MC MEDIA NETWORK

Κυριακή 14/8/2022

Δυσάρεστη είδηση… Πέθανε γνωστός Έλληνας ηθοποιός

Θλίψη στον χώρο της υποκριτικής, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Τσολακάκης.

Ο θάνατος του έγινε γνωστός πριν από λίγες ώρες, μέσα από ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος αποκάλυψε πως ο Στέλιος Τσολακάκης πέθανε λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

«Πληροφορηθήκαμε αρκετά καθυστερημένα πως έφυγε από τη ζωή λίγο πριν τα Χριστούγεννα ακόμα ένας ηθοποιός μας που ερμήνευσε αρκετούς μικρότερους ρόλους σε παλιές ελληνικές ταινίες ο Στέλιος Τσολακάκης, ένας ωραίος γόης του μουσικού μας θεάτρου γεννημένος το 33. Καλο ταξίδι» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποιος ήταν ο Στέλιος Τσολακάκης

Πρόσωπο γνωστό μέσα απ τις ταινίες του Ελληνικού κιν/φου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932 και απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Επιθεωρησιογράφος και σεναριογράφος και στιχουργός («Θα φέρω γύρω τους μαχαλάδες», (Ζαμπέτας), «Ψεύτικη αγάπη», «Γιατί να σ’ αγαπώ», «Φεύγω μόνος μου», «Τα ματάκια μου»). Σκηνοθέτησε την ταινία ”Τέρμα τα δίφραγκα” (1962). Το 1973 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εργάστηκε σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Βίκυ Παππά.

Φιλμογραφία

Ο άνθρωπος του τρένου (1958)
Τα ντερβισόπαιδα (1960)
Στην πόρτα της κολάσεως (1960)
Μήτρος και Μητρούσης στην Αθήνα (1960)
Τα Χριστούγεννα του αλήτη (1962)
Τέρμα τα δίφραγκα (1962)[Νίκος-κουρέας και σκηνοθέτης της ταινίας]
Οι κατεργάρηδες (1963)
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)[πρόεδρος δικαστηρίου]
Η δική σου μοίρα με σέρνει (1964)[Λάκης ή Τσιπόνε, αρχικαμαρώτος κρουαζιερόπλοιου]
Η μοδιστρούλα (1964)
Διπλοπεννιές (1966)
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)
Φως… νερό… τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)
Ο ανακατωσούρας (1967)
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971)
Δυο έξυπνα κορόιδα (1971)
Ο πρίγκηπας της αγοράς (1972)
Ο Πούσκας των Πετραλώνων (1972)
Ο Πατούχας (1972)
Το πιο γρήγορο μπουζούκι (1973)
Παραλάβατε Διορισμόν (1996)

fthis.gr

Trending

Σε αυτά τα 3 ζώδια αρέσει να ταξιδεύουν μόνα τους

Είναι οι solo travelers του ζωδιακού Τα ζώδια αυτά παίρνουν τη βαλίτσα τους και ταξιδεύουν μόνα τους, με άνεση, παντού. Δεν θεωρούν ότι είναι απαραίτητο...

Αυτό είναι το μυστικό για να γοητεύσεις τους άλλους, ανάλογα με το ζώδιo σου!

Δες ποιο είναι το δικό σου! Βγάζοντας στην επιφάνεια την πιο γνήσια πτυχή του εαυτού σου, μπορείς να αναδείξεις τη γοητεία σου και όλοι να...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Τίμησε την μνήμη του Petar Milosevski η ΕΝΠ

Τίμησε την μνήμη του Petar Milosevski η ΕΝΠ

Lifestyle

Διαμαρτυρία στην Ίνεια για Τοπικό Σχέδιο Ακάμα. Έκλεισαν δρόμους προς Λάρα οι κάτοικοι (pic)

Διαμαρτυρία στην Ίνεια για Τοπικό Σχέδιο Ακάμα. Έκλεισαν δρόμους προς Λάρα οι κάτοικοι (pic)

ΑΕΚ: “Καταβάλλονται προσπάθειες για την εξασφάλιση ναυλωμένης πτήσης για Σλοβακία”

ΑΕΚ: “Καταβάλλονται προσπάθειες για την εξασφάλιση ναυλωμένης πτήσης για Σλοβακία”

«3 μέρες μετά στο Γραμματικό… οι βαλίτσες τους ήταν ακόμη εκεί». Αναδρομή στη μαύρη Κυριακή

«3 μέρες μετά στο Γραμματικό… οι βαλίτσες τους ήταν ακόμη εκεί». Αναδρομή στη μαύρη Κυριακή

«Θα τα σκοτώσω τα γουρούνια»: Ο επιστάτης που έπνιξε στο αίμα μια κερκίδα γιατί ούρησαν στην ταράτσα του (video)

«Θα τα σκοτώσω τα γουρούνια»: Ο επιστάτης που έπνιξε στο αίμα μια κερκίδα γιατί ούρησαν στην ταράτσα του (video)

Advertorials