MC MEDIA NETWORK

Τρίτη
30/05/2023
Advertisement

Mια πολυτελής δεξίωση που σηματοδοτεί την τελετή των επίσημων εγκαινίων της COLUMBIA HOTEL ACADEMY

Advertisement
Advertisement

Ο Όμιλος Columbia έχει την τιμή να μοιραστεί την είδηση της επίσημης τελετής των εγκαινίων της Columbia Hotel Academy, με τον αναγνωρισμένο σεφ, Πάνο Ιωαννίδη, να εγκαινιάζει την εκδήλωση.

Καθώς ο ήλιος έδυε πάνω από τους λόφους του Πισσουρίου την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023, το Columbia Hotel Academy υποδεχόταν εγκάρδια μια ομάδα αξιόλογων καλεσμένων, τόσο από δημόσιους όσο και ιδιωτικούς φορείς της Κύπρο και του εξωτερικού, για να ξεναγηθούν στις μοναδικές και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Ακαδημίας.

Advertisement

Η Columbia Hotel Academy, είναι το αποτέλεσμα της εκτεταμένης εμπειρίας της Columbia Group στον χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης. Σε συνεργασία με το αξιοσέβαστο ελβετικό εκπαιδευτικό όμιλο, winsedswiss (WEG), και κάτω απο την ομπρέλλα της VET by  EHL Hospitality Business School με έδρα τη Λωζάνη της Ελβετίας, η Columbia Hotel Academy προσφέρει μια υψηλού επιπέδου μαθησιακή εμπειρία για όσους επιθυμούν να εδραιώσουν ή να ενισχύσουν τη σταδιοδρομία τους στη φιλοξενία.

Με διδακτικά προγράμματα στη Μαγειρική, το F&B Service και τη Διοίκηση Ξενοδοχειακών μονάδων, οι φοιτητές της Columbia Hotel Academy μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία επίπεδα σπουδών – foundation, intermediate και advanced – και να επωφεληθούν από τη δυνατότητα πραγματοποίησης της πρακτικής τους άσκησης είτε στο πέντε αστέρων θέρετρο, Columbia Beach Resort είτε στα Columbia Restaurants.

Το υπερσύγχρονο campus της Ακαδημίας είναι κτισμένο στους λόφους του Πισσουρίου, ανάμεσα στον κόλπο Πισσουρίου και Μελάντας, με εκπληκτική θεά στη Μεσόγειο.

Γνώμονας της Ακαδημίας είναι η παροχή εγκάρδιας φιλοξενίας. Παράδειγμα αποτέλεσε η πρόσφατη φιλοξενία του σεφ Ιωαννίδη, ο οποίος τίμησε μια ομάδα φοιτητών της Ακαδημίας με ένα μοναδικό Risotto masterclass. Κατά τη διάρκεια του masterclass ο σεφ μοιράστηκε το ειλικρινές πάθος του για την μαγειρική αλλά και την πεποίθησή του ότι η γαστρονομία αντιπροσωπεύει ταυτοχρόνως μια τέχνη αλλά και μια επιστήμη. Την ίδια στιγμή μοιράστηκε το μυστικό της άντλησης της έμπνευσής του μέσα απο τη χρήση παραδοσιακών και τοπικών προϊόντων, επιλογές υψίστης σημασίας για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας, τιμώντας παράλληλα την ιστορία της κουζίνας της.

Το αποκορύφωμα  της βραδιάς περιελάβανε το ριζότο με μανιτάρια μορέλα, φινιρισμένο με γλυκό σιρόπι κουμανταρίας, αλμυρό χαλούμι, αρωματικά βότανα και τραγανά πατατάκια απο κολοκάσι, το οποίο μοιράστηκαν οι φοιτητές της Ακαδημίας. Έτσι, οι παρευρισκόμενοι έγιναν μάρτυρες πώς το μοίρασμα ενός πιάτου φαγητού μπορεί να μετουσιωθεί σε πηγή έμπνευσης, που γεννήθηκε απο τον ζήλο και το πάθος μια ζωής αφιερωμένης στη μαγειρική.

Στη δεξίωση κοκτέιλ που ακολούθησε με συνοδεία γκουρμε εδεσμάτων και μουσικής διασκέδασης, παρευρέθηκε μεταξύ άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής.

Τρεις ομιλητές τίμησαν την εκδήλωση με τις ιδέες και τις πολύτιμες γνώσεις τους, μεταξύ των οποίων ο σεφ Ιωαννίδης, ο κ. Jens-Henning Peters, επικεφαλής του VET by EHL και ο κ. Ray Iunius, Διευθύνων Σύμβουλος της winsedswiss.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή με το πασίγνωστο  “All You Need is Love” των Beatles, ο κ. Iunius τόνισε ότι η winsedswiss εστιάζει σταθερά στην εκπαίδευση που συνδυάζει την δια βίου εμπειρία και ενθουσιασμό, επιδιώκοντας ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό μοντέλο ειλικρινούς αφοσίωσης με επίκεντρο την άρτια εξυπηρέτηση του πελάτη.

Από την πλευρά του, ο κ. Peters θεώρησε προσωπική του τιμή που μπόρεσε να υποστηρίξει την αξιόλογη συνεργασία που ενσαρκώνει η Ακαδημία και εξέφρασε την πεποίθηση του για την αξία που η συνεργασία αυτή θα προφέρει στο νησί.

Ενισχύοντας εταίρους όπως η Columbia, η VET by EHL είναι ένα νέο πρόγραμμα-κλειδί για τον κλάδο της φιλοξενίας, γνωστό για τη δέσμευσή του στην αριστεία και την καινοτομία ως προς τη διαμόρφωση των μελλοντικών ηγετών του κλάδου. Ο κ. Peters, συνεχίζοντας, κάλεσε άλλα ξενοδοχεία και επαγγελματίες του κλάδου να συμμετάσχουν στις προσπάθειες του Columbia Hotel Academy για ενδυνάμωση των μαθητών, μεταλαμπαδεύοντας τους δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένης της ομαδικής δουλείας και της πολιτιστικής αντίληψης, που θα συνεισφέρει ουσιωδώς στην αναβάθμιση του προσωπικού της τουριστικής βιομηχανίας.

Ευχαριστώντας τους οραματιστές που έφεραν εις πέρας αυτήν τη συνεργασία, ο κ. Peters είπε:  «Είμαι πραγματικά περήφανος που καλωσορίζω την Κύπρο στην [VET by EHL’s] ομάδα».

Ο σεφ Ιωαννίδης ανέβηκε τη σκηνή για μια εγκάρδια ομιλία, χωρίς σημειώσεις και προσχεδιασμούς,  χαρακτηριστικά δήλωσε:  «Ο τουρισμός είναι μια μεγάλη βιομηχανία στη Μεσόγειο. Η εικόνα μιας χώρας εξαρτάται από αυτήν. «Δεν χρειαζόμαστε απλώς υπαλλήλους, χρειαζόμαστε ανθρώπους που να δίνουν ενέργεια και να αποτελούν ζωντανό παράδειγμα επαγγελματισμού και διάθεσης για φιλοξενία. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν το σωστό σχολείο εμπνεύσει τους σωστούς ανθρώπους».

Advertisement

TRENDING

Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK