MC MEDIA NETWORK

Παρασκευή
02/06/2023
Advertisement

Dungeons & Dragons: Εντιμότητα μεταξύ κλεφτών

Advertisement
Advertisement

Από τις 30 ΜΑΡΤΙΟΥ στους κινηματογράφους Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & THE MALL OF CYPRUS Λευκωσία, Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & ΡΙΟ Λεμεσός, Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ Λάρνακα. ΤΗΕ ΜΑLL OF PAPHOS Πάφος.

Πρωταγωνιστούν:        Chris Pine

Advertisement

                                      Michelle Rodriguez

                                      Rege-Jean Page

                                      Justice Smith

                                      Sophia Lillis

                                      Hugh Grant

                                      Daisy Head

                                      Chloe Coleman

                                      Jason Wong

                                      Sophia Eleni

                                      Brian Larkin

                                      Kenneth Collard

                                                                                               

Σκηνοθέτης:                  John Francis Daley

                                      Jonathan Goldstein

ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Σε μια φανταστική χώρα, τα Ξεχασμένα Βασίλεια, ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα τυχοδιωκτών οργανώνουν μια επική ληστεία για την απόκτηση ενός χαμένου κειμηλίου, αλλά τα σχέδια τους θα στραβώσουν επικίνδυνα, όταν συγκρουσθούν με τα λάθος άτομα.

Η ταινία «Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών» ζωντανεύει τον πλούσιο κόσμο και το πνεύμα του θρυλικού παιχνιδιού ρόλων σε μια ξεκαρδιστική και γεμάτη δράση κινηματογραφική περιπέτεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σεναριακή Πηγή

  • ΠαιχνίδιDungeons & Dragons των Gary Gygax, Dave Arneson.

Παραλειπόμενα

  • Το διάσημο επιτραπέζιο παιχνίδι Dungeons & Dragons κρατάει από το 1971, οπότε και ονομάζονταν Chainmail. Η πρώτη του επίσημη έκδοση έγινε το 1974, με τον γνωστό πλέον τίτλο, και γνώρισε απανωτές ανανεώσεις μέχρι και το 2014. Η άμεση του επιτυχία είχε ανοίξει τον δρόμο σε πολλά ίδιου τύπου παιχνίδια, ενώ είχε δεχτεί επικρίσεις από χριστιανικούς κύκλους. Περιουσιακά ανήκει στη Hasbro, η οποία το έχει εκμεταλλευτεί πολύπλευρα ως franchise. Το 1983 είχε γίνει τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων για το CBS, ενώ το 2000 είχε κάνει κινηματογραφικό ντεμπούτο με σκηνοθέτη τον Courtney Solomon. Η εμπορική του αποτυχία δεν είχε αποτρέψει τη δημιουργία δύο σίκουελ, αμφότερα όμως για το DVD.
  • Το 2013, η Warner Bros. Pictures και ο Courtney Solomon είχαν ανακοινώσει μια νέα ταινία Dungeons & Dragons, αλλά δύο ημέρες μόλις μετά, η Hasbro τούς μήνυσε λέγοντας ότι είχε ήδη είχε κλείσει συμφωνία με τη Universal Pictures για μια ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Chris Morgan. Το δικαστήριο όρισε το 2015 να τα βρουν μεταξύ τους, και η Hasbro βρέθηκε να συμμαχεί με τη Warner Bros. και να βάζουν μαζί μπρος την παραγωγή. Υπό αυτή τη μορφή, ο Rob Letterman είχε κλείσει για τη σκηνοθεσία (με πρωταγωνιστή τον Ansel Elgort), ενώ ο Joe Manganiello είχε ολοκληρώσει το σενάριο, με τον Brad Peyton να βρίσκεται σε συνομιλίες για να αντικαταστήσει τον Letterman και τον Dwayne Johnson να φαίνεται ότι θα πάρει τον κεντρικό ρόλο.
  • Τον Δεκέμβριο του 2017 όλα άλλαξαν. Η Hasbro υπέγραψε νέα συμφωνία με την Paramount Pictures για το reboot, και έθεσαν ως ημερομηνία εξόδου της ταινίας τον Ιούλιο του 2021. Γρήγορα ήρθαν σε συνεννόηση με τους Chris McKay και Michael Gilio, τόσο για το σενάριο όσο και τη σκηνοθεσία. Τον Μάρτιο του 2019 το σενάριο ήταν έτοιμο, και το στούντιο δήλωνε ενθουσιασμένο, βάζοντας μπρος τη διαδικασία την ανεύρεσης του καστ. Την ίδια χρονιά ανακοινώθηκαν και τα δύο οριστικά ονόματα που θα αναλαμβάναν τη σκηνοθεσία (με τον Chris McKay να προτιμάει το Ο Πόλεμος του Αύριο), αλλά οι Jonathan Goldstein και John Francis Daley άμεσα δήλωσαν πως έπιαναν εκ νέου το σενάριο από το μηδέν.
  • Μέλη των web-series Critical Role (επεισόδια από το σύμπαν του Dungeons & Dragons) έχουν κάμεο εμφανίσεις στην ταινία.
  • Τα γυρίσματα ξεκίνησαν με ένα μικρό συνεργείο 60-70 ατόμων στην Ισλανδία, για να ολοκληρωθούν σε διάφορες τοποθεσίες της Βόρειας Ιρλανδίας.
  • Ταυτόχρονα κυκλοφορούν δύο πρίκουελ μυθιστορήματα (The Druid’s Call και The Road to Neverwinter), αλλά κι ένα κόμικς μυθιστόρημα με τίτλο Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves – The Feast of the Moon.
  • Από τον Φεβρουάριο του 2022 έχει αναγγελθεί μια spin-off τηλεοπτική σειρά με δημιουργό τον Rawson Marshall Thurber, με το Paramount+ να αποκτά τον επόμενο χρόνο τα δικαιώματα της.

 

Advertisement

TRENDING

Advertisement
Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

MC MEDIA NETWORK