MC MEDIA NETWORK

Τρίτη
26/09/2023
Advertisement

Πώς είναι να σπουδάζεις στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Frederick;

Advertisement
Advertisement

Φοιτητές/τριες και απόφοιτοι/ες της Σχολής μιλούν για την εμπειρία τους

H αναγνώριση του Πανεπιστημίου Frederick στον τομέα της Μηχανικής είναι αδιαμφισβήτητη. Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου αποτελεί την παλαιότερη ακαδημαϊκή κοινότητα στον τομέα της εκπαίδευσης μηχανικών στην Κύπρο, με θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στον τομέα της Μηχανικής. Με προσήλωση στη διδασκαλία και την έρευνα, με εξαίρετο ακαδημαϊκό προσωπικό, σύγχρονα εργαστήρια και ερευνητικές υποδομές τεχνολογίας αιχμής, η Πολυτεχνική Σχολή έχει ως προτεραιότητα την ανάδειξη υψηλής ποιότητας αποφοίτων με ισχυρά επιστημονικά προσόντα. Σήμερα, η μεγάλη κοινότητα αποφοίτων της Πολυτεχνικής Σχολής το Πανεπιστημίου Frederick καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών και επαγγελματικών αναγκών στους τομείς της Μηχανικής και της Τεχνολογίας στην Κύπρο και τον διεθνή χώρο.

Advertisement

Μαζί μας μοιράζονται τις εμπειρίες τους νέοι και νέες που αποφοίτησαν ή σπουδάζουν στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Frederick.

«Είμαι στο τρίτο έτος σπουδών και νιώθω ότι η επιλογή μου να σπουδάσω στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Frederick ήταν η σωστή! Όλα τα εργαστήρια είναι πλήρως εξοπλισμένα με καινούριο εξοπλισμό που συνεχώς αναβαθμίζεται κι αυτό είναι πολύ σημαντικό! Εκτός από τα εργαστηριακά μαθήματα, τον τελευταίο χρόνο ήμουν συνεχώς στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου για την κατασκευή του μονοθέσιου αγωνιστικού της ομάδας μας, της FUF Racing Team. Κατασκευάσαμε το αυτοκίνητο από το μηδέν, σχεδιάζοντας και δημιουργώντας τα πιο πολλά εξαρτήματα! Για αυτό τον σκοπό χρησιμοποιήσαμε τον «φούρνο» θερμικής επεξεργασίας μετάλλων για τη βελτίωση αντοχής των υλικών μας και τη φρέζα, ένα εντυπωσιακό εργαλείο με τη χρήση του οποίου παράγονται πολύπλοκα εξαρτήματα.»

«Το πρόγραμμα σπουδών Μηχανολόγου Μηχανικού του Πανεπιστημίου Frederick είναι πραγματικά κορυφαίο και σου δίνει μια πολύπλευρη κατάρτιση. Είχαμε εξαιρετικά εργαστήρια, εκπληκτικούς καθηγητές και πολύ καλές μεθόδους διδασκαλίας και αξιολόγησης. Με αυτό εννοώ ότι οι αξιολογήσεις γίνονται στα ενδιάμεσα των μαθημάτων και των εργαστηρίων, δεν περιμένεις να δώσεις εξετάσεις μια φορά στο τέλος της χρονιάς. Με αυτό τον τρόπο δεν φορτώνεσαι όλο αυτό το άγχος, γίνεται πολύ πιο σωστό διάβασμα και μπορείς σε κάθε στάδιο να εντοπίζεις κενά, να λύνεις απορίες και να προχωράς στο επόμενο. Οι σχέσεις με τους καθηγητές υπήρξαν άριστες κα παραμένουν μέχρι σήμερα. Είναι τόσο προσιτοί που τους αισθάνεσαι σαν φίλους και μπορείς να σηκώσεις το τηλέφωνο, να στείλεις email, οποιαδήποτε στιγμή για να κουβεντιάσεις τα πάντα. Αισθάνομαι μεγάλη ασφάλεια ξέροντας ότι αν χρειαστώ οτιδήποτε θα πάρω ένα τηλέφωνο τους καθηγητές μου.»

«Το διδακτικό προσωπικό του προγράμματος Αρχιτέκτονας Μηχανικός, με  υψηλότατο επίπεδο διδασκαλίας και ερευνητικής εμπειρίας, μέσα από κανόνες δεοντολογίας και ποιότητα υποστηρικτικών υπηρεσιών, στοχεύει και προσφέρει κατάλληλες επιστημονικές γνώσεις και εξειδίκευση στον φοιτητή/τρια ως εφόδια για τη μελλοντική επαγγελματική του σταδιοδρομία. Αξιοσημείωτη επίσης είναι η σημασία ανάπτυξης των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ φοιτητών/τριών, ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού.»

«Μετά από ένα χρόνο σπουδών στην Πάτρα, αποφάσισα να επιστρέψω και να ψάξω τις επιλογές μου αλλού. Σε αυτή την αναζήτηση, βρέθηκα στο Πανεπιστήμιο Frederick. Σήμερα, μπορώ να πω με σιγουριά ότι ήταν μια απόφαση που δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Το επίπεδο είναι πολύ ψηλό. Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες έχουν τόσες γνώσεις, που πραγματικά είναι… αλλού! Δεν ξέρω τι γίνεται στα άλλα Πανεπιστήμια αλλά ό,τι κι αν ρωτούσα είχαν πάντα απάντηση και μάλιστα ουσιαστική και βοηθητική και όχι οποιανδήποτε απάντηση. Η Πληροφορική είναι ένας πολύ γενικός και ευρύς κλάδος και το καλό του Πανεπιστημίου Frederick είναι ότι διδάσκεσαι όσο περισσότερες πτυχές της γίνεται ώστε να καταλήξεις σε αυτό που θες να ασχοληθείς.»

  • Στυλιανός Γεωργίου, απόφοιτος πτυχιακού προγράμματος Computer Science και μεταπτυχιακού προγράμματος Web and Smart Systems

 «Η εμπειρία μου ήταν πέραν των προσδοκιών μου. Η αμεσότητα με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες και τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριες λόγω του μικρού αριθμού φοιτητών/τριών επιτρέπει να γίνονται τα μαθήματα σε μορφή σεμιναρίου επιπέδου Μάστερ. Ταυτόχρονα, η άριστη οργάνωση του Τμήματος και η διαρκής υποστήριξη τόσο από το διδακτικό όσο και από το διοικητικό προσωπικό συντέλεσαν στην ολοκλήρωση των σπουδών μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

«Ένα μεγάλο πλεονέκτημα για μένα ήταν η ανοιχτή επικοινωνία φοιτητών – καθηγητών και το όμορφο κλίμα. Οι γνώσεις των καθηγητών είναι πάρα πολλές και ήταν πρόθυμοι να τις μοιραστούν μαζί μας.»

  • Vitaliy Vlasevych, απόφοιτος προγράμματος Computer Science, Game Developer

«Μπήκα στο Πανεπιστήμιο Frederick με μετεγγραφή από άλλο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο. Ερχόμενος εδώ, είδα ότι οι καθηγητές είναι κοντά σου, τα τμήματα είναι μικρά, η επικοινωνία είναι άμεση. Θυμάμαι πώς ένιωσα στο πρώτο μάθημα που επανέλαβα στο Πανεπιστήμιο λόγω της μετεγγραφής μου. Ήταν τόσο κατανοητός και άμεσος ο τρόπος διδασκαλίας και -το σημαντικότερο- αν δεν καταλάβαινα κάτι μπορούσα να ρωτήσω και να ξαναρωτήσω. Δεν υπήρχε απόσταση. Το μάθημα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον και κατανοητό»

  • Κυριάκος Μούζουρας, απόφοιτος προγράμματος Computer Engineering και μεταπτυχιακού προγράμματος Web and Smart Systems

«Βρήκα στο δρόμο μου εξαίρετους καθηγητές, αλλά και αξιόλογους ανθρώπους που ήταν έτοιμοι να στηρίξουν τους φοιτητές, να σταθούν δίπλα τους και να εξαλείψουν τους οποιουσδήποτε δισταγμούς και δειλίες τους. Στη μετέπειτα επαγγελματική μου σταδιοδρομία, αυτοί οι άνθρωποι συνέχισαν να είναι εκεί. Μας προέτρεπαν να μη διστάσουμε να αποταθούμε κοντά για τους ό,τι μας απασχολούσε.»

«Οι σπουδές στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Frederick δίνουν τα απαραίτητα εφόδια σε κάθε φοιτητή ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον του τομέα της Πολιτικής Μηχανικής. Οι γνώσεις που παρέχονται είναι περισσότερο από αρκετές ώστε να ξεκινήσει κάποιος λαμπρή καριέρα σε εργοτάξια ή σε μελετητικά γραφεία. Οι καθηγητές του Πανεπιστήμιου ήταν έτοιμοι πάντα να μεταδώσουν, εκτός από το θεωρητικό υπόβαθρο των μαθημάτων, και την πρακτική τους εφαρμογή όντας έμπειροι και οι ίδιοι στις πραγματικές συνθήκες του κατασκευαστικού τομέα.»

«Η εμπειρία μου στο Πανεπιστήμιο Frederick με βοήθησε να πιστέψω στον εαυτό μου. Μέσα από τη στήριξη των καθηγητών μου, έχτισα τον χαρακτήρα και απέκτησα τις γνώσεις, που με βοήθησαν να βγω έτοιμη στην αγορά εργασίας.»

«Εμπειρογνωμοσύνη, ανιδιοτέλεια και αφοσίωση είναι επίθετα που χαρακτηρίζουν το ανθρώπινο δυναμικό του προγράμματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού του Πανεπιστημίου Frederick. Το πρόγραμμα προσφέρει πολυδιάστατη εκπαίδευση στη μηχανική επιστήμη και γερά θεμέλια για την αγορά εργασίας.»

Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Frederick έχει μακρά και σημαντική ιστορία και παράδοση στον χώρο της Μηχανικής και έχει καθιερωθεί για την υψηλού επιπέδου διδασκαλία και έρευνα που παρέχει.

Προσφέρει επτά πτυχιακά προγράμματα σπουδών στους τομείς της Μηχανικής (Μηχανολόγος Μηχανικός, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Πολιτικός Μηχανικός, Μηχανολόγος Μηχανικός Οχημάτων), της Τεχνολογίας (Πληροφορική, Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών), πενταετές δίπλωμα – Integrated Master Αρχιτέκτονα Μηχανικoύ, έντεκα μεταπτυχιακά και έξι διδακτορικά προγράμματα σε τομείς αιχμής. 

Για περισσότερες πληροφορίες και για διευθέτηση συνάντησης με τις/τους Συμβούλους του Πανεπιστημίου μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Εισδοχής στα τηλέφωνα 22394394 (Λευκωσία) και 25730975 (Λεμεσός), να στείλετε email στο adminfo@frederick.ac.cy ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.frederick.ac.cy.

Το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο αρχίζει στις 2 Οκτωβρίου 2023.

Advertisement

TRENDING

Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK