MC MEDIA NETWORK

Τρίτη 28/6/2022

Πάμε για ανακοινώσεις νέων μέτρων Παρασκευή… Τα σενάρια για Χριστούγεννα και η Λεμεσός

Αναμονή μέχρι την Παρασκευή για τα επόμενα μέτρα – Τότε θα υπάρξουν ανακοινώσεις σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας – Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ξεκαθαρίζει ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι αλλιώτικα, αναφέρεται στα σενάρια για τα επόμενα μέτρα, εκφράζει την προσωπική του άποψη και απορρίπτει τα περί πολιτικών αποφάσεων σε σχέση με την επιβολή περιορισμών – Η Λεμεσός, η Πάφος και οι άλλες επαρχίες

Συζητήσεις, συναντήσεις, ασκήσεις επί χάρτου και σενάρια ώστε την Παρασκευή να γίνουν οι ανακοινώσεις για τα επόμενα μέτρα που θα μας οδηγήσουν στα Χριστούγεννα.

Αυτές οι ανακοινώσεις αναμένονται την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου. «Τελικές αποφάσεις αποκλείεται να έχουμε αύριο. Αύριο θα γίνει η συνάντηση της επιστημονικής ομάδας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή να ληφθούν και να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις. Στόχος είπε να γίνει έγκαιρα η ανακοίνωση ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα ο κόσμος» είπε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πολίτη το πρωί.

«Αν μπορούμε κάποια μέτρα να τα ανακοινώσουμε για να ξέρει να προγραμματιστεί ο κόσμος τα Χριστούγεννα, σε σχέση με κέρφιου αν θα υπάρχει, τους χώρους εστίασης. Προσωπικά προτιμώ να μην πάμε στη λογική των 15 ημερών. Προτιμώ να τα διευκρινίσουμε από τώρα αυτά για καλύτερο προγραμματισμό του κόσμου, να ξέρει από τώρα τι περιορισμοί θα υπάρχουν» είπε συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας.

Σίγουρα Χριστούγεννα χωρίς μεγάλες συναθροίσεις…

Σε ερώτηση αν θα κάνουμε Χριστούγεννα με τις οικογένειες μας ή ο καθένας σπίτι του ο Υπουργός είπε. «Σίγουρα δε μπορούμε να επιτρέψουμε μεγάλες συναθροίσεις. Μπορεί να μην είναι 10 άτομα, να είναι 15 να είναι 20. Τουλάχιστον με τη στενή οικογένεια θα κάνουμε Χριστούγεννα. Θεωρώ όμως ότι είναι δύσκολο να κάνουμε ανοικτές συναθροίσεις».

Ερωτηθείς αν θα είναι ανοικτοί οι χώροι εστίασης είπε ότι αυτό είναι κάτι που δε γνωρίζει. «Τα δεδομένα αυτά τα αξιολογούμε κάθε μέρα. Για να πάρουμε αποφάσεις μέχρι την Παρασκευή θα αξιολογήσουμε και σήμερα και αύριο τα δεδομένα. Όλοι ανησυχούν για τα Χριστούγεννα και όλοι μας προετοιμάζουν να μην χαλαρώσουμε, γιατί θα είναι πολύ πολύ χειρότερα τα πράγματα» είπε.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσον υπάρχει κάποια σταθεροποίηση και εάν απέδωσαν τα μέτρα, ειδικά στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι υπάρχει σταθεροποίηση, όμως κατέστησε σαφές ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στην Πάφο.

«Όπως βλέπετε, μπορεί να είναι ψηλά, τριψήφια τα νούμερα, ωστόσο υπάρχει μια σταθεροποίηση και αυτό από μόνο του είναι αρκετά θετικό. Φαίνεται επιπλέον ότι τα μέτρα έμπρακτά αποδίδουν στην Πάφο, υπάρχει μια σταθεροποίηση και πιθανόν μια μικρή μείωση στη Λεμεσό και μια μικρή αύξηση στις άλλες επαρχίες. Άρα τα στοχευμένα μέτρα ειδικά όσον αφορά την Πάφο, φαίνεται έμπρακτα ότι αποδίδουν» είπε ο Υπουργός.

Και απάντησε αρνητικά στο κατά πόσον αδικήθηκε η Πάφος και σχολίασε τα περί λήψης αποφάσεων σε πολιτικό επίπεδο. «Όχι. Για ποιο λόγο να κλείσουμε την Πάφο πολιτικά; Μάλιστα οι αποφάσεις να πάμε στα μέτρα αυτά ήταν κατόπιν μεγάλου προβληματισμού. Τα μέτρα βασίστηκαν καθαρά σε επιδημιολογικά δεδομένα, τους δείκτες που επικρατούσαν, τον μέσον όρο των τελευταίων 14 ημερών».

Και κλήθηκε να απαντήσει ευθαρσώς στο ποιος λαμβάνει αποφάσεις. «Μέχρι σήμερα καμία απόφαση δεν πάρθηκε που να μην αφορούσε τη συντριπτική πλειοψηφία της άποψης των μελών της επιστημονικής επιτροπής. Η πολιτική μας είναι να ακούμε τους ειδικούς. Δεν κάνουμε μια συνάντηση μας λένε την άποψη μας και προχωρούμε. Γίνονται διάφορες συναντήσεις. Βάζω κι εγώ τους προβληματισμούς μου. Ανταλλάζουμε απόψεις και κατά πλειοψηφία, πολλές φορές κατά ομοφωνία λαμβάνουμε αποφάσεις. Όμως είναι πολλά άτομα είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Εκφράζονται οι απόψεις αυτές» εξήγησε.

Ο Υπουργός είπε ότι τα μέτρα που καλούνται να λάβουν τώρα οι αρμόδιοι συνιστούν την πιο δύσκολη απόφαση. Και μίλησε συγκεκριμένα για τη Λεμεσό.

«Σίγουρα υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες εφαρμογής. Και στη Λεμεσό αποδίδουν τα μέτρα. Υπάρχει μια ελαφρά μείωση. Υπήρχε σημαντική επιβάρυνση και τα μέτρα αυτά θέλουν και κάποιο χρόνο για να αρχίσουν να αποδίδουν. Η Λεμεσός έχει σταθεροποιηθεί. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος όμως. Αυτό είναι που πρέπει να δύομε με την επιδημιολογική ομάδα. Αν θα ληφθούν οριζόντια μέτρα, να δούμε με τις επαρχίες. Είναι πιο δύσκολη η απόφαση που καλούμαστε να πάρουμε αυτή τη φορά» είπε ο Υπουργός Υγείας.

Αναμονή και από Κυβέρνηση

Αξιολογείται η πορεία της πανδημίας και η αποτελεσματικότητα των μέτρων και αύριο θα ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τους επιδημιολόγους, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Μέρα-Μεσημέρι» στην τηλεόραση του Ant1 ο Κυριάκος Κούσιος ανέφερε ότι δεν έχει παρθεί οποιαδήποτε απόφαση. Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον υπάρχει ενδεχόμενο να έχουμε Χριστούγεννα με lockdown, ο κ. Κούσιος εξέφρασε την ελπίδα πως δεν θα χρειαστεί. «Ευελπιστούμε πως όχι, αλλά ας μην προδικάζουμε και να αναμένουμε τις αποφάσεις και τις εισηγήσεις των ειδικών». Ακούγοντας τους επιδημιολόγους βλέπουμε ότι υπάρχει μια αισιοδοξία, έχουμε συγκρατήσει την εξάπλωση όπως φαίνεται» κατέληξε.

Trending

Τα 3 ζώδια που θα έχουν μια ευνοϊκή εβδομάδα στην αγάπη και όχι μόνο!

Από χθες 27 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου θα ευνοηθούν στην αγάπη και όχι μόνο. Μια άκρως θετική εβδομάδα ξεκίνησε. Οι όψεις των πλανητών είναι...

Αυτά τα 4 ζώδια θα έχουν έναν υπέροχο Ιούλιο!

Ο Ιούλιος θα είναι ο τυχερός σας μήνας! Ο κάθε μήνας κρύβει ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις και γεγονότα για κάποια ζώδια και το ίδιο ισχύει...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Ξεκαθαρίζει αν χώρισε με τον Κωνσταντίνο Βασάλο (pic)

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Ξεκαθαρίζει αν χώρισε με τον Κωνσταντίνο Βασάλο (pic)

Lifestyle

Τα 3 ζώδια που θα έχουν μια ευνοϊκή εβδομάδα στην αγάπη και όχι μόνο!

Από χθες 27 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου θα ευνοηθούν στην αγάπη και όχι μόνο. Μια άκρως θετική εβδομάδα ξεκίνησε. Οι όψεις των πλανητών είναι...

Στο στόχαστρο ο Φακούντο Ρονκάλια

Στο στόχαστρο ο Φακούντο Ρονκάλια

Φάνης Γκέκας: Νέος τεχνικός διευθυντής της Ακίσασπορ

Φάνης Γκέκας: Νέος τεχνικός διευθυντής της Ακίσασπορ

Έτρεχε ξημερώματα η Πυροσβεστική… «Τυλίχθηκαν» στις φλόγες 2 οχήματα στη Λευκωσία

Έτρεχε ξημερώματα η Πυροσβεστική… «Τυλίχθηκαν» στις φλόγες 2 οχήματα στη Λευκωσία

Advertorials