MC MEDIA NETWORK

Τετάρτη 7/12/2022

«60 χρόνια Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου»! Η συγκινητική στιγμή της βράβευσης του καταξιωμένου ηθοποιού Σπύρου Σταυρινίδη (Βίντεο)

Βραδιά συγκίνησης για τους Κύπριους καλλιτέχνες!

Με αφορμή την συμπλήρωσης των 60 χρόνων από την ίδρυση Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου το περασμένο Σάββατο (4/9) πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη γιορτή στην καρδιά της πρωτεύουσας με σκοπό να τιμήσει τους πρωτεργάτες του Πολιτισμού, τα μέλη της και όσους συνέβαλαν στην επίτευξη των στόχων της για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας καθώς και την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η τελετή τελέστηκε υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και με την παρουσία της προέδρου της Βούλης κα. Αννίτας Δημητρίου.

Πρόσωπα της τέχνης και του θεάματος τίμησαν την εκδήλωση με τον ηθοποιό Ανδρέα Τσέλεπο να κάνει μια σύντομη ιστορική αναδρομή από τη μέρα ίδρυσης της ΕΗΚ μέχρι και σήμερα αποτείνοντας φόρο τιμής στη Παλαιά Φρουρά των ηθοποιών που δημιούργησαν και στήριξαν το σώμα αυτό προσφέροντας τους τιμητικό βραβείο.

Μάλιστα η ΕΗΚ έκανε το πρώτο βήμα απονέμοντας το πρώτο βραβείο συνολικής προσφοράς της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου στον ηθοποιό στον καταξιωμένο ηθοποιό Σπύρο Σταυρινίδη.

Δείτε την συγκινητική στιγμή βράβευσης του ηθοποιού και όλα όσα κατέγραψε αποκλειστικά η κάμερα της ShowBiz!

Δελτίο Τύπου – 60χρονα της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου

Η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυση της, διοργάνωσε το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στην αυλή της Παλιάς Ηλεκτρικής στην Λευκωσία, μια μεγάλη γιορτή τιμώντας τους πρωτεργάτες του Πολιτισμού, τα μέλη της και όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη των στόχων της ΕΗΚ για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, καθώς και στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

Η τελετή τελέστηκε υπό την προστασία του εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, χαιρετισμό του οποίου και ανάγνωσε ο αναπληρωτής Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών κ. Λούης Κυπριανός και με την παρουσία της αξιότιμης Προεδρεύουσας της Κυπριακής Δημοκρατίας και Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας
Δημητρίου. Παρόντες επίσης ήταν ο κ. Παύλος Μυλωνάς Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και άλλων κρατικών αξιωματούχων και φορέων του πολιτισμού, αλλά και εξέχουσες φυσιογνωμίες του καλλιτεχνικού χώρου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Πρόεδρος της Ένωσης Ηθοποιών, κ. Ανδρέας Τσέλεπος έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή από τη μέρα ίδρυσης της ΕΗΚ μέχρι και σήμερα αποτείνοντας φόρο τιμής στη Παλαιά Φρουρά των ηθοποιών που δημιούργησαν και στήριξαν το σώμα αυτό προσφέροντας τους τιμητικό βραβείο. Επίσης έγινε αναφορά και προβλήθηκε βίντεο αφιέρωμα σε όλους τους εκλιπόντες συνάδελφους ηθοποιούς που άφησαν το δικό τους στίγμα στο καλλιτεχνικό στερέωμα του τόπου, ανθρώπους που έφυγαν αφήνοντας
πίσω τους έργο πολύτιμο, μεγαλώνοντας γενιές και γενιές.

Ο κ. Τσέλεπος ολοκλήρωσε, ανακοινώνοντας έναν καινούργιο θεσμό. Αυτόν των Βραβείων της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου. Τα βραβεία θα επικεντρώνονται τόσο στις μεμονωμένες ερμηνείες ηθοποιών όσο και στο έργο ολόκληρου του συνόλου ηθοποιών μιας θεατρικής παράστασης, μιας δραματικής και μιας κωμικής σειράς, μιας κινηματογραφικής ταινίας, καθώς και το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς.

Αυτές οι διακρίσεις είναι θεμελιώδεις για το πνεύμα της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου γιατί επιβραβεύουν αυτό που γνωρίζουν όλοι οι ηθοποιοί – ότι η υποκριτική είναι μια τέχνη συνεργασίας.

Η Τελετή ολοκληρώθηκε κάνοντας ένα πρώτο βήμα στον Θεσμό αυτό, απονέμοντας το πρώτο Βραβείο Συνολικής προσφοράς ΕΗΚ στον ηθοποιό Σπύρο Σταυρινίδη. Ο ίδιος, φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τους συναδέλφους του δηλώνοντας τη πίστη του στη νέα γενιά καλλιτεχνών.

60 χρόνια αγώνες, όνειρα, διεκδικήσεις με κοινό παρονομαστή την ενότητα, την αλληλεγγύη και το κοινό καλό, 60 χρόνια Ένωση Ηθοποιών Κύπρου. Χρόνια πολλά σε ολόκληρη την οικογένεια των ηθοποιών, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ένωση Ηθοποιών Κύπρου

Trending

Τα 3 ζώδια που θα περάσουν απίθανα τις φετινές γιορτές!

Ποιοι τυχερούληδες θα περάσουν αξέχαστα Χριστούγεννα; Ξεκινήσαμε το countdown και περιμένουμε με ανυπομονησία αυτές τις άγιες μέρες, που θα μάς δώσουν λίγη χαρά και ηρεμία....

Ψυχρή Πανσέληνος: Τι θα φέρει η τελευταία του 2022 σε κάθε ζώδιο!

Θα φωτίσει τον ουρανό στις 8 Δεκεμβρίου! Η τελευταία πανσέληνος του 2022 έρχεται σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου και θα φέρει πολλές...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της ημέρας

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της ημέρας

Lifestyle

Νεκρή γυναίκα από σφοδρή σύγκρουση στην παραλιακή Λεμεσό. Με αλκοόλ και αυξημένη ταχύτητα ο ενεχόμενος οδηγός

Νεκρή γυναίκα από σφοδρή σύγκρουση στην παραλιακή Λεμεσό. Με αλκοόλ και αυξημένη ταχύτητα ο ενεχόμενος οδηγός

Επιχείρησε να ταξιδέψει για Λονδίνο με παράνομα καπνικά στις αποσκευές του. Χειροπέδες σε 59χρονο

Επιχείρησε να ταξιδέψει για Λονδίνο με παράνομα καπνικά στις αποσκευές του. Χειροπέδες σε 59χρονο

«Δεν έκανε πουθενά 2η καλή συνεχόμενη σεζόν ο Ουάρντα»

«Δεν έκανε πουθενά 2η καλή συνεχόμενη σεζόν ο Ουάρντα»

Η Ρεάλ Μαδρίτης προχωράει τις διαπραγματεύσεις για Έντρικ

Η Ρεάλ Μαδρίτης προχωράει τις διαπραγματεύσεις για Έντρικ

Advertorials