MC MEDIA NETWORK

Σάββατο 23/1/2021

Χρυστάλλα Καλλένου: Η καρίερα, η οικογένεια που θέλει να αποκτήσει και το θεατρικό της εργαστήρι

Η ταλαντούχα και καταξιωμένη ηθοποιός Χρυστάλλα Καλλένου αποκαλύπτεται στη ShowBiz

Η δημοφιλής Κύπρια ηθοποιός για πρώτη φορά σε μια  εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη ShowBiz και στον δημοσιογράφο Ιωάννη Γερολέμου.

Αν και για το νεαρό της ηλικίας της έχει πετύχει αρκετά στον χώρο του θεάτρου ξεκινώντας στην ηλικία των 16 μόλις ετών, στην επαγγελματική θεατρική παράσταση του Θεάτρου Σκάλα «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του κ. Α.Μελέκη. Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν αυτό που φανταζόταν, αφού 14 χρόνια μετά καταξιωμένη πια και με το δικό της θεατρικό εργαστήρι στη Λάρνακα.

Η απόφαση της να σπουδάσει ηθοποιός και η δυσκολία που συνάντησε από τους γονείς της για την μη στήριξη τους σε αυτό της το βήμα. Πείσμωσε όμως τα κατάφερε και απέδειξε πως τίποτα και κανείς δεν θα μπορούσε να της στερήσει το όνειρο της και τους στόχους που ίδια ήθελε να φτάσει.

Η Χρυστάλλα Καλλένου αποκλειστικά στη ShowBiz.

«Όχι, δε με στήριξαν εξ αρχής σε αυτή μου την απόφαση.
Δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση η κόρη τους να γίνει ηθοποιός…»

 

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να έχεις το μικρόβιο του ηθοποιού;

Σε ηλικία 16 χρόνων όταν συμμετείχα στην επαγγελματική θεατρική παράσταση του Θεάτρου Σκάλα «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του κ. Α.Μελέκη, όπου ήταν και η πρώτη μου θεατρική παράσταση. Τότε κατάλαβα ότι τίποτα δε θα με κάνει πιο ευτυχισμένη από το Θέατρο. Και τελικά είχα δίκαιο! Δεν έχω μετανιώσει στιγμή για τις σπουδές που έχω κάνει.

Η πρώτη αντίδραση των δικών σου όταν τους το είχες ανακοινώσει; Σε στήριξαν σε αυτό;

Όχι, δε με στήριξαν εξ αρχής σε αυτή μου την απόφαση. Δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση η κόρη τους να γίνει ηθοποιός. Για να φανταστείς για να σπουδάσω «Θεατρικές Σπουδές» (το πρώτο μου πτυχίο) το πάλεψα πολύ για να τους πείσω. Οπότε καταλαβαίνεις την αντίδραση τους όταν μετά τις σπουδές μου, τους είπα ότι θέλω να μπω και σε Δραματική Σχολή και να σπουδάσω ηθοποιός. Αλλά δεν τους αδικώ καθόλου. Το έκαναν γιατί με αγαπάνε και γιατί ήθελαν να με προστατέψουν από όλες αυτές τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζα ως ηθοποιός. Και είχαν δίκαιο για τις δυσκολίες. Είχαν όμως άδικο στο ότι δεν πίστευαν τότε, ότι εγώ θα τα κατάφερνα κι ότι δε θα άφηνα τίποτα και κανέναν να μου στερήσει το όνειρο και να με εμποδίσει να φτάσω τους στόχους μου.

Η πρώτη σου επαφή με το θέατρο ως επαγγελματίας πως ήταν; Πώς ένιωσες στο πρώτο χειροκρότημα από το κοινό που ήταν από κάτω και παρακαλουθούσε;

Αχ, τι αναμνήσεις μου ξυπνάς τώρα. Η πρώτη μου θεατρική παράσταση ως επαγγελματίας ηθοποιός ήταν «Ο Βιολιστής στη Στέγη» από το Σατιρικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του κ. Σ.Καυκαρίδη. Ήταν και θα είναι μια παράσταση που θα μου μείνει αξέχαστη γιατί είχα την τύχη και συνεργάστηκα κατευθείαν με πολύ σπουδαία ονόματα στον χώρο του Θεάτρου (Στέλιο Καυκαρίδη, Γιώργο Μουαϊμη, Μαριάννα Καυκαρίδη, Πόπη Αβραάμ, Βασίλη Μιχαήλ, Σπύρο Γεωργίου). Μόνο υπέροχες αναμνήσεις έχω από αυτή την συνεργασία. Όταν ήρθε η στιγμή της υπόκλισης στην πρεμιέρα μας και είδα τους θεατές να σηκώνονται όρθιοι και να χειροκροτούν με τόσο ενθουσιασμό, η καρδιά μου χτυπούσε τόσο γρήγορα, το χαμόγελο μου ήταν σαν μικρού παιδιού και δάκρυα κυλούσαν από τα μάτια μου. Και δε θα σας κρύψω πως σχεδόν πάντα δακρύζω την ώρα της υπόκλισης. Είναι μαγικό αυτό που συμβαίνει εκείνη την στιγμή που σε χειροκροτούν με τόσο ενθουσιασμό.

Η τηλεόραση σου αρέσει; 

Ναι, ναι. Φυσικά και μου αρέσει. Δεν είμαι από τους ηθοποιούς που την σνομπάρουν. Έχει και η τηλεόραση την χάρη της. Και μπορείς να αποκομίσεις πολλά όμορφα πράγματα από αυτήν. Και η αλήθεια είναι ότι πέρασαν σχεδόν 10 μήνες από την τελευταία τηλεοπτική σειρά που έπαιξα, και μου λείπει ήδη πάρα πολύ η τηλεόραση.

«Το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι να καταφέρω να «παντρέψω» την επαγγελματική επιτυχία και την πετυχημένη οικογένεια…» 

 

 

 

 

 

 

 

Έχεις παίξει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και μάλιστα πλάι σε καταξιωμένους ηθοποιούς. Αυτό σε βοήθησε;

Φυσικά και με βοήθησε. Όχι όμως με την έννοια να γίνω πιο γνωστή ή να με παίρνουν σε περισσότερες θεατρικές παραστάσεις. Παίζοντας δίπλα σε τόσο καταξιωμένους ηθοποιούς, γίνομαι καλύτερη ηθοποιός γιατί είναι σαν δάσκαλοι για εμένα. Και προσπαθώ να απορροφώ από αυτούς, όσες περισσότερες γνώσεις και συμβουλές έχουν να μου δώσουν γύρω από το Θέατρο. Οπότε με βοήθησε πολύ στο να είμαι σήμερα καλύτερη ηθοποιός.

Έχεις και το δικό σου θεατρικό εργαστήρι στη Λάρνακα. Μίλησε μου γι’ αυτό.

Ναι πολύ σωστά. Έχω το «Θεατρικό Εργαστήρι Χρυστάλλα Καλλένου» που βρίσκεται στην Λάρνακα μας. Το Θεατρικό Εργαστήρι ήταν ένα όνειρο μου που έγινε πραγματικότητα και νιώθω κάθε μέρα όλο και πιο ευλογημένη και τυχερή για αυτό. Φέτος είναι ο 5ος χρόνος λειτουργίας μας και ακόμα δε μπορώ να συνειδητοποιήσω πως πέρασαν τόσο γρήγορα τα χρόνια.

Στο «Θεατρικό Εργαστήρι Χρυστάλλα Καλλένου» υπάρχουν Τμήματα για όλες τις ηλικίες. Υπάρχουν τα «Τμήματα 3-5 ετών», τα «Τμήματα 6-8 ετών», τα «Τμήματα 9-12 ετών», το «Τμήμα Γυμνασίου», το «Τμήμα Εφήβων (Λυκείου)» και το «Τμήμα Ενηλίκων».

Με τους μαθητές μου ανεβάζουμε Θεατρικές Παραστάσεις κάθε χρόνο και προσπαθούμε να προσφέρουμε με τον δικό μας τρόπο Πολιτισμό στην όμορφη μας πόλη, την Λάρνακα μας.

Μέσα από τα μαθήματα μας, οι μαθητές του Θεατρικού μας Εργαστηρίου μαθαίνουν Υποκριτική, Κινησιολογία, Ρυθμολογία, Ορθοφωνία, Θεατρική Γραφή, Σκηνοθεσία, Ενδυματολογία, Σκηνογραφία, Κατασκευές που αφορούν το Θέατρο, Μάσκες, Σωματικό Θέατρο, Συνεργασία, Ιστορία του Θεάτρου, Ποίηση, Μουσική, Χορό, Τέχνη, Λογοτεχνία, Θεατρικά Έργα, Ανάλυση Ρόλων, Ανάλυση Θεατρικών Έργων, και πολλά άλλα…

Το «Θεατρικό Εργαστήρι Χρυστάλλα Καλλένου» βρίσκεται όπως ανάφερα και πιο πάνω στην Λάρνακα μας, στην περιοχή Προδρόμου. Η διεύθυνση μας είναι : Γιγάντων 12.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99-780361

Μπορείτε επίσης να μας ακολουθήσετε στο Instagram : theatrikoergastiri_x.kallenou

Και στο Facebook : Θεατρικό Εργαστήρι Χρυστάλλα Καλλένου

Κι έτσι θα μπορείτε να παρακολουθείτε την δουλειά μας και να ενημερώνεστε για τις παραστάσεις μας και πολλά άλλα όμορφα που κάνουμε όλη την χρονιά.

Η συμβουλή που δίνεις στους μαθητές σου για τον χώρο αυτό του ηθοποιού; Που η αλήθεια στο κομμάτι του βιοπορισμού είναι δύσκολα τα πράγματα.

Είναι πράγματι δύσκολα τα πράγματα στο κομμάτι του βιοπορισμού, έχεις απόλυτο δίκαιο. Γι’ αυτό κι εγώ είμαι πάντα απόλυτα ειλικρινής με τους μαθητές μου που θέλουν να σπουδάσουν ηθοποιοί και με όσους μαθητές μου σπουδάζουν ή σπούδασαν και τώρα πια είναι συνάδελφοι μου. Τους λέω όλες τις δυσκολίες του επαγγέλματος για να μην απογοητευτούν, να μην πληγωθούν και να μην τα παρατήσουν. Και πάντα η συμβουλή μου είναι να κάνουν δυο πτυχία, για να μπορούν να έχουν ένα πιο βέβαιο μέλλον. Και φυσικά τους μαθαίνω να έχουν πάντα Ήθος, Αξιοπρέπεια, Ευγένεια και να σέβονται τον εαυτό τους, να μην τον εξευτελίζουν.

Πόσο επηρεάζει το επάγγελμα σου η κατάσταση με την πανδημία του Covid-19 και ποιες οι δικές σου ανησυχίες;

Το έχει επηρεάσει αρκετά, γιατί πολλοί γονείς φοβήθηκαν με την πανδημία του Covid-19 και δεν στέλνουν φέτος τα παιδιά τους σε δραστηριότητες όπως είναι το Θέατρο. Μας έχει επηρεάσει στον αριθμό ατόμων στο κάθε Τμήμα, που σημαίνει ότι τώρα δουλεύουμε πιο πολλές ώρες, χωρίς να έρχεται περισσότερο εισόδημα, όπως θα έπρεπε. Δυστυχώς φέτος δεν κάναμε τις Θεατρικές Παραστάσεις που κάνουμε κάθε Ιούνιο με τους μαθητές μου και στεναχωρηθήκαμε πολύ όλοι μας. Και το πιο δύσκολο είναι ότι κάνουμε μαθήματα Θεάτρου χωρίς καμία σωματική επαφή και έχοντας ο κάθε ένας το σημαδάκι του στο πάτωμα. Καταλαβαίνεις πως όταν το Θέατρο χάνει την υπέροχη ελευθερία του, ότι είναι όλα πολύ διαφορετικά. Αλλά εμείς καταφέρνουμε να μη χάνουμε το πάθος μας και την αγάπη μας για το Θέατρο και περνάμε υπέροχα με όποια μέτρα κι αν μας βάζουν.

Όσο αφορά τώρα τις δικές μου ανησυχίες πάνω στο θέμα αυτό, είναι ότι ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από το Θέατρο. Και ότι δεν ξέρουμε κι εμείς πότε θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε παραστάσεις χωρίς τον φόβο να μη συμβεί κάτι πάλι και όλα καταρρεύσουν.

Υπάρχουν αξιόλογες σειρές στην Κυπριακή αλλά και στην Ελληνική τηλεόραση. Ποια ήταν αυτή η σειρά που είδες φέτος (ή και από πέρυσι που συνεχίζει) και ζήλεψες (με την καλή έννοια) και είπες εδώ ναι θα ήθελα πολύ να είχα έναν ρόλο.

Μια Ελληνική σειρά που έπαιζε τον τελευταίο χρόνο και που ζήλεψα (με την καλή έννοια πάντα) και θα ήθελα να είχα έναν ρόλο, ήταν η σειρά «Πέτα την Φριτέζα». Γιατί υπήρχε μια ευχάριστη κι έξυπνη πλοκή, σπουδαίοι ηθοποιοί και κυρίως ο Γιάννης Μπέζος που τον υπέρ θαυμάζω. Και γιατί ήταν μια αξιόλογη κωμωδία, κάτι που χρειάζεται πολύ ο τηλεθεατής στις μέρες μας, να ανοίξει την τηλεόραση του και να χαλαρώσει, να γελάσει, να ξεχάσει για λίγο το άγχος του, τις δουλειές του, τα προβλήματα του.

Το μεγαλύτερο σου όνειρο ποιο είναι; 

Το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι να καταφέρω να «παντρέψω» την επαγγελματική επιτυχία και την πετυχημένη οικογένεια. Να γίνω δηλαδή μια καταξιωμένη και πετυχημένη ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός. Και παράλληλα να γίνω μια υπέροχη σύζυγος και μητέρα.

Τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια; 

Έχω κάποιες ιδέες στο μυαλό μου, για να κάνουμε κάποια καλλιτεχνικά θεατρικά δρώμενα με τους μαθητές μου (όταν με το καλό μας το επιτρέψει βέβαια αυτή η πανδημία). Και φέτος είπα ότι θα τολμήσω επιτέλους αν όλα πάνε καλά (το ξαναλέω), να ανεβάσω ένα από τα δικά μου Θεατρικά Έργα και να το παίξουμε σε όλες τις επαρχίες. Εύχομαι πως θα τα καταφέρω και τα δυο με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο.

Μια δύσκολη χρονιά για όλο τον κόσμο. Τώρα που οδεύουμε προς το τέλος του 2020, η δική σου ευχή για τη νέα χρονιά ποια είναι; 

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους, πάνω απ’ όλα να είναι πλημμυρισμένοι πάντοτε με Υγεία και με Τύχη, γιατί αυτά τα δυο πρέπει να οδεύουν πάντα μαζί. Να είναι δυνατοί και να μην λυγίζουν ό, τι κι αν συμβαίνει, γιατί η δύναμη πηγάζει καθαρά από μέσα μας. Να βρίσκουν λόγους να χαμογελάνε. Να ονειρεύονται και να βάζουν υψηλούς στόχους. Οι στόχοι και τα όνειρα, μας κρατάνε «ζωντανούς» και μας κάνουν να έχουμε κίνητρα να γινόμαστε καλύτεροι. Εύχομαι επίσης όλοι να έχουν τις Τέχνες στην ζωή τους (Μουσική, Χορό, Θέατρο, Ποίηση, Τέχνη, Τραγούδι και πολλά άλλα), γιατί είναι ο πολιτισμός μας, είμαστε εμείς!!! Και τέλος… Εύχομαι το 2021 να μας φέρει μόνο χαρές και πανέμορφες στιγμές με αγκαλιές, φιλιά, χορό, γέλια, τρέλα και όχι πια με αποστάσεις!!!

 

Παρακάτω θα δεις τα δικά μου social media… αν θες για ιδέες, προτάσεις και συζήτηση… είναι στην διάθεση σου!!

Facebook:
Γερολέμου Ιωάννης

Instagram:
ioannisgerolemou

Tik Tok:
iwannisg

Η ταλαντούχα και καταξιωμένη ηθοποιός Χρυστάλλα Καλλένου αποκαλύπτεται στη ShowBiz

Η δημοφιλής Κύπρια ηθοποιός για πρώτη φορά σε μια  εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη ShowBiz και στον δημοσιογράφο Ιωάννη Γερολέμου.

Αν και για το νεαρό της ηλικίας της έχει πετύχει αρκετά στον χώρο του θεάτρου ξεκινώντας στην ηλικία των 16 μόλις ετών, στην επαγγελματική θεατρική παράσταση του Θεάτρου Σκάλα «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του κ. Α.Μελέκη. Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν αυτό που φανταζόταν, αφού 14 χρόνια μετά καταξιωμένη πια και με το δικό της θεατρικό εργαστήρι στη Λάρνακα.

Η απόφαση της να σπουδάσει ηθοποιός και η δυσκολία που συνάντησε από τους γονείς της για την μη στήριξη τους σε αυτό της το βήμα. Πείσμωσε όμως τα κατάφερε και απέδειξε πως τίποτα και κανείς δεν θα μπορούσε να της στερήσει το όνειρο της και τους στόχους που ίδια ήθελε να φτάσει.

Η Χρυστάλλα Καλλένου αποκλειστικά στη ShowBiz.

«Όχι, δε με στήριξαν εξ αρχής σε αυτή μου την απόφαση.
Δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση η κόρη τους να γίνει ηθοποιός…»

 

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να έχεις το μικρόβιο του ηθοποιού;

Σε ηλικία 16 χρόνων όταν συμμετείχα στην επαγγελματική θεατρική παράσταση του Θεάτρου Σκάλα «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του κ. Α.Μελέκη, όπου ήταν και η πρώτη μου θεατρική παράσταση. Τότε κατάλαβα ότι τίποτα δε θα με κάνει πιο ευτυχισμένη από το Θέατρο. Και τελικά είχα δίκαιο! Δεν έχω μετανιώσει στιγμή για τις σπουδές που έχω κάνει.

Η πρώτη αντίδραση των δικών σου όταν τους το είχες ανακοινώσει; Σε στήριξαν σε αυτό;

Όχι, δε με στήριξαν εξ αρχής σε αυτή μου την απόφαση. Δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση η κόρη τους να γίνει ηθοποιός. Για να φανταστείς για να σπουδάσω «Θεατρικές Σπουδές» (το πρώτο μου πτυχίο) το πάλεψα πολύ για να τους πείσω. Οπότε καταλαβαίνεις την αντίδραση τους όταν μετά τις σπουδές μου, τους είπα ότι θέλω να μπω και σε Δραματική Σχολή και να σπουδάσω ηθοποιός. Αλλά δεν τους αδικώ καθόλου. Το έκαναν γιατί με αγαπάνε και γιατί ήθελαν να με προστατέψουν από όλες αυτές τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζα ως ηθοποιός. Και είχαν δίκαιο για τις δυσκολίες. Είχαν όμως άδικο στο ότι δεν πίστευαν τότε, ότι εγώ θα τα κατάφερνα κι ότι δε θα άφηνα τίποτα και κανέναν να μου στερήσει το όνειρο και να με εμποδίσει να φτάσω τους στόχους μου.

Η πρώτη σου επαφή με το θέατρο ως επαγγελματίας πως ήταν; Πώς ένιωσες στο πρώτο χειροκρότημα από το κοινό που ήταν από κάτω και παρακαλουθούσε;

Αχ, τι αναμνήσεις μου ξυπνάς τώρα. Η πρώτη μου θεατρική παράσταση ως επαγγελματίας ηθοποιός ήταν «Ο Βιολιστής στη Στέγη» από το Σατιρικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του κ. Σ.Καυκαρίδη. Ήταν και θα είναι μια παράσταση που θα μου μείνει αξέχαστη γιατί είχα την τύχη και συνεργάστηκα κατευθείαν με πολύ σπουδαία ονόματα στον χώρο του Θεάτρου (Στέλιο Καυκαρίδη, Γιώργο Μουαϊμη, Μαριάννα Καυκαρίδη, Πόπη Αβραάμ, Βασίλη Μιχαήλ, Σπύρο Γεωργίου). Μόνο υπέροχες αναμνήσεις έχω από αυτή την συνεργασία. Όταν ήρθε η στιγμή της υπόκλισης στην πρεμιέρα μας και είδα τους θεατές να σηκώνονται όρθιοι και να χειροκροτούν με τόσο ενθουσιασμό, η καρδιά μου χτυπούσε τόσο γρήγορα, το χαμόγελο μου ήταν σαν μικρού παιδιού και δάκρυα κυλούσαν από τα μάτια μου. Και δε θα σας κρύψω πως σχεδόν πάντα δακρύζω την ώρα της υπόκλισης. Είναι μαγικό αυτό που συμβαίνει εκείνη την στιγμή που σε χειροκροτούν με τόσο ενθουσιασμό.

Η τηλεόραση σου αρέσει; 

Ναι, ναι. Φυσικά και μου αρέσει. Δεν είμαι από τους ηθοποιούς που την σνομπάρουν. Έχει και η τηλεόραση την χάρη της. Και μπορείς να αποκομίσεις πολλά όμορφα πράγματα από αυτήν. Και η αλήθεια είναι ότι πέρασαν σχεδόν 10 μήνες από την τελευταία τηλεοπτική σειρά που έπαιξα, και μου λείπει ήδη πάρα πολύ η τηλεόραση.

«Το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι να καταφέρω να «παντρέψω» την επαγγελματική επιτυχία και την πετυχημένη οικογένεια…» 

 

 

 

 

 

 

 

Έχεις παίξει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και μάλιστα πλάι σε καταξιωμένους ηθοποιούς. Αυτό σε βοήθησε;

Φυσικά και με βοήθησε. Όχι όμως με την έννοια να γίνω πιο γνωστή ή να με παίρνουν σε περισσότερες θεατρικές παραστάσεις. Παίζοντας δίπλα σε τόσο καταξιωμένους ηθοποιούς, γίνομαι καλύτερη ηθοποιός γιατί είναι σαν δάσκαλοι για εμένα. Και προσπαθώ να απορροφώ από αυτούς, όσες περισσότερες γνώσεις και συμβουλές έχουν να μου δώσουν γύρω από το Θέατρο. Οπότε με βοήθησε πολύ στο να είμαι σήμερα καλύτερη ηθοποιός.

Έχεις και το δικό σου θεατρικό εργαστήρι στη Λάρνακα. Μίλησε μου γι’ αυτό.

Ναι πολύ σωστά. Έχω το «Θεατρικό Εργαστήρι Χρυστάλλα Καλλένου» που βρίσκεται στην Λάρνακα μας. Το Θεατρικό Εργαστήρι ήταν ένα όνειρο μου που έγινε πραγματικότητα και νιώθω κάθε μέρα όλο και πιο ευλογημένη και τυχερή για αυτό. Φέτος είναι ο 5ος χρόνος λειτουργίας μας και ακόμα δε μπορώ να συνειδητοποιήσω πως πέρασαν τόσο γρήγορα τα χρόνια.

Στο «Θεατρικό Εργαστήρι Χρυστάλλα Καλλένου» υπάρχουν Τμήματα για όλες τις ηλικίες. Υπάρχουν τα «Τμήματα 3-5 ετών», τα «Τμήματα 6-8 ετών», τα «Τμήματα 9-12 ετών», το «Τμήμα Γυμνασίου», το «Τμήμα Εφήβων (Λυκείου)» και το «Τμήμα Ενηλίκων».

Με τους μαθητές μου ανεβάζουμε Θεατρικές Παραστάσεις κάθε χρόνο και προσπαθούμε να προσφέρουμε με τον δικό μας τρόπο Πολιτισμό στην όμορφη μας πόλη, την Λάρνακα μας.

Μέσα από τα μαθήματα μας, οι μαθητές του Θεατρικού μας Εργαστηρίου μαθαίνουν Υποκριτική, Κινησιολογία, Ρυθμολογία, Ορθοφωνία, Θεατρική Γραφή, Σκηνοθεσία, Ενδυματολογία, Σκηνογραφία, Κατασκευές που αφορούν το Θέατρο, Μάσκες, Σωματικό Θέατρο, Συνεργασία, Ιστορία του Θεάτρου, Ποίηση, Μουσική, Χορό, Τέχνη, Λογοτεχνία, Θεατρικά Έργα, Ανάλυση Ρόλων, Ανάλυση Θεατρικών Έργων, και πολλά άλλα…

Το «Θεατρικό Εργαστήρι Χρυστάλλα Καλλένου» βρίσκεται όπως ανάφερα και πιο πάνω στην Λάρνακα μας, στην περιοχή Προδρόμου. Η διεύθυνση μας είναι : Γιγάντων 12.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99-780361

Μπορείτε επίσης να μας ακολουθήσετε στο Instagram : theatrikoergastiri_x.kallenou

Και στο Facebook : Θεατρικό Εργαστήρι Χρυστάλλα Καλλένου

Κι έτσι θα μπορείτε να παρακολουθείτε την δουλειά μας και να ενημερώνεστε για τις παραστάσεις μας και πολλά άλλα όμορφα που κάνουμε όλη την χρονιά.

Η συμβουλή που δίνεις στους μαθητές σου για τον χώρο αυτό του ηθοποιού; Που η αλήθεια στο κομμάτι του βιοπορισμού είναι δύσκολα τα πράγματα.

Είναι πράγματι δύσκολα τα πράγματα στο κομμάτι του βιοπορισμού, έχεις απόλυτο δίκαιο. Γι’ αυτό κι εγώ είμαι πάντα απόλυτα ειλικρινής με τους μαθητές μου που θέλουν να σπουδάσουν ηθοποιοί και με όσους μαθητές μου σπουδάζουν ή σπούδασαν και τώρα πια είναι συνάδελφοι μου. Τους λέω όλες τις δυσκολίες του επαγγέλματος για να μην απογοητευτούν, να μην πληγωθούν και να μην τα παρατήσουν. Και πάντα η συμβουλή μου είναι να κάνουν δυο πτυχία, για να μπορούν να έχουν ένα πιο βέβαιο μέλλον. Και φυσικά τους μαθαίνω να έχουν πάντα Ήθος, Αξιοπρέπεια, Ευγένεια και να σέβονται τον εαυτό τους, να μην τον εξευτελίζουν.

Πόσο επηρεάζει το επάγγελμα σου η κατάσταση με την πανδημία του Covid-19 και ποιες οι δικές σου ανησυχίες;

Το έχει επηρεάσει αρκετά, γιατί πολλοί γονείς φοβήθηκαν με την πανδημία του Covid-19 και δεν στέλνουν φέτος τα παιδιά τους σε δραστηριότητες όπως είναι το Θέατρο. Μας έχει επηρεάσει στον αριθμό ατόμων στο κάθε Τμήμα, που σημαίνει ότι τώρα δουλεύουμε πιο πολλές ώρες, χωρίς να έρχεται περισσότερο εισόδημα, όπως θα έπρεπε. Δυστυχώς φέτος δεν κάναμε τις Θεατρικές Παραστάσεις που κάνουμε κάθε Ιούνιο με τους μαθητές μου και στεναχωρηθήκαμε πολύ όλοι μας. Και το πιο δύσκολο είναι ότι κάνουμε μαθήματα Θεάτρου χωρίς καμία σωματική επαφή και έχοντας ο κάθε ένας το σημαδάκι του στο πάτωμα. Καταλαβαίνεις πως όταν το Θέατρο χάνει την υπέροχη ελευθερία του, ότι είναι όλα πολύ διαφορετικά. Αλλά εμείς καταφέρνουμε να μη χάνουμε το πάθος μας και την αγάπη μας για το Θέατρο και περνάμε υπέροχα με όποια μέτρα κι αν μας βάζουν.

Όσο αφορά τώρα τις δικές μου ανησυχίες πάνω στο θέμα αυτό, είναι ότι ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από το Θέατρο. Και ότι δεν ξέρουμε κι εμείς πότε θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε παραστάσεις χωρίς τον φόβο να μη συμβεί κάτι πάλι και όλα καταρρεύσουν.

Υπάρχουν αξιόλογες σειρές στην Κυπριακή αλλά και στην Ελληνική τηλεόραση. Ποια ήταν αυτή η σειρά που είδες φέτος (ή και από πέρυσι που συνεχίζει) και ζήλεψες (με την καλή έννοια) και είπες εδώ ναι θα ήθελα πολύ να είχα έναν ρόλο.

Μια Ελληνική σειρά που έπαιζε τον τελευταίο χρόνο και που ζήλεψα (με την καλή έννοια πάντα) και θα ήθελα να είχα έναν ρόλο, ήταν η σειρά «Πέτα την Φριτέζα». Γιατί υπήρχε μια ευχάριστη κι έξυπνη πλοκή, σπουδαίοι ηθοποιοί και κυρίως ο Γιάννης Μπέζος που τον υπέρ θαυμάζω. Και γιατί ήταν μια αξιόλογη κωμωδία, κάτι που χρειάζεται πολύ ο τηλεθεατής στις μέρες μας, να ανοίξει την τηλεόραση του και να χαλαρώσει, να γελάσει, να ξεχάσει για λίγο το άγχος του, τις δουλειές του, τα προβλήματα του.

Το μεγαλύτερο σου όνειρο ποιο είναι; 

Το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι να καταφέρω να «παντρέψω» την επαγγελματική επιτυχία και την πετυχημένη οικογένεια. Να γίνω δηλαδή μια καταξιωμένη και πετυχημένη ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός. Και παράλληλα να γίνω μια υπέροχη σύζυγος και μητέρα.

Τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια; 

Έχω κάποιες ιδέες στο μυαλό μου, για να κάνουμε κάποια καλλιτεχνικά θεατρικά δρώμενα με τους μαθητές μου (όταν με το καλό μας το επιτρέψει βέβαια αυτή η πανδημία). Και φέτος είπα ότι θα τολμήσω επιτέλους αν όλα πάνε καλά (το ξαναλέω), να ανεβάσω ένα από τα δικά μου Θεατρικά Έργα και να το παίξουμε σε όλες τις επαρχίες. Εύχομαι πως θα τα καταφέρω και τα δυο με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο.

Μια δύσκολη χρονιά για όλο τον κόσμο. Τώρα που οδεύουμε προς το τέλος του 2020, η δική σου ευχή για τη νέα χρονιά ποια είναι; 

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους, πάνω απ’ όλα να είναι πλημμυρισμένοι πάντοτε με Υγεία και με Τύχη, γιατί αυτά τα δυο πρέπει να οδεύουν πάντα μαζί. Να είναι δυνατοί και να μην λυγίζουν ό, τι κι αν συμβαίνει, γιατί η δύναμη πηγάζει καθαρά από μέσα μας. Να βρίσκουν λόγους να χαμογελάνε. Να ονειρεύονται και να βάζουν υψηλούς στόχους. Οι στόχοι και τα όνειρα, μας κρατάνε «ζωντανούς» και μας κάνουν να έχουμε κίνητρα να γινόμαστε καλύτεροι. Εύχομαι επίσης όλοι να έχουν τις Τέχνες στην ζωή τους (Μουσική, Χορό, Θέατρο, Ποίηση, Τέχνη, Τραγούδι και πολλά άλλα), γιατί είναι ο πολιτισμός μας, είμαστε εμείς!!! Και τέλος… Εύχομαι το 2021 να μας φέρει μόνο χαρές και πανέμορφες στιγμές με αγκαλιές, φιλιά, χορό, γέλια, τρέλα και όχι πια με αποστάσεις!!!

 

Παρακάτω θα δεις τα δικά μου social media… αν θες για ιδέες, προτάσεις και συζήτηση… είναι στην διάθεση σου!!

Facebook:
Γερολέμου Ιωάννης

Instagram:
ioannisgerolemou

Tik Tok:
iwannisg

Αφροδίτη Γεωργίου: Αποκλειστικές δηλώσεις στη ShowBiz για τη νέα της εκπομπή στο Omega

Όλες οι πληροφορίες στο Johnny’s Blog και την ShowBiz Επιστρέφει στην κυπριακή τηλεόραση με νέα εκπομπή η δημοφιλής Κύπρια παρουσιάστρια. Η Αφροδίτη Γεωργίου όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες,...

Χαμός στο The Voice με Ζουγανέλη-Μουζουράκη: «Τι σημαίνει δεν ξέρεις το λαϊκό τραγούδι;» (video)

Έντονη διαφωνία μεταξύ των δύο φίλων Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (22/1) τα Battles του The Voice of Greece! Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Πάνος Μουζουράκης, η...

Το σχόλιό της Σίσσυ Χρηστίδου για το σύμφωνο συμβίωσης Μουτσινά-Συνατσάκη (video)

«Είδα κάποια σχόλια που πραγματικά σκέφτηκα, που δεν το κάνω συχνά, να μπω και να απαντήσω» Πρώτο θέμα σε όλες τις lifestyle εκπομπές είναι το...

Άγρια κόντρια Μαλέσκου-Παπαγεωργίου! Την «έσφαξε με το γάντι» (video)

Η Ιωάννα Μαλέσκου «σφάζει» με το γάντι Ηλιάνα Παπαγεωργίου Καλεσμένη στην πρώτη εκπομπή του Θέμη Γεωργαντά για το 2021 βρέθηκε η Ιωάννα Μαλέσκου το βράδυ...

Trending

Ερμογένης Σκιτίνης: Μαζί με πρώην παίκτρια του GNTM! Τι συμβαίνει;

Νέος έρωτας στην κυπριακή showbiz; Όλη η αλήθεια! Κάτι τέτοιο όχι δεν συμβαίνει! Ο δημοφιλής Κύπριος τραγουδιστής συνεργάστηκε μαζί με την πρώην παίκτρια του GNTM για...

Ειρήνη Περικλέους: Η 17χρονη Κύπρια παρατρίχα πέρασε στα Live του The Voice

Τα battles τελείωσαν χτες σε μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Πάνος Μουζουράκης, η Έλενα Παπαρίζου και ο Σάκης Ρουβάς ήταν έτοιμοι να...

Καταγγελία-βόμβα για Survivor! Τον «έκλεισαν» για να μπει, άφησε την δουλειά του και τον ακύρωσαν τελευταία στιγμή!

Καταγγελία σοκ για το reality επιβίωσης του ΣΚΑΪ Την κατάσταση περιέγραψε στην κάμερα της πρωινής εκπομπής «Πάμε Δανάη!» ο υποψήφιος παίκτης. Ο λόγος για...

Πες μου τι ζώδιο είσαι, Να σου πω ποια στάση σου αρέσει

Αυτή είναι η αγαπημένη σου στάση στο σ3ξ, σύμφωνα με το ζώδιό σου Οι διαφορετικές στάσεις στο σ3ξ μπορούν να ζωντανέψουν τα πράγματα στη σχέση...

Το ερωτικό love story δύο τελείως αγνώστων εν μέσω πανδημίας που μας συγκίνησε!

Τι συνέβη όταν δύο τελείως άγνωστοι έκλεισαν και έμειναν μαζί σε ένα Airbnb εν μέσω πανδημίας H προοπτική εύρεσης της πραγματικής αγάπης κατά την διάρκεια...

Πες μου τι ζώδιο είσαι, Να σου πω ποια στάση σου αρέσει

Αυτή είναι η αγαπημένη σου στάση στο σ3ξ, σύμφωνα με το ζώδιό σου Οι διαφορετικές στάσεις στο σ3ξ μπορούν να ζωντανέψουν τα πράγματα στη σχέση...

MC MEDIA NETWORK

«Μέσα» για 5 μέρες 30χρονος για διάρρηξη και κλοπή φωτογραφείου στην Πάφο

«Μέσα» για 5 μέρες 30χρονος για διάρρηξη και κλοπή φωτογραφείου στην Πάφο

Δημήτρης Ρουσσέτος: Διέψευσε ότι παντρεύεται την Ευγενία Δημητροπούλου! (video)

Δημήτρης Ρουσσέτος: Διέψευσε ότι παντρεύεται την Ευγενία Δημητροπούλου! (video)

Διπλό κορυφής για Ομονοια που περιμένει Απόλλωνα, και το ντέρμπι της Κυριακής

Διπλό κορυφής για Ομονοια που περιμένει Απόλλωνα, και το ντέρμπι της Κυριακής

MC MEDIA NETWORK

«Μέσα» για 5 μέρες 30χρονος για διάρρηξη και κλοπή φωτογραφείου στην Πάφο

«Μέσα» για 5 μέρες 30χρονος για διάρρηξη και κλοπή φωτογραφείου στην Πάφο

Δημήτρης Ρουσσέτος: Διέψευσε ότι παντρεύεται την Ευγενία Δημητροπούλου! (video)

Δημήτρης Ρουσσέτος: Διέψευσε ότι παντρεύεται την Ευγενία Δημητροπούλου! (video)

Διπλό κορυφής για Ομονοια που περιμένει Απόλλωνα, και το ντέρμπι της Κυριακής

Διπλό κορυφής για Ομονοια που περιμένει Απόλλωνα, και το ντέρμπι της Κυριακής

Lifestyle

Διπλό κορυφής για Ομονοια που περιμένει Απόλλωνα, και το ντέρμπι της Κυριακής

Διπλό κορυφής για Ομονοια που περιμένει Απόλλωνα, και το ντέρμπι της Κυριακής

Lifestyle

«Τελειώνει» ο Βόκολος / Έρχεται ο Κούπιτς

«Τελειώνει» ο Βόκολος / Έρχεται ο Κούπιτς

«Μέσα» για 5 μέρες 30χρονος για διάρρηξη και κλοπή φωτογραφείου στην Πάφο

«Μέσα» για 5 μέρες 30χρονος για διάρρηξη και κλοπή φωτογραφείου στην Πάφο

Advertorials