MC MEDIA NETWORK

Κυριακή 29/1/2023

Ελπίδα Ιακωβίδου: «Είμαι περήφανη για τον Γιόρτσιο και το ΡΙΚ»

Συνέντευξη στην ShowBiz της Ελπίδας Ιακωβίδου

Την συνάντησα ένα απόγευμα Παρασκευής στο ΡΙΚ. Ήταν ακόμη στο γραφείο της, δουλεύοντας για την εκπομπή της «Όμορφη Μέρα Κάθε Μέρα».

Ενθουσιασμένη με το νέο της τηλεοπτικό εγχείρημα, η Ελπίδα Ιακωβίδου με υποδέχθηκε σαν να την ξέρω χρόνια. Λίγο καιρό την γνωρίζω και πιστεύω πως ο αυθορμητισμός και το χαμόγελο της  είναι αυτά που έχουν «κερδίσει» τον Κύπριο τηλεθεατή.

Στην αρχή καθήσαμε να τα πούμε λίγο σαν δύο καλές φίλες που λένε τα νέα τους. Γνωριστήκαμε και άλλο και μετά…ήρθε η συνέντευξη. Μου απάντησε για όλα. Για την συνεργασία και την φιλία της με τον Θεόδουλο Κουλλαπή, τα νούμερα τηλεθέασης, αν ενοχλήθηκε πραγματικά από τα σχόλια της Χριστιάνας Αριστοτέλους για την συνέντευξη της με την Ελένη Φουρέιρα, την επιτυχία του Ανδρέα Γιόρτσιου, τον Λούη Πατσαλίδη και πολλά άλλα!

Ένα είναι το σίγουρο. Η Ελπίδα είναι η «Eλπίδα» του ΡΙΚ.

Γράφει η Μαρίνα Χατζηχριστοδούλου (Instagram: marina _had)

«Ο Ανδρέας πήρε μια ώρα και την «έχτισε» σε πάρα πολύ καλά επίπεδα, με πάρα πολύ καλά νούμερα τηλεθέασης σε σχέση με πέρσι…»

Φέτος, κάνεις κάτι εντελώς διαφορετικό. Είσαι στην πρωϊνή ζώνη του ΡΙΚ «Όμορφη μέρα κάθε μέρα» μαζί με τον Θεόδουλο Κουλλαπή. Ήταν δύσκολο στην αρχή;

Δεν ήταν καθόλου δύσκολο για εμένα. Το έχω δηλώσει  και άλλες φορές οτι ήταν κάτι που ήθελα να κάνω, επομένως μου βγήκε πιο εύκολα και δημιουργικά. Την εκπομπή αρχίσαμε να την στήνουμε από το καλοκαίρι μαζί με τον Θεόδουλο, έτσι όλα μια χαρά.

Πως είναι ο Θεόδουλος ως παρτενερ και ως συνεργάτης; Έχει υπάρξει ποτέ διαφωνία μεταξύ σας;

O Θεόδουλος εκτός από συνεργάτης είναι και ένας εξαίρετος φίλος και δημοσιογράφος βεβαίως. Είμαστε φίλοι αρκετά χρόνια, επομένως αυτό μας βγήκε ακόμη πιο εύκολο στο να συνεργαστούμε και επαγγελματικά. Άρα αντιλαμβάνεσαι είμαστε παρα πολύ καλά, ο ένας βοηθά και στηρίζει τον άλλον και συμπίπτουν παρα πολές φορές, αν όχι όλες οι φορές, οι ιδέες μας. Όσον αφορά αν έχει υπάρξει διαφωνία μεταξύ μας, σε μια εκπομπή υπάρχουν, για παράδειγμα να λέει κάποιος μια άποψη και ο άλλος μια διαφορετική άποψη, αλλά εννοείται σε πολύ ήρεμο κλίμα.

Σε αγχώνουν τα νούμερα τηλεθέασης και ο ανταγωνισμός;

Θα το πω ξανά, οτι όποιος κάνει τηλεόραση και λέει οτι δεν τον ενδιαφέρουν τα νούμερα τηλεθέασης τότε λέει ψέματα. Είμαι απόλυτη σε αυτό. Βεβαίως, με ενδιαφέρουν τα νούμερα τηλεθέασης αλλά από την άλλη δεν θα πεθάνω γι’αυτό. Δεν με αγχώνουν σε σημείο που να χάσω είτε την δημιουργικότητα μου, είτε την προσωπικότητα μου, είτε τον ύπνο  μου.

Στην αρχή τα ποσοστά της εκπομπής δεν ήταν τα αναμενόμενα. Στην πορεία βρήκε τον ρυθμό της. Τι πιστεύεις οτι έφταιξε στην αρχή και άλλαξε στην συνέχεια;

Στην αρχή δεν έφταιξε τίποτα, απλά ο κόσμος σιγά σιγά θα συνηθίσει μια πρωϊνή, τηλεοπτική παρέα και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όλες οι εκπομπές από την αρχή παίρνουν τον χρόνο τους, όταν είναι κάτι καινούργιο. Έτσι και η δική μας εκπομπή πήρε τον χρόνο της. Επομένως, δεν έφταιξε κάτι και αυτά τα νούμερα που λες ήταν για τις πρώτες δύο εβδομάδες περισσότερο. Μετά άρχισε η ανοδική πορεία και τώρα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Νιώθεις δικαιωμένη;

Δεν μου αρέσει να λέω αυτή την λέξη. Νιώθω καλά, πολύ ωραία που είμαστε μια καλή ομάδα, που ο κόσμος μας έβαλε στο σπίτι του και μας αγαπάει.

Αρκετές φορές βλέπουμε στην εκπομπή τις ατάκες που σου βγαίνουν αυθόρμητα και μάλιστα που τις σχολιάζει με ιδιαίτερο τρόπο ο Λούης Πατσαλίδης. Πως το σχολιάζεις, σε ενοχλεί αυτό;

Καταρχάς, ο Λούης Πατσαλίδης είναι φίλος εδώ και χρόνια. Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχει κακία και έχθρα μεταξύ μας. Η αλήθεια να λέγεται είμαι αυθόρμητη και όταν μου έρθει κάτι, δύσκολα το συγκρατώ. Ο Λούης κάνει την σάτιρα του καλοπροαίρετα πάντα, δεν έχω κανένα θέμα εννοείται! (γέλια)

Το ΡΙΚ φέτος έχει καταφέρει με αρκετά προγράμματα του να είναι στην κορυφή της τηλεθεέασης. Ανάμεσα σε αυτά και το «Happy Hour» του Ανδρέα Γιόρτσιου, ο οποίος κάποιες φορές περνάει σε νούμερα τηλεθέασης και την Χριστιάνα Αριστοτέλους. 

Ο Ανδρέας είναι ένας πολύ καλός φίλος, εξαιρετικός συνάδελφος και στην δουλειά του είναι ένας άψογος επαγγελματίας. Το έχω πει ξανά, και σου το λέω και εσένα πως όταν είχα πάει δοκιμαστικό στον Sfera ο Ανδρέας ήταν ο διευθυντής και χωρίς να τον γνωρίζω μου έδωσε την ευκαιρία να αρχίσω το ραδιόφωνο. Ο Ανδρέας είναι ένας άνθρωπος που δίνει ευκαιρίες σε νέα άτομα και αυτό δεν το ξεχνάω και το ξέρει και ο ίδιος. Πήρε μια ώρα και την «έχτισε» σε πάρα πολύ καλά επίπεδα, με πάρα πολύ καλά νούμερα τηλεθέασης σε σχέση με πέρσι. Άρα, αντιλαμβάνεσαι οτι αυτό θέλει πολλή δουλειά και επαγγελματισμό. Τα κατάφερε, ένα μεγάλο μπράβο και είμαι πολύ περήφανη γι’αυτόν και για το ΡΙΚ γενικότερα.

Θέλω να μου πεις την αλήθεια. Σε ενόχλησαν τα σχόλια της Χριστιάνας Αριστοτέλους και του πανελ της όσον αφορά για την 10λεπτη συνέντευξη σου με την Φουρέιρα;

Το έχω πει και τηλεοπτικά στην εκπομπή της Κωνσταντίνας Ευριπίδου, ότι ο καθένας μπορεί να λέει την άποψη του και να λέει αυτό που πιστεύει και τον εκφράζει!

Αν σε καλούσε στην εκπομπή της, θα πήγαινες;

Ναι, δεν έχω κανένα θέμα, ούτε πιστεύω και η ίδια με εμένα…

Την γνώμη σου για την Κωνσταντίνα Ευριπίδου και την Χριστιάνα Αριστοτέλους;

Δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο. Η κάθε μια έχει τον δικό της χαρακτήρα και την δική της προσωπικότητα. Να είναι καλά και εύχομαι και στις δύο να πηγαίνουν καλά στην εκπομπή τους.

Θα γιορτάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Δεν γίνεται να πάμε πίσω στα επαγγελματικά; (γέλια) Αυτή την γιορτή δεν την υποστηρίζω, δεν την πιστεύω και δεν την γιορτάζω. Πρέπει να γιορτάζεται καθημερινά, όχι μια συγκεκριμένη μέρα. Τώρα θα μου πεις είναι μια συγκεκριμένη μέρα που θυμίζει στα ερωτευμένα ζευγάρια να κάνουν κάτι διαφορετικό. Ο έρωτας και η αγάπη πρέπει να γιορτάζεται καθημερινά με λόγια και πράξεις, αυτό είναι το σημαντικό.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα σε «τραβήξουν» σε έναν άντρα;

Θέλω να είναι αληθινός, να έχει ωραίο και πηγαίο χιούμορ και να είναι «κυνηγός». Στις μέρες μας είναι λίγο δύσκολο αυτό, αλλά υπάρχουν άντρες που έχουν αυτοπεποίθηση, άλλο σημαντικό αυτό. Ένας άντρας πρέπει να εχει αυτοπεποίθηση.

Αν σου γινόταν πρόταση από ένα άλλο κανάλι για απογευματινή εκπομπή ή και από το ίδιο το κανάλι σου, η πρωϊνή εκπομπή να μεταφερθεί το απόγευμα, θα το σκεφτόσουν;

Οποιαδήποτε πρόταση «έρθει» στο τραπέζι, τα βάζεις κάτω και βλέπεις τι θα κάνεις ανάλογα με τις προυποθέσεις που θα σου δώσουν. Τώρα δεν μπορώ να απαντήσω ναι ή όχι, ανάλογα με το πότε, πως τι και γιατι και όλα αυτά. Οπόταν ποτέ μην λες ποτέ, δεν ξέρεις τι γίνεται. Το μόνο που με ενδιαφέρει τώρα είναι να πηγαίνει καλά η εκπομπή και να ανεβαίνει συνεχώς.

Θα συνεχιστεί και του χρόνου η εκπομπή;

Δεν έχουμε κάποιο νέο, αυτά τα μαθαίνουμε προς το τέλος της εκπομπής, το καλοκαίρι. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε και του χρόνου, θα δείξει.

Την Δευτέρα έκαναν πρεμιέρα στο OMEGA στην μεσημεριανή ζώνη η εκπομπή «ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ» με τους Τάσο Θεοδώρου και Χάρη Αριστείδου. Την δική σου άποψη για αυτά τα δύο πρόσωπα.

Δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατι δεν γνωρίζω προσωπικά τα παιδιά, ούτε τι εκπομπή πρόκειται. Θα περιμένω να το δω και μετά να έχω κάποια άποψη…

Ένιωσες ποτέ πισώπλατες μαχαιριές απο συναδέλφους;

Ίσως να έγιναν πολλά γεγονότα που να σε στεναχωρούν. Το μόνο που κάνεις είναι να προχωράς μπροστά. Όλοι στεναχωριόμαστε, μετά δεν θα είμασταν άνθρωποι αν δεν είχαμε συναισθήματα. Το καλό είναι να μένεις μακριά από αυτό, να εστιάζεις στον στόχο, στην δουλειά σου, να ξέρεις ποιοι είναι οι φίλοι σου και τα υπόλοιπα προσπαθείς να μην σε επηρεάζουν.

Η μεγαλύτερη συμβουλή που σου έδωσαν…

Να είσαι ο εαυτός σου. Ο τηλεθεατής αυτό εκλαβάνει, να δώσεις τον εαυτό σου, τον πραγματικό σου εαυτό και αυτό κάνω!

Trending

Τα 12 ζώδια στο «Survivor»: Ποιοι θα επιβίωναν και ποιοι θα τα παρατούσαν!

Έτσι θα αντιδρούσε το κάθε ζώδιο! Παρακολουθείτε το παιγνίδι επιβίωσης από τον καναπέ σας και φαντάζεστε πώς θα ήσασταν εσείς στον Άγιο Δομίνικο και τι...

Τα 3 ζώδια που θα σας διεκδικήσουν μέχρι τέλους!

Θα επιμείνουν και θα προσπαθήσουν πολύ για να σας «κερδίσουν»! Όταν πρόκειται για ραντεβού και φλερτ, υπάρχουν εκείνοι που τους αρέσει να περιμένουν και να...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Φύλακας άγγελος Πασχαλάκης, λυτρωτής Ελ Αραμπί και ο Ολυμπιακός… πιέζει!

Φύλακας άγγελος Πασχαλάκης, λυτρωτής Ελ Αραμπί και ο Ολυμπιακός… πιέζει!

Lifestyle

Φύλακας άγγελος Πασχαλάκης, λυτρωτής Ελ Αραμπί και ο Ολυμπιακός… πιέζει!

Φύλακας άγγελος Πασχαλάκης, λυτρωτής Ελ Αραμπί και ο Ολυμπιακός… πιέζει!

Ενεργειακά αυτόνομες θα είναι οι νέες εγκαταστάσεις της ΕΚΟ στο Βασιλικό, λέει η εταιρεία

Ενεργειακά αυτόνομες θα είναι οι νέες εγκαταστάσεις της ΕΚΟ στο Βασιλικό, λέει η εταιρεία

Advertorials