MC MEDIA NETWORK

Τετάρτη 5/10/2022

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για Χριστούγεννα χωρίς μέτρα! Ετοιμάζουν πλάνο και… γρήγορα

Χριστούγεννα στη σκιά του κορωνοϊού – Διαψεύδεται η όποια ελπίδα μικρών και μεγάλων για γιορτές χωρίς τα όποια περιοριστικά μέτρα – Επεξεργάζονται το επόμενο πλάνο οι επιδημιλόγοι – Αποφάσεις και γρήγορα αν δε θέλουμε να είμαστε full «κλειδωμένοι» μέσα στις γιορτές

Οι επιδημιολόγοι ήταν κατηγορηματικοί και με τις δηλώσεις τους διέψευσαν την όποια ελπίδα μπορεί να είχαν μικροί και μεγάλοι για Χριστούγεννα χαλαρά και χωρίς μέτρα. Ένα είναι το δεδομένο. Φέτος θα κάνουμε γιορτές στη σκιά του κορωνοϊού, με τους επιδημιολόγους να επεξεργάζονται ήδη το επόμενο πλάνο και να μας προετοιμάζουν για ένα πιθανό νέο, τρίτο κύμα αρχές του 2021.

Τα τελευταία δεδομένα τίθενται ενώπιον των ειδικών που ξεκίνησαν ήδη ασκήσεις επί χάρτου προκειμένου να «βγει» το πλάνο των επόμενων περιορισμών. Αλλαγές στην υφιστάμενη κατάσταση θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν και πέραν της Πάφου, όπου φυσικά αναμένεται να αποκατασταθεί κάπως η «αδικία». Η προσοχή στρέφεται πλέον πέραν της Λεμεσού -που κρατά τα σκήπτρα- και στις υπόλοιπες επαρχίες.

Ένα είναι το δεδομένο… Αν δε θέλουμε να είμαστε «κλειδωμένοι» τα Χριστούγεννα, οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν άμεσα, γι’ αυτό οι επιδημιολόγοι επεξεργάζονται ήδη το πλάνο.

Όπως δήλωσε ο δρ. Τσιούτης στη χθεσινή συνέντευξη τύπου των μελών της επιστημονικής ομάδας «φτιάχνουμε ένα σχέδιο για το τι θα εισηγηθούμε εμείς για τις 30 Νοεμβρίου. Ο ορίζοντας είναι να μπορέσουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά να τονίσω ότι δεν πρέπει να διατηρούμε την εντύπωση ότι θα είναι χαλαρά τα Χριστούγεννα και χωρίς μέτρα. Θα είναι μια περίοδος εξαιρετικού κινδύνου. Μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για νέα κύμα αυτή η περίοδος».

Βελτιωμένη μεν… «πονοκεφαλιάζει» δε η Λεμεσός

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου οι επιδημιολόγοι παρουσίασαν την τελευταία εθνική αναφορά για τον κορωνοϊό.

Τα σκήπτρα εξακολουθεί να κατέχει η Λεμεσός με 502 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και έπονται κατά σειρά η Ελεύθερη Αμμόχωστος με 236, η Πάφος, η Λάρνακα και η Λευκωσία.

Η Πάφος, μια εκ των δύο επαρχιών όπου επιβλήθηκε τοπικό lockdown, ήταν και η μόνη που κατέγραψε μείωση.

Σύμφωνα με τον δρ. Τσιούτη  «είδαμε αισθητή βελτίωση στην Πάφο, είδαμε ένα ποσοστό από τα ταχείας διάγνωσης τεστ αρκετά χαμηλό, μείωση στην επιδημική καμπύλη. Παραμένει ακόμη οριακά. Δεν είναι πολύ ασφαλές να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα και να πούμε να πάμε σε άρση μέτρων τώρα. Αυτοί οι άνθρωποι στην Πάφο είναι που εργάστηκαν και είδαμε αυτή τη μείωση και συζητάμε άρση των μέτρων».

Μικρή βελτίωση παρουσιάζει και η εικόνα της Λεμεσού, που εξακολουθεί, ωστόσο, να είναι η περιοχή που προκαλεί πονοκέφαλο στους ειδικούς, την ώρα που επιβάρυνση καταγράφεται και στις υπόλοιπες επαρχίες.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος « δείχνει αυξητική τάση και η Λευκωσία όπως και η Λάρνακα και η Αμμόχωστος και με τα στοιχεία που έχουμε, διαπιστώνουμε ότι ευτυχώς δεν έχουμε μια απότομη αύξηση, αλλά είναι σταδιακή».

Trending

Ερωτικές προβλέψεις Οκτωβρίου για όλα τα ζώδια!

Ερωτικές προβλέψεις Οκτωβρίου 2022 Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας ο οποίος θα μας βγάλει επιτέλους από τη στασιμότητα του Σεπτεμβρίου, θα ξεκαθαρίσει αρκετά τις καταστάσεις...

Τα 3 ζώδια που λατρεύουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής!

Καταφέρνουν να γίνονται το επίκεντρο! Είστε από τους ανθρώπους που λατρεύουν την προσοχή και θέλουν όλα τα βλέμματα να είναι πάντα στραμμένα πάνω τους; Νιώθετε...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Lifestyle

Ο Ικάρντι σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο εξαιτίας του χωρισμού του με την Γουάντα Νάρα

Ο Ικάρντι σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο εξαιτίας του χωρισμού του με την Γουάντα Νάρα

Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση Θανάση. Ζητούν επιστροφή Μάτσα

Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση Θανάση. Ζητούν επιστροφή Μάτσα

EURO 2024: Στο 5ο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική Κύπρου

EURO 2024: Στο 5ο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική Κύπρου

Οδικό Χάρτη για αντιμετώπιση τυχόν έξαρσης της πανδημίας συνέταξε το Υπουργείο Υγείας

Οδικό Χάρτη για αντιμετώπιση τυχόν έξαρσης της πανδημίας συνέταξε το Υπουργείο Υγείας

Advertorials