MC MEDIA NETWORK

Κυριακή 29/1/2023

metavasis: κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ του πιανίστα Νικόλα Κωνσταντίνου

Σε ένα άλμπουμ με παγκόσμιες πρεμιέρες, ο καλλιτέχνης Steinway, Νικόλας Κωσταντίνου ερμηνεύει τα 12 Πρελούδια για σόλο πιάνο, σειρά Α΄, του Κωνσταντίνου Γ. Στυλιανού, το καθένα εμπνευσμένο από ένα διαφορετικό έργο τέχνης.

Το 2008, στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων για τον εορτασμό της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ, ζητήθηκε από τον Στυλιανού να συνθέσει ένα μουσικό έργο για σόλο πιάνο που θα εκτελούνταν στη Μεγάλη Αίθουσα της έδρας της UNESCO στο Παρίσι. Το αποτέλεσμα ήταν δύο πρελούδια, το καθένα εμπνευσμένο από ένα έργο τέχνης (ζωγραφική ή γλυπτική)- η επιλογή του είδους επηρεάστηκε επίσης από τα δύο βιβλία πρελούδιων του Debussy. Μετά από αυτά τα δύο αρχικά έργα για πιάνο, ο Στυλιανού αποφάσισε να συνεχίσει να συνθέτει πρελούδια μέχρι να ολοκληρωθεί ένας κύκλος 12 έργων.

Έχοντας ως αφετηρία ένα αρχαίο γλυπτό μιας φτερωτής θεάς, ο Στυλιανού αγκαλιάζει ένα ευρύ φάσμα της τέχνης, όπως τη Σύνθεση με μπλε και κίτρινο (1932), του Mondrian, τους πίνακες, L’étang des sœurs (1875) του Cézanne, Snow Storm – Steam-Boat off a Harbour’s Mouth (1842), του Turner, τον Άγγελο που δακρύζει, από το τρίπτυχο Seilern (περ. 1410/15) του Campin, τον πίνακα Die Lebensstufen (1835), του Caspar David Friedrich, το αγαλματίδιο L’homme qui marche (1947), του Alberto Giacometti, τους πίνακες, La leçon de piano (1916), του Matisse, Der Kuss (1907/08), του Klimt, Le rond rouge (1939), του Kandinsky, Ο Κόσμος της Κύπρου (1967/72), του Αδαμάντιου Διαμαντή και τέλος τον πίνακα The Dance (1988), της Paula Rego. Το αποτέλεσμα είναι μια ζωντανή, πολύχρωμη και εμπνευσμένη σειρά από πρελούδια, καθένα από τα οποία διακρίνεται όχι μόνο από έναν μοναδικό τονικό και υφολογικό χαρακτήρα, αλλά και από την προσωπική προσέγγιση του οργάνου που είναι τόσο χαρακτηριστική για το ύφος του συνθέτη.

Στόχος του Κωνσταντίνου είναι να προσελκύσει το κοινό ώστε να βυθιστεί ενεργά στα 12 αντιθετικά και διαφορετικά κομμάτια, δημιουργώντας μια δυναμική και συναρπαστική σχέση μεταξύ μουσικής, καλλιτέχνη και ακροατή. Αυτή η ιδέα αντικατοπτρίζεται στον τίτλο του άλμπουμ, …metavasis, που είναι η αρχαία ελληνική λέξη για τη “μετάβαση”.

Το έργο – επίσημη κυκλοφορία 27 Ιανουαρίου, 2023

  1. I Niki tis Samothrakis
  2. Composition with Yellow and Blue (Piet Mondrian)

III. L’etang des soeurs (Paul Cezanne)

  1. XI. O kosmos tis Kprou
  2. The Weeping Angel from The Seilern Triptych (Robert Campin)
  3. Die Lebensstufen (Caspar David Friedrich)

VII. L’homme qui marche (Alberto Giacometti)

VIII. La lecon de piano (Henri Matisse)

  1. Der Kuss (Gustav Klimt)
  2. Le rond rouge (Wassily Kandinsky)
  3. O kosmos tis Kprou (Adamntios Diamants)

XII. The Dance (Paula Rego)

Αποσπάσματα από το άλμπουμ μπορείτε να ακούσετε στο SOUND CLOUD

ODRCD438 Nicolas CostantinouMetavasis

Το άλμπουμ Nicolas Costantinou Metavasis, θα είναι διαθέσιμο από τις πλατφόρμες iTunes και Spotify  καθώς και από τις πλατφόρμες:

AMAZON       PrestoMusic       ProperMusic      Juno        JPC

 

Trending

Τα 12 ζώδια στο «Survivor»: Ποιοι θα επιβίωναν και ποιοι θα τα παρατούσαν!

Έτσι θα αντιδρούσε το κάθε ζώδιο! Παρακολουθείτε το παιγνίδι επιβίωσης από τον καναπέ σας και φαντάζεστε πώς θα ήσασταν εσείς στον Άγιο Δομίνικο και τι...

Τα 3 ζώδια που θα σας διεκδικήσουν μέχρι τέλους!

Θα επιμείνουν και θα προσπαθήσουν πολύ για να σας «κερδίσουν»! Όταν πρόκειται για ραντεβού και φλερτ, υπάρχουν εκείνοι που τους αρέσει να περιμένουν και να...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Lifestyle

Έφαγε… γλάρο στις καθυστερήσεις και αποχαιρέτησε το Κύπελλο η Λίβερπουλ!

Έφαγε… γλάρο στις καθυστερήσεις και αποχαιρέτησε το Κύπελλο η Λίβερπουλ!

Ενεργειακά αυτόνομες θα είναι οι νέες εγκαταστάσεις της ΕΚΟ στο Βασιλικό, λέει η εταιρεία

Ενεργειακά αυτόνομες θα είναι οι νέες εγκαταστάσεις της ΕΚΟ στο Βασιλικό, λέει η εταιρεία

Advertorials