τηλεόραση είναι πιο επιφανειακή.

Τι δεν γνωρίζουμε για τον Ηλία;

Ότι είναι αλλεργικός στο ψέμα και υπομονετικός μέχρι τέλους. Αλλά όταν αισθανθεί ότι αυτό ήρθε, δεν υπάρχει πισωγύρισμα.

Όταν ακούς τη λέξη showbiz τι σου έρχεται στο μυαλό;

Ετυμολογικά, είναι ο χώρος του θεάματος που πρέπει να αποφέρει κέρδος -τόσο σε αυτούς που επενδύουν χρήμα όσο και στους θεατές που επενδύουν χρόνο.
Αν το καταλάβουμε αυτό, τότε θα έχουμε ποιοτικό χρόνο είτε δουλεύοντας στη showbiz είτε απολαμβάνοντας την ως δέκτες. Δυστυχώς, όμως, στην Κύπρο και στην Ελλάδα ο όρος Showbiz είναι συνδεδεμένος με φράσεις όπως “Έπεσε το Insta” και “Δείτε το πριν το κατεβάσουν”. Και ενώ τα αγαθά κόποις κτώνται, στην χώρα μας… copies κτώνται. Και μάλιστα, κακέκτυπα.

Trending

Τα 3 ζώδια που θα ζοριστούν αυτή την εβδομάδα!

Αυτή η εβδομάδα αναμένεται να είναι λίγο δύσκολη για κάποια ζώδια χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα συμβεί κάτι πολύ δραματικό ή κακό στη...

Έτσι θα επηρεάσει τα ζώδια η θυμωμένη πανσέληνος στον Κριό!

Επηρεάζονται Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν πλανήτες στα ζώδια αυτά, από 24-29 μοίρα. Η πανσέληνος πραγματοποιείται στην 27η...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Σοκαρισμένος ξανά ο καλλιτεχνικός κόσμος! Αυτός είναι ο ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό! (Photo)

Σαν «βόμβα έσκασε» με νέα καταγγελία για γνωστό ηθοποιό για βιασμό. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος που έχει αναλάβει τη υπόθεση καταγγελιών για παρενοχλήσεις και...

Lifestyle

Μετά τη Λεμεσό… έκλεισε Δημοτικό και στη Λευκωσία. Ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων σε σχολεία

Μετά τη Λεμεσό… έκλεισε Δημοτικό και στη Λευκωσία. Ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων σε σχολεία

Advertorials