MC MEDIA NETWORK

Τετάρτη 20/10/2021

Πατέρας βρέφους: Συγκλονίζει για τον θάνατο του μικρού του και ζητάει δικαίωση

Δε θέλει να προδικάσει κανέναν γι’ αυτό και αναμένει τα αποτελέσματα της νενομισμένης νεκροτομής που θα διενεργηθεί σήμερα το απόγευμα.

ο πατέρας του άτυχου βρέφους που απεβίωσε χθες στο Μακάρειο Νοσοκομείο μίλησε στη Cyprus Times για το πώς το αγγελούδι του έφθασε σε αυτή την τραγική κατάληξη και γιατί η οικογένειά βλέπει ιατρική αμέλεια πίσω από τον θάνατο του. Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι δε θέλει να προδικάσει κανέναν γι’ αυτό και αναμένει τα αποτελέσματα της νενομισμένης νεκροτομής που θα διενεργηθεί σήμερα το απόγευμα.Πατέρας βρέφους: Συγκλονίζει για τον θάνατο του μικρού του και ζητάει δικαίωση ο πατέρας του άτυχου βρέφους… «Να έκαναν έναν απλό υπέρηχο», λέει στη CT

Συγκλονισμένος ο πατέρας του άτυχου βρέφους που απεβίωσε χθες στο Μακάρειο Νοσοκομείο μίλησε στη Cyprus Times για το πώς το αγγελούδι του έφθασε σε αυτή την τραγική κατάληξη και γιατί η οικογένειά βλέπει ιατρική αμέλεια πίσω από τον θάνατο του. Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι δε θέλει να προδικάσει κανέναν γι’ αυτό και αναμένει τα αποτελέσματα της νενομισμένης νεκροτομής που θα διενεργηθεί σήμερα το απόγευμα.

«Από την περασμένη Δευτέρα το αγοράκι μας άρχισε να παρουσιάζει σημάδια αδιαθεσίας με αποτέλεσμα να μην τρέφεται ικανοποιητικά. Με συνεννόηση με τον παιδίατρο του, την Τετάρτη το μεσημέρι το μεταφέραμε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Μέχρι εκείνη την ημέρα το αγοράκι έκανε δέκατα. Έφθασε πυρετό μέχρι και 38,1 ωστόσο και να θεωρείται ότι είναι υψηλός πυρετός έπρεπε να γίνουν από την αρχή περαιτέρω εξετάσεις».

Το άτυχο αγγελούδι, όπως ανέφερε ο πατέρας, υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις και το απόγευμα της Τετάρτης είχαν τα αποτελέσματα. «Στο νοσοκομείο όπου ήμασταν, μας είπαν ότι το μωρό είχε ένα μικρόβιο, το οποίο δε γνώριζαν τι ήταν, και πως θα το καταπολεμήσουμε με αντιβίωση. Αρχικά μας είπαν ότι θα νοσηλευόταν για πέντε ημέρες ώστε να λάβει την αντιβίωση και μετά μας είπαν ότι θα μείνει ίσως και πέραν των δέκα ημερών για να καταπολεμήσουν το μικρόβιο».

Την Τετάρτη το βράδυ έφαγε το τελευταίο του γεύμα που ήταν ελάχιστο, σύμφωνα με τον πατέρα, και αυτό ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό. «Την Πέμπτη, γύρω στις 6 με 7 το βράδυ, είχαν έρθει οι ιατροί στο δωμάτιο για να δουν τα παιδάκια. Εκεί συζητήσαμε το γεγονός ότι η κοιλιά του μικρού είχε γίνει σαν πέτρα. Τότε οι γιατροί άρχισαν να κάνουν περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί τι είχε το βρέφος. Κάτι που θα έπρεπε να κάνουν από την πρώτη μέρα. Όπως ένα απλό υπέρηχο στην κοιλιακή χώρα του μωρού θα έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη ημέρα που εισήλθαμε στο νοσοκομείο. Αν είχε γίνει από εκείνη τη στιγμή, θα έβλεπαν ότι το μωρό μάζευε υγρό στο στομάχι του και θα προλαβαίναμε τα χειρότερα».

Γύρω στις δέκα το βράδυ, ανέφερε, μεταφέρθηκαν στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας. «Εκεί παιδίατροι και παιδοχειρούργοι έπεσαν όλοι επάνω στον μικρό να δουν τι έχει. Μέσα σε μία ώρα είχαν κάνει όλες τις εξετάσεις στο μικρό και διαπίστωνα ότι υπήρχε υγρό στο στομάχι και έπρεπε να αφαιρεθεί με χειρουργική επέμβαση. Στις 11 το βράδυ εισήλθε στο χειρουργείο και ενάμιση ώρα μετά ολοκληρώθηκε». Ο παιδοχειρούργος ενημέρωσε τους γονείς ότι αφαιρέθηκε το υγρό το οποίο, όπως τους εξήγησε σύμφωνα με τον πατέρα, οφειλόταν στη ρήξη της σκωληκοειδίτιδας. «Δε μπορούσε να μας πει όμως εάν έγινε η ρήξη και δημιουργήθηκε η μόλυνση και η σηψαιμία στα όργανα του μωρού ή υπήρχε λοίμωξη η οποία οδήγησε στη ρήξη της σκωληκοειδίτιδας και στη σηψαιμία».

Αν και το αγοράκι ήταν κρίσιμα, υπήρξε μία μικρή βελτίωση λόγω του ότι αφαιρέθηκε υγρό. Οι γονείς του έπρεπε να επιστρέψουν στη Λεμεσό για να πάρουν προσωπικά τους πράγματα και να επιστρέψουν. «Δεν προλάβαμε να φθάσουμε στη Λεμεσό και μας ενημέρωσε ο παιδοχειρούργος και μας είπε ότι ο μικρός χειροτέρεψε, έπαθε ανακοπή καρδιάς, τον επανάφεραν και θα έπρεπε να υποβληθεί εκ νέου σε χειρουργική επέμβαση. Δώσαμε τη συγκατάθεση μας και φύγαμε και πάλι για το Μακάρειο μέχρι και που έφυγε το αγοράκι μας. Απλά θα μπορούσαν για ένα μωρό ενός μηνού να είχαν δώσει από την αρχή περισσότερη σημασία. Ούτε εμείς είμαστε γιατροί για να τους πούμε τι έπρεπε να κάνουν. Εμείς το μόνο που ζητάμε είναι δικαίωση για να μη ξανά συμβεί παρόμοιο περιστατικό», ανέφερε ο πατέρας.

Πηγή: cyprustimes.com

Trending

Αυτά είναι τα 6 μυστικά για το τέλειο γαλλικό φιλί!

Δείτε ποια είναι! Από ένα φιλί μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα για τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Η χημεία μπορεί να φανεί στο πρώτο φιλί...

Τα 3 ζώδια που θα ζοριστούν αυτή την εβδομάδα!

Αυτή η εβδομάδα αναμένεται να είναι λίγο δύσκολη για κάποια ζώδια χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα συμβεί κάτι πολύ δραματικό ή κακό στη...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Βαλμπουενά: «Περιμέναμε έξι χρόνια και ο Μπενζεμά δεν ήταν εδώ»

Βαλμπουενά: «Περιμέναμε έξι χρόνια και ο Μπενζεμά δεν ήταν εδώ»

Lifestyle

Χειροπέδες σε 26χρονο για την επίθεση εναντίον υπαλλήλου και ληστεία σε συνεργείο rapid test στη Λεμεσό

Χειροπέδες σε 26χρονο για την επίθεση εναντίον υπαλλήλου και ληστεία σε συνεργείο rapid test στη Λεμεσό

Ήταν εκεί και ο Πουλλαΐδης (pic)

Ήταν εκεί και ο Πουλλαΐδης (pic)

Advertorials