MC MEDIA NETWORK

Παρασκευή
02/06/2023
Advertisement

Συναυλίες των AGGA-GAGA

Advertisement
Advertisement

Επιστρέφουν στη Λευκωσία και παίζουν στο Artος House στις 31 Μαρτίου 2023

Οι AGGA-GAGA είναι ένα περιπετειώδες μουσικό ντουέτο ηλεκτρικής κιθάρας που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2022 από τους μουσικούς-συνθέτες Άλκη Νικολαΐδη και Γιώργο Μπίζιο.
Μετά από μια επιτυχημένη συνάντηση στη Λεμεσό οι δυο καλλιτέχνες έρχονται στη Λευκωσία για μια συναυλία πρωτοποριακή με νέα ακούσματα.

Advertisement

Οι παραστάσεις τους εξερευνούν τη διασταύρωση διαφορετικών μουσικών κόσμων και παραδόσεων, που κυμαίνονται από την τζαζ, τη ροκ και την ποπ μέχρι την avant-garde και τη noise music, μέσα από διάφορα είδη συστημάτων σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού. Σε μια συναυλία των AGGA-GAGA το κοινό έχει την ευκαιρία να βιώσει ένα μουσικό διάλογο με ένα ευρύ ηχητικό φάσμα από πληθώρα ηλεκτρονικών εφέ και μη-συμβατικών τεχνικών, υλικών και αντικειμένων. Η τρέχουσα δουλειά του ντουέτου επικεντρώνεται σε παρτιτούρες που συνδυάζουν την παραδοσιακή δυτική σημειογραφία με την γραπτή και γραφική αναπαράσταση μουσικής που στηρίζεται στην ερμηνεία των περφορμερ ζωντανά επί σκηνής.
Οι AGGA-GAGA έχουν εμφανιστεί σε φεστιβάλ αυτοσχεδιαστικής και πειραματικής μουσικής στην Κύπρο (φεστιβάλ ‘Breach’ στη Λευκωσία) και στο εξωτερικό (φεστιβάλ ‘Irtijal’ στη Βηρυτό, Λίβανο).

Άλκης Νικολαΐδης / ηλεκτρική κιθάρα

www.alkisnicolaides.com | https://www.instagram.com/alkisnicolaides/

Γιώργος Μπίζιος / ηλεκτρική κιθάρα

IG: https://www.instagram.com/therealbizneez/Artος House
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Η παράσταση αρχίζει στις 20:30

Είσοδος: 10 ευρώ (μετρητά)

Κρατήσεις: 99863834 (call or text)

Σύντομα βιογραφικά:
Ο Άλκης Νικολαΐδης είναι κιθαρίστας, αυτοσχεδιαστής, συνθέτης και εκπαιδευτικός από τη Λευκωσία. Η δουλειά του παίρνει πολλές μορφές και είναι επηρεασμένη από ένα ευρύ φάσμα μουσικών παραδόσεων. Έργα με πρωτότυπη, εκρηκτική metal μουσική επηρεασμένη από την τζαζ – battle jazz – ASMR cooking performance art, σύγχρονη δυτική μουσική δωματίου, μουσική για οικιακές συσκευές και αυτοσχεδιαστικά ντουέτα με το ψευδο-AI όργανο του υπολογιστή του που ονομάζεται Challenger. Το ενδιαφέρον του για την εξερεύνηση πολλών στυλ και μεθόδων εκτέλεσης έχει τις ρίζες του στον ορισμό της μουσικής του Edgar Varese: “Τι είναι η μουσική εκτός από οργανωμένο θόρυβο;” και στα λόγια του David Rosenboom- “Τι είναι η μουσική; Ελπίζω να μην έρθει ποτέ η μέρα που θα πιστεύουμε ότι ξέρουμε την απάντηση. Γιατί εκείνη η μέρα θα έκλεινε τη μουσική ως βιώσιμη μορφή τέχνης”.
Τα τελευταία χρόνια, ο Νικολαΐδης πραγματοποιεί συναυλίες και ηχογραφήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες. Έχει εμφανιστεί σε χώρους όπως τα Blue Whale, Troubadour, The World Stage, The Mint, Coaxial Arts Foundation και Art Share με τον θρυλικό Bennie Maupin, τον παραγωγικό εξαιρετικό πνευστό Vinny Golia, το πειραματικό black-doom metal συγκρότημα Blood Oath και το πειραματικό ηλεκτροακουστικό τρίο Petrichor.
Ο Νικολαΐδης σπούδασε τζαζ σύνθεση στο Berklee College of Music (BMus), τζαζ κιθάρα (MFA) και σύνθεση και ερμηνεία (DMA) στο California Institute of the Arts υπό την καθοδήγηση των David Rosenboom, Vinny Golia και Steve Lehman.

Ο Γιώργος Μπίζιος (1993) είναι κιθαρίστας, συνθέτης, αυτοσχεδιαστής και δια-θεματικός καλλιτέχνης από τη Λεμεσό. Το 2019 αποφοίτησε από το κονσερβατόριο ArtEZ στο Άρνεμ της Ολλανδίας με πτυχίο στην τζαζ και μοντέρνα κιθάρα. Έκτοτε δραστηριοποιείται στην Κύπρο δουλεύοντας σε διάφορα προτζεκτ ως δημιουργός και συνεργάτης, συμπεριλαμβανομένων μουσικών συνόλων, διεπιστημονικών καλλιτεχνικών έργων, performance art, σύγχρονου χορού και θεατρικών παραγωγών. Η πρακτική του Μπίζιου εξερευνά ιδέες όπως αυτοσχεδιασμό σε διαφορετικά πλαίσια και δομές, σύγχρονες φόρμες σύνθεσης και εκτεταμένες τεχνικές κιθάρας. Κάποια από τα προσωπικά του έργα παρουσιάστηκαν σε διάφορα φεστιβάλ και προγράμματα φιλοξενίας στην Κύπρο όπως το Xarkis (2019), The yard.residency (2019), Cyprus Jazz and World Music Showcase (2018, 2020, 2021), Nicosia Pop Up Festival (2021), Lemesos International Documentary Festival (2021), The Animattikon Project (2021, 2022), Irtijal Festival for Improvised and Experimental music (Βηρυτός, 2022), Open House Festival (2022) και άλλα.

Άλκης Νικολαΐδης και Γιώργος Μπίζιος

Advertisement

TRENDING

Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK